Op deze plaats deel ik mijn laatste nieuwtjes met jullie. Dat kan een ingeplande lezing zijn, nieuws van het boekenfront of andere activiteiten waarmee ik aan de slag ga. Hier kun je de actuele stand van zaken zien, maar uiteraard staan belangrijke afspraken ook in de Agenda.

Workshop ‘Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid’ zaterdag 1 december 2018

/
Heb jij het gevoel dat je bent vastgeroest? Dat je nu écht toe…

Bekijk nu de booktrailer van 'The Year of the Owl'!

/
Na veel bloed, zweet en tranen is de booktrailer van 'The Year…

Heroine's Journey

/
Op 18 september 2018 is een persoonlijk portret van mij verschenen…

Zin om te lezen?

/
Zin in een anders-dan-anders non fictie boek? ‘Mijn eerste…

Terugblik op boekpresentatie 'Het jaar van de uil'(2)

/
Terugblik op boekpresentatie 'Het jaar van de uil' in Boekhandel…

Terugblik op boekpresentatie 'Het jaar van de uil' (1)

/
Terugblik op boekpresentatie 'Het jaar van de uil' In Boekhandel…

Engelse versie 'Het jaar van de uil' is klaar!

/
Inmiddels is de Engelse versie van mijn boek helemaal klaar!…

Artikel Marie Claire!

/
Jaaaaa! De Marie Claire is uit! Hierbij het interview, waarbij…

Terugblik workshop 'Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid'

/
Terugblik workshop ‘Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid’…

FOTOSHOOT MARIE CLAIRE!

/
Vorige week had ik de lang verwachte fotoshoot van het tijdschrift…

Interview in De Limburger voor rubriek 'Opstaan met'

/
Vandaag verschenen: kort interview in De Limburger voor rubriek…

Workshop Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid

/
WORKSHOP MAGIE VAN MANIFESTATIE: VAN WENS NAAR WERKELIJKHEID Wanneer:…

Koninklijke aandacht voor 'Het jaar van de uil'!

/
Onlangs mocht ik deze brief ontvangen van de Dienst Koninklijk…

Interview ZOS Radio

/
Op 8 oktober 2017 zond ZOS Radio een deel van het interview uit…

Euregionale Nacht van de Journalistiek

/
Op woensdag 18 oktober 2017 mag ik als gast van Felix Meurders…

Mooie recensie van 'Het jaar van de uil' door Marc Rieu

/
Onlangs mocht ik onderstaande recensie ontvangen van Het jaar…

Deel 2 interviewreeks ZOS Radio

/
Zondag 10 september 2017 is het tweede deel van het radioportret…

Eerste interview in reeks van ZOS radio online!

/
Zondag 3 september 2017 is het eerste deel van mijn radio-portret…

Interview met Els Bruijnen van Regio Leudal TV

/
Mijn interview met Els Bruijnen van Regio Leudal TV staat online!…

Follow my writing!

5 december 2016: ik had al van diverse lezers en lezeressen de vraag gekregen wanneer het Ebook van ‘Het jaar van de uil’ er zou zijn. Goed nieuws: het is er nu!

Dus ik zou zeggen: bestellen maar :-))!

schermafbeelding-2016-12-05-om-17-47-10

5 december 2016: ik kreeg dit lieve cadeautje van een lezeres van ‘Het jaar van de uil’, een super leuke blijk van waardering (en wel heel toepasselijk voor Sinterklaas). Lieve Andrea, hartelijk dank hiervoor, die gaat bij de rest van mijn verzameling!

img_3362

2 december 2016: optreden als panellid in ‘Avondgasten’, live tv-programma van L1.

24 november 2016: publicatie van de special over wonderen in “Mijn Geheim” met daarin een interview met mij over mijn tweede boek “Het jaar van de uil” dat gaat over de magische gebeurtenissen die mij ten deel vielen na de dood van mijn vader. 

19 november 2016: Marga Miltenburg van sprekersbureau Zij Spreekt deelde het volgende op Facebook:

‘Pascale Bruinen schreef Het Jaar van de Uil. Een aangrijpend boek waarin een uil een bijzondere rol speelt. De presentatie was in Maastricht en een (foto)impressie heb ik geplaatst op #ZijSpreekt http://www.zijspreekt.nl/…/1155-pascale-bruinen-en-het-jaar… …’

11 november 2016: tweet Peter R. de Vries over ‘Het jaar van de uil’:

schermafbeelding-2016-11-12-om-15-37-23

30 oktober 2016: feestelijke boekpresentatie van Het jaar van de uil in Boekhandel Dominicanen te Maastricht.  

Het was een onvergetelijke middag met al mijn dierbare familieleden, vrienden en kennissen om me heen, sommigen zelfs helemaal uit Catalonië! Er was heel veel belangstelling, echt hartverwarmend om te zien.

