Pascale Bruinen is schrijver en spreker. Op 1 januari 2016 gaf zij na achttien jaar haar baan als officier van justitie op om haar schrijvershart te volgen. Haar onderwerpen zijn de kracht van de menselijke geest, de mind-body-spirit connectie en zelfheling waarbij haar focus ligt op hoe je je bewustzijn kunt inzetten om je gezondheid en leven zo positief mogelijk sturing te geven.

Verbindende schakel tussen hoofd en hart

Als voormalig officier van justitie is Pascale de perfecte verbindende schakel tussen de wereld van de ratio (het hoofd) en de wereld waar alle magie plaatsvindt (het hart). Niet voor niets luidt haar slogan op deze website Feet on the ground, eyes on the stars. Pascale brengt deze niet alledaagse materie op geheel eigen wijze onder de aandacht: fris, niet zweverig en vaak met de nodige humor.

Schrijver

Inmiddels is ze auteur van twee boeken. Haar debuut, Mijn Eerste Lijk Is Gelukkig Vers (De Fontein, 2015) gaat over haar bewogen leven als openbaar aanklager en biedt een zeer persoonlijk inkijkje in dit mooie maar zware vak. Vanwege haar in de juridische wereld ongekende openheid werd zij door Harper’s Bazaar genomineerd voor de ‘Woman of the Year 2015 Award’. Haar tweede boek, Het Jaar van de Uil, (Kosmos, 2016) beschrijft hoe zij na haar vaders dood door een intense spirituele ervaring transformeerde van officier van justitie naar schrijver, een reis van het hoofd naar het hart.

Van 2012 tot 2016 schreef Pascale een wekelijkse column over haar werk als aanklager in het Algemeen Dagblad. Ook schreef ze artikelen voor Fabulous Mama Magazine. Momenteel werkt ze onder meer voor Inspirerend Leven.nl, Chapeau Magazine en Mediahuis Limburg.

Spreker

Pascale verzorgt ook lezingen en workshops omdat ze niets zo mooi vindt als mensen te inspireren om hun hart te volgen en het beste uit hun leven te halen. Dat doet ze zelf immers ook. Want Pascale’s credo is dat je in het leven alles moet doen waarvan je ogen gaan sprankelen.

Niet alleen durven dromen, maar dóen!

Veel mensen dromen over een nieuwe baan, een wereldreis of het starten van een eigen bedrijf. Voor het merendeel blijft het daar echter bij omdat ze niet in actie durven komen. Negatieve gedachtepatronen, angsten en beperkende overtuigingen versperren hen de weg. Omdat Pascale wel een drastische carrièreswitch heeft durven maken weet ze inmiddels als geen ander hoe je die verlammende angsten (ja, die had zij ook!) kunt overstijgen om je droom te bereiken.  Daar wil ze jou met praktische tips en tools graag bij helpen.

Fascinatie voor de menselijke geest

Toen Pascale’s vader overleed op 30 december 2012 belandde ze als echt papa’s kindje in een moeras van rouw waarin ze laag voor laag werd afgepeld totdat alleen nog haar kern resteerde. In deze kwetsbare positie – een gebroken hart is ook een open en ontvankelijk hart – had Pascale, als ultra nuchtere aanklager die wars was van alles wat niet logisch kon worden verklaard, een intense spirituele ervaring met een uil die haar voorgoed heeft veranderd. Deze magische gebeurtenis bevestigde alles waarin ze zo hartstochtelijk niet geloofde, zoals het bestaan van een universele verbondenheid, de wet van de aantrekkingskracht (natuurwet die dicteert dat je datgene aantrekt waar je bewust of onbewust aan denkt) en zelfs een mogelijke vorm van (voort)leven na de dood. Ze werd, kortom, met haar neus op het feit gedrukt dat er wel degelijk meer is tussen hemel en aarde. Zo ontstond Pascale’s grenzeloze fascinatie voor de kracht van de menselijke geest en de mind-body-spirit connectie.

Sindsdien heeft ze zich intensief in deze materie verdiept en heeft ze dankzij meditatie, affirmatie- en visualisatietechnieken, mental rehearsal en suggestie geleerd hoe ze iets dat begint als een onstoffelijke gedachte kan laten manifesteren in de zintuiglijke realiteit. Vanaf het moment dat Pascale de wet van de aantrekkingskracht bewust is gaan gebruiken maakte ze steeds vaker miraculeuze situaties mee die niet louter aan het toeval konden worden toegeschreven. Kleine, maar ook grotere dromen kwamen uit. Maar de allergrootste was dat ze een contract kreeg voor haar tweede boek, ‘Het Jaar van de Uil’ dat haar transformatieproces beschrijft. Haar leven werd mooier en mooier.

Totdat ze haar opgedane inzichten zelf volop moest toepassen toen ze onverwacht werd geconfronteerd met de noodzaak van een zware operatie waarvan de goede of levensbedreigende uitkomst pas tijdens de ingreep duidelijk zou worden. Omdat het erop of eronder was, heeft ze in de tweeëneenhalve week tot aan haar operatie alles wat ze tot dusverre had geleerd verwerkt tot een uitgebalanceerd programma dat maar één doel had: de best mogelijke uitkomst genereren. Dankzij haar combinatie van gezonde voeding, sporten, meditatie, wandelen, warme sociale contacten, zo veel mogelijk lachen, inspirerende boeken lezen, liefdevolle aandacht voor haarzelf en haar omgeving, visualisaties, affirmaties en auto-suggestie (een vorm van zelf-hypnose) is het Pascale gelukt om top fit en vol vertrouwen de OK in te gaan. Ze kreeg niet alleen de best mogelijke uitslag, maar ze heeft tot verbijstering van artsen en verplegend personeel postoperatief zelfs geen enkele pijnstilling nodig gehad (terwijl de anesthetist vooraf vanwege de zwaarte van de operatie had geadviseerd om naast de morfinepomp ook pijnstilling toe te dienen via een slangetje in de rug) en is supersnel hersteld, precies zoals ze zich dit vooraf zo levendig mogelijk had voorgesteld. Op deze wijze heeft ze aan den lijve ondervonden dat het lichaam zelfhelende krachten heeft en dat hetgeen je écht gelooft – jouw diepste bewuste maar vaker nog onbewuste overtuigingen – uiteindelijk grotendeels jouw gezondheid en leven bepalen.

Daarom doet ze niets liever dan haar kennis en ervaringen delen met anderen zodat ook zij zich bewust worden van hun enorme geest- en verbeeldingskracht. Zo hoopt ze mensen te inspireren om  hun gezondheid en welzijn te optimaliseren en hun dromen te realiseren.

Want je gedachten van vandaag creëren je werkelijkheid van morgen.

Whether you think you can or whether you think you can’t, you’re right. – Henry Ford.