Pascale Bruinen is schrijver en spreker. Op 1 januari 2016 gaf zij na achttien jaar haar baan als officier van justitie op om haar schrijvershart te volgen. Haar onderwerpen zijn de kracht van de menselijke geest en de mind-body-spirit connectie waarbij de focus ligt op hoe je je bewustzijn kunt inzetten om je gezondheid en leven zo positief mogelijk sturing te geven. In het verlengde hiervan ziet Pascale het dan ook als haar missie om ‘geestelijke hygiëne’ te promoten: het zo goed mogelijk zorgen voor je geest door een combinatie van ontspannen (bijvoorbeeld door meditatie), ontdekken (nieuwe dingen doen) en je bewust worden van je gedachten.

Schrijver

Inmiddels is ze auteur van twee boeken. Haar debuut, Mijn Eerste Lijk Is Gelukkig Vers (De Fontein, 2015) gaat over haar bewogen leven als openbaar aanklager en biedt een zeer persoonlijk inkijkje in dit mooie maar zware vak. Vanwege haar in de juridische wereld ongekende openheid werd zij door Harper’s Bazaar genomineerd voor de ‘Woman of the Year 2015 Award’. Haar tweede boek, Het Jaar van de Uil’, (Kosmos, 2016) beschrijft hoe zij na haar vaders dood transformeerde van officier van justitie naar schrijver, een reis van het hoofd naar het hart.

Van 2012 tot 2016 schreef Pascale een wekelijkse column over haar werk als aanklager in het Algemeen Dagblad. Ook schreef ze artikelen voor Fabulous Mama Magazine. Momenteel werkt ze onder meer voor Inspirerend Leven.nl, Chapeau Magazine en Mediahuis Limburg.

Spreker

Pascale verzorgt ook lezingen en workshops omdat ze niets zo mooi vindt als mensen te inspireren om hun hart te volgen en het beste uit hun leven te halen. Dat doet ze zelf immers ook.

Fascinatie voor de menselijke geest

Toen haar vader overleed op 30 december 2012 belandde Pascale als echt papa’s kindje in een moeras van rouw waarin ze laag voor laag werd afgepeld totdat alleen nog haar kern resteerde. In deze kwetsbare positie – een gebroken hart is ook een open en ontvankelijk hart – had Pascale, als ultra nuchtere aanklager die wars was van alles wat niet logisch kon worden verklaard, een intense spirituele ervaring met een uil die haar voorgoed heeft veranderd. Deze magische gebeurtenis bevestigde alles waarin ze zo hartstochtelijk niet geloofde, zoals het bestaan van een universele verbondenheid, de wet van de aantrekkingskracht en zelfs een mogelijke vorm van (voort)leven na de dood. Ze werd, kortom, met haar neus op het feit gedrukt dat er wel degelijk meer is tussen hemel en aarde. Zo ontstond Pascale’s grenzeloze fascinatie voor de kracht van de menselijke geest en de mind-body-spirit connectie waarbij zij vooral focust op hoe je je bewustzijn kunt inzetten om je gezondheid en leven sturing te geven.

Inmiddels heeft ze boekenkasten vol gelezen over deze onderwerpen en ontdekt dat jouw geloof, jouw diepste – bewuste maar vaker onbewuste – overtuigingen uiteindelijk grotendeels jouw gezondheid en leven bepalen. Eén enkele kwetsende opmerking in je jeugd die op jou zoveel impact heeft gehad dat je erin bent gaan geloven, kan geleid hebben tot geconditioneerd (aangeleerd) gedrag dat jou tot op de dag van vandaag ervan weerhoudt je beste leven te leiden. Pascale wil jou graag helpen om dit patroon te doorbreken.

Dankzij meditatie, affirmatie- en visualisatietechnieken, mental rehearsal en suggestie heeft ze geleerd hoe ze negatieve gedachten kan ombuigen naar positieve gedachten. Sinds Pascale de wet van de aantrekkingskracht bewust is gaan gebruiken maakte ze steeds vaker miraculeuze situaties mee die niet louter aan het toeval konden worden toegeschreven. Kleine, maar ook grotere dromen kwamen uit. Maar de allergrootste was dat ze een contract kreeg voor haar tweede boek, ‘Het Jaar van de Uil’. Haar leven werd mooier en mooier.

Totdat ze eind 2016 haar opgedane inzichten zelf volop moest toepassen toen ze onverwacht werd geconfronteerd met de noodzaak van een zware operatie waarvan de goede of levensbedreigende uitkomst pas tijdens de ingreep duidelijk zou worden. Omdat het erop of eronder was, heeft ze in de tweeëneenhalve week tot aan haar operatie alles wat ze tot dusverre had geleerd verwerkt tot een uitgebalanceerd programma dat maar één doel had: de best mogelijke uitkomst genereren. Dankzij haar combinatie van voeding, sporten, meditatie, wandelen, warme sociale contacten, zo veel mogelijk lachen, inspirerende boeken lezen, liefdevolle aandacht voor haarzelf en haar omgeving, visualisaties, affirmaties en auto-suggestie is het Pascale gelukt om top fit en vol vertrouwen de OK in te gaan. Ze kreeg niet alleen de best mogelijke uitslag, maar ze heeft tot verbijstering van artsen en verplegend personeel postoperatief zelfs geen enkele pijnstilling nodig gehad en is supersnel hersteld, precies zoals ze zich dit vooraf zo levendig mogelijk had voorgesteld.

Omdat ze inmiddels weet hoeveel moois op je pad kan komen als je bewust je gedachten focust op datgene wat je het allerliefste wilt, gunt ze iederéén zo’n magische momenten.

Daarom doet Pascale niets liever dan haar kennis en ervaring op dit vlak overdragen aan anderen zodat ze zich bewust worden van hun enorme geest- en verbeeldingskracht.

Want je gedachten van vandaag creëren letterlijk jouw werkelijkheid van morgen.

‘Feet on the ground, eyes on the stars’