Iets na vieren, na een warm woord van welkom door Ton Harmes – eigenaar van Boekhandel Dominicanen –  neemt de acquirerend redacteur van Kosmos Uitgevers, Annelies Nijboer, het woord. Haar speech is weliswaar kort, maar raakt me zeer door de mooie woorden die ze spreekt over onze fijne samenwerking en het prachtige eindresultaat daarvan, namelijk mijn boek.

Daarna krijg ik zelf het woord. Ik vertel een heel persoonlijk verhaal over hoe ik de tijd na het overlijden van mijn vader destijds heb beleefd, en welke prachtige dingen op mijn pad zijn gekomen na deze verdrietige gebeurtenis. Tijdens mijn speech word ik onverwacht zelf ineens erg emotioneel als ik ben aanbeland bij het moment waarop de wet van de aantrekkingskracht zich op volle sterkte aan mij heeft getoond. Her en der zie ik hoe mijn toehoorders hun ogen met een zakdoekje moeten betten…

Na mijn speech is het moment daar om het allereerste exemplaar van mijn boek uit te reiken aan Egbert Brons, trainer/coach/procesbegeleider maar ook onderzoeker van de kunst der creatie. Met name vanwege dat laatste is hij de geknipte persoon om het eerste boek, dat immers ook gaat over de magie van manifestatie, in ontvangst te nemen. Egbert verbaast alle aanwezigen, inclusief ondergetekende, door te vertellen over de dertien maanden kalender; in deze telling blijkt het nu de maand te zijn van de …uil! Hij benoemt nog meer ‘toevallige’ gebeurtenissen die natuurlijk geen van alle toevallig zijn en bevestigt daarmee opnieuw het bestaan van de wet van de aantrekkingskracht. Nadat Egbert klaar is, zou Annelies volgens het draaiboek weer het woord krijgen ter afsluiting, waarna het dan de bedoeling is dat ik ga signeren. Voor die gelegenheid heb ik zelfs een speciaal uilen-tafelkleed meegenomen dat ik over de sta-tafel heb gedrapeerd waaraan ik de boeken van mijn handtekening en een opdracht zal voorzien. Maar het loopt even anders…

Want tot mijn verbijstering pakt mijn man Han ineens de microfoon en neemt het woord. Hij begint te praten over wat we samen hebben meegemaakt in die enerverende tijd na de dood van mijn vader. Hij spreekt heel mooi en rustig, maar ondertussen vraag ik me nieuwsgierig af waar dit heen gaat. Op een gegeven moment heeft hij het over mijn fascinatie voor uilen en vraagt hij me om naar voren te komen. Opeens tovert hij een grote wildhandschoen tevoorschijn en verzoekt me die aan te trekken. Op dat moment sla ik een hand voor mijn mond als het  tot me doordringt dat hij een echte uil heeft geregeld!  Alleen niet eentje, zoals ik eerst nog denk, maar drie! Een grote oehoe, een steenuiltje en een spierwitte sneeuwuil. Bij het zien van de dieren word ik erg emotioneel. Door de zaal gaan de ‘Oeh’s’ en ‘Ah’s’. Het volgende moment zet Ad, de aardige meneer van de Stichting Dierenambulance Limburg Zuid, de oehoe op mijn linkerarm. Ik kijk naar het prachtige dier en kan het niet geloven. Hij draait zijn kop en kijkt me aan met zijn grote oranje-gele kijkers. Helemaal gelukkig ben ik als blijkt dat ik hem gerust mag aaien. En zo geschiedt. Ik aai en aai en kijk en kijk. Overal om me heen zijn mensen aan het fotograferen en filmen. Even later krijg ik ook het steenuiltje op mijn arm. Het is zó ontzettend schattig…

De oehoe, Bébé genaamd, gaat ook nog vliegen. Ad maakt de lijn los en Bébé vliegt in een sierlijke boog naar het uiteinde van de kerk, over de hoofden van alle aanwezigen heen. Het is prachtig en zeer indrukwekkend om te zien. De bedoeling is dat Bébé vervolgens, bij een klop op zijn kist door Ad, terugvliegt naar de kist. Maar Bébé heeft duidelijk andere plannen, want ze (het is een vrouwtje) vliegt een hele andere kant op en landt in eerste instantie in een hoekje van de kerk, bovenop een dik boek over het taoïsme. Als ze iemand ontwaart die haar wil komen ophalen, vliegt ze naar boven en gaat parmantig op een richel zitten voor een kerkraam. En, toeval of niet (?), nu zit ze in de hoek van de kinderboeken, boven die van Harry Potter…Uiteindelijk moet er een ladder aan te pas komen om haar weer naar beneden te krijgen, tot hilariteit van de aanwezigen.

Bébé, dit keer veilig aan de lijn, en Sjengske het steenuiltje zitten vervolgens naast elkaar op de signeertafel en dan moet ik toch echt aan de slag om te doen wat schrijvers bij boekpresentaties nu eenmaal moeten doen: handtekeningen zetten…Ik ben nog steeds helemaal van slag maar ga – professioneel als ik ben 🙂 – druk aan de slag.

