Omdat ik geregeld van mensen om me heen hoor dat ik ze met een rake opmerking of een column aan het denken heb gezet of dat ik ze heb geïnspireerd om een nieuwe stap te zetten op weg naar wat meer levensgeluk, vind ik het leuk om dit ook voor een groter publiek via mijn site te doen.

Het werkwoord “inspireren” komt van het Latijnse “in spirare“, wat letterlijk inblazen of inademen betekent. Het Laijnse woord “spiritus” staat echter ook voor “ziel”. Figuurlijk wordt met inspireren dus bedoeld: iemand ziel inblazen oftewel bezielen. Op deze plek vind je alles wat mij inspireert en wat ik graag wil delen met jullie! Dat kan iets heel kleins zijn, zoals bijvoorbeeld een ontroerende foto, maar ook iets groots, zoals bijvoorbeeld een verhaal over iemand die het roer totaal omgooit.

Zelf ben ik van dit laatste het beste voorbeeld, aangezien ik mijn werk als officier van justitie na bijna achttien jaar per 1 januari 2016 heb opgegeven om me te gaan richten op mijn schrijfcarrière, het geven van lezingen en andere activiteiten. Een volledige carrièreswitch dus. Uit reacties van familie, vrienden, collega’s en bekenden leid ik af dat er meer mensen zijn die eigenlijk heel graag hun hart zouden willen volgen, maar dit (nog) niet durven. Angst – zoals angst voor het onbekende, om te falen, voor financiële problemen – is echter ook hier een slechte raadgever. Natuurlijk heb ik ook zelf met dit veelkoppige monster geworsteld. Maar ik heb uiteindelijk een weg gevonden waardoor ik mijn droom kon waarmaken. In mijn lezingen geef ik op basis van mijn ervaringen praktische tips hoe ook jij op een verstandige (dus weinig risicovolle) manier aan een parallelle loopbaan kunt werken naast je reguliere werk. Maar ik zal hierover ook op deze pagina af en toe adviezen geven.

Dus lees en laat je bezielen!

Workshop Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid

/
    WORKSHOP MAGIE VAN MANIFESTATIE: VAN WENS  NAAR…

No greater gift

/
"There is no greater gift that you can give or receive than to…

Dat klopt

/
Een lieve vriendin gaf me dit onlangs. Erg ontroerend, maar ik…

Follow my writing!

Mooi om ook eens een reactie van Deepak Chopra te krijgen!

* Behoort dit beeld in onze Nederlandse winter binnenkort echt tot het verleden?

* Kijk tijdens je (dagelijkse) wandeling ook eens omhoog, naar de voortjagende wolken, de toppen van de bomen en de vogels die overvliegen. Het geeft je meteen een heel ander perspectief.

* Gewoon, omdat het een grijze dag is en ik behoefte heb aan wat kleur…

afbeelding-58

* Deze spreekt voor zich…

unknown-3

* Awesome autumn…Laten we allemaal in stilte dankbaar zijn voor alle schoonheid die onze bomen, planten en bloemen ons zo genereus gedurende de afgelopen lente- en zomermaanden hebben geschonken. Ze mogen nu gaan rusten, hun krachten sparen zodat ze ons over een kleine vijf maanden opnieuw kunnen verrukken met hun betoverende bloei.

afbeelding-4 afbeelding-14 afbeelding-7-2 img_2891 afbeelding-16 afbeelding-3 

* Laat altijd je hart spreken…

afbeelding-65-2

* Vier de herfst…

pb_d

* Maak ook eens tijd om je onder te dompelen in een fijn boek!

Afbeelding

* Zo waar…

Afbeelding 25

* Explore all the things that make your heart sing and enable you to make a life, not just a living

images

* Find security in the wisdom of uncertainty by letting go of the attachment to any outcome

* Wijze woorden voor al die onvermijdelijke regendagen…

A rainy day isn’t a bad day unless you think it is

* In duistere tijden hebben we behoefte aan licht. Dus wees extra lief voor elkaar. Niet alleen vandaag, maar altijd.

images

* Find the courage to celebrate those intensely joyful moments even though we’ve convinced ourselves that savoring happiness is inviting disaster. Brené Brown.

* Judging a person does not define who they are. It defines who you are* In dagblad De Limburger word ik geraakt door een foto van een prachtig meisje in een rolstoel met een hele mooie zuurstokroze Doornroosjesjurk aan. Het kind straalt en ziet er zo intens gelukkig uit, dat ik een enorme glimlach voel doorbreken op mijn gezicht. Het bijzondere van deze jurk is dat ook de rolstoel er als het ware “in” zit verpakt. Zo valt voor even deze zichtbare bevestiging van haar beperking helemaal weg, een geweldige vinding van Nelleke Litjens uit Berg en Terblijt. Deze vrouw, zelf moeder van een zoon met een beperking, heeft een hele kledinglijn voor deze groep kinderen bedacht. Nelleke, jij bent mijn heldin! Vanaf deze plek wens ik haar heel veel succes. Ik ben er heilig van overtuigd dat zij veel kinderen gelukkig gaat maken!

* Iets om over na te denken?

If your dreams don’t scare you, they’re not big enough

* In de rubriek ‘Toevallige Ontmoetingen’ van De Limburger treffen we Marga Meijers. In haar landwinkel aan de rand van Vlodrop verkoopt ze niet alleen groenten, eigen jam en slowfood, maar ook “gelukmomentjes.” Haar winkel is niet te missen want ze heeft een bord langs de weg gezet met daarop de tekst: “Levensgenieters welkom“, met daarbij een dampend kopje koffie getekend. Haar levensmotto is: “Neet klungele, in de pedaale!” Ze wordt gelukkig als ze andere mensen gelukkig kan maken (dat komt me bekend voor). Of in haar eigen woorden: “Geluk kun je niet fokken of kweken, wel zaaien. In de harten en de hoofden van mensen.

Ik had het zelf niet prachtiger kunnen verwoorden.

* In het artikel “De Stille Klas” in het Algemeen Dagblad gaat het over de kinderen van groep 6 van een basisschool in Amsterdam die les krijgen in mindfulness, een milde vorm van meditatie waarmee ze leren hun aandacht te focussen. Het op deze manier “resetten” van kinderen die toch al de hele dag door zoveel moeten, doet wonderen voor zowel hun concentratie als hun welzijn. Ze blijken erna niet alleen beter met hun emoties om te kunnen gaan, maar ze slapen zelfs beter. Internationale scholen willen mindfulness niet voor niets opnemen in hun curriculum. Want om te kunnen excelleren is mindful bewustzijn heel belangrijk. Ik vind het een bijzonder positief initiatief dat wat mij betreft navolging verdient in heel Nederland!

* Lezing “Get Inspired!”op 21 oktober 2015: in mijn lezing getiteld “What are you waiting for? Praktische tips om je dromen te verwezenlijken” benadruk ik onder andere dat het leven kort is zodat het hoog tijd wordt om niet langer alleen te denken over je droom, maar ook echt in actie te komen en die eerste concrete stap te zetten. Dus daarom stel ik die gewetensvraag hier ook aan jullie:

Afbeelding 9

* Artikel van Martha Beck in O Magazine getiteld “Being there“, dat gaat over hoe je iemand  op de juiste wijze kunt troosten. Haar belangrijkste advies? Wees zoals water. Water is vloeibaar maar neigt naar stilstand én het weerspiegelt de wereld eromheen. Als je zelf ook deze drie eigenschappen kunt aannemen, kun je mensen die het moeilijk hebben uitstekend helpen.

Mentaal vloeibaar worden betekent zoveel als het toestaan dat mensen en situaties zijn zoals ze zijn zonder dat je ze veroordeelt of  probeert te veranderen. Deze vorm van acceptatie is cruciaal omdat dit het begin is van het helingsproces.

Water dat stilstaat nodigt getroebleerde mensen uit om erlangs te lopen. Oftewel: in plaats van dat je je beter probeert te voelen door alles voor anderen op te (willen) lossen, kun je volstaan om alleen jezelf een beter gevoel te geven (ik wou dat ik dit jaren geleden had geweten). Meer niet. Want dat geeft de ander de omgeving die ze nodig heeft om haar eigen problemen op te lossen.

Tenslotte helpt het als je vol compassie ‘spiegelt’ wat de ander zegt. Dus als iemand aangeeft hoe ze zich voelt, herhaal dan – met gevoel – wat ze heeft gezegd. Je zult zien dat het haar helpt omdat ze zich zo – letterlijk en figuurlijk – gehoord voelt.

Bijzonder inspirerend en praktisch toepasbaar advies!

Afbeelding 12


“There are little gems all around us that can hold glimmers of inspiration.”