Er worden veel boeken verkocht, iedereen vond het fantastisch en het zou nog lang onrustig blijven in Maastricht…

Voor mij was het een onvergetelijke belevenis, een emotionele rollercoaster…Een heel groot woord van dank voor alle vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance Limburg Zuid die mij de middag van mijn leven hebben bezorgd! Jullie zijn kanjers!!!

img_3234 img_3137 img_9071 img_9267 img_9086 img_9131 img_3234 img_3171 img_3175 img_3153 20161030_161658 img_9096 img_9113 img_3230

29 oktober 2016: openhartig interview met mij in L-Magazine, het weekend magazine van De Limburger.

img_3034-2

25 oktober 2016: publicatiedatum van mijn tweede boek Het Jaar van de Uil bij Kosmos Uitgevers. Het ligt nu echt in de boekhandel! Het was een emotionele achtbaan om dit boek te schrijven nu dit gaat over mijn transformatieproces dat ik doormaakte na de dood van mijn vader. Maar de magische gebeurtenis die ik mocht meemaken toen ik eenmaal uit het diepe dal was geklommen heeft zoveel moois op mijn pad gebracht dat ik dit graag wilde delen. Het heeft mij voorgoed veranderd. Daarom als eerbetoon hier ook een foto van mijn vader in zijn jonge jaren. Papa, deze is voor jou xxx.

img_2996img_3014img_3007

14 oktober 2016: vanaf oktober zal ik weer geregeld op de vrijdagavond te zien zijn als panellid in het live televisieprogramma Avondgasten van de regionale omroep L1, te beginnen op vrijdag 14 oktober.

6 oktober 2016: publicatie van mijn eerste spiritualiteitsblog op de site van Chapeaumagazine.com.

September 2016: 

26 September 2016: publicatie van mijn tweede blog op Inspirerendleven.nl getiteld “Het roer om: hoe ik van een strenge officier van justitie een kwetsbare schrijver werd (2)”.

Op 15 september 2016 verschijnt mijn artikel “Druk, drukker, het allerdrukst” in Chapeau Magazine editie nr. 5. Het zijn drie interviews met even zovele powerkoppels in de serie “Portretten”.

Op 12 september 2016 verschijnt mijn eerste blog op de site van Inspirerendleven.nl, getiteld: “Het roer om: hoe ik van een strenge officier van justitie een kwetsbare schrijver werd (1)”.

Vanaf 5 september 2016 begin ik ook met het schrijven van blogs voor de website van Slachtofferhulp Nederland. Zie de link: https://www.slachtofferhulp.nl/Blogs/blog-pascale-bruinen/

afbeelding

Tevens start ik vanaf 12 september 2016 met een tweewekelijkse blog over mijn boek Het jaar van de uil op de website van Inspirerend Leven.nl en verschijnt er binnenkort weer een column in de INFO, het bewonersblad van Wonen Meerssen.

28 augustus 2016: vanmiddag het eerste interview gehad over Het jaar van de uil. De primeur was voor John Weimar van de Zieken- en ouderenomroep Schiedam. Om te beluisteren, klik op bijgaande link: http://www.john-weimar.nl/Pascale%20Bruinen%20-%20Jaar%20van%20de%20uil.mp3

22 augustus 2016: laatste loodjes in het redactieproces voordat mijn tweede boek, Het jaar van de uil, echt in zijn definitieve vorm naar de drukker en dus naar jullie lezers gaat. Spannend!!!

Afbeelding 3

Augustus 2016:  vanaf augustus begin ik als redactioneel medewerker bij Chapeau Magazine, de prachtige glossy over het goede leven in Limburg en de Euregio!  Ook zal ik maandelijks een blog gaan schrijven op hun mooie site met als thema ‘spiritualiteit’. Daar verheug ik me enorm op! Mocht je nog niet bekend zijn met de website, kun je hier een kijkje nemen: http://www.chapeaumagazine.com

15 juli 2016: En het is…..een boek!!! Zoals eerder aangekondigd was vandaag de deadline voor mijn tweede boek, Het Jaar van de Uil. Zojuist heb ik het definitieve manuscript doorgezonden aan mijn uitgever dus ben ik, precies op de uitgerekende datum, vanmiddag bevallen van mijn langverwachte literaire spruit. Het is dus met enige vermoeidheid maar grote trots dat ik jullie deze geboorte nu mag aankondigen! Moeder en kind maken het goed. De komende tijd zal mijn geliefde baby, die ik helaas al meteen weer heb moeten afstaan, helemaal uit elkaar worden geplukt in het redactieproces maar ik vertrouw erop dat ik hem heelhuids terug zal zien :-))) Ik hou jullie op de hoogte!

IMG_1468

11 juli 2016: Lezing voor Studieclub Limburgse Werkgevers Vereniging in Wellerlooi

1 juli 2016: presentatie crowdwritingbundel “Onveranderd Anders” ten bate van de Limburgse Toon Hermans Huizen met daarin ook mijn bijdrage, “Voor altijd zusjes”.

27 Mei 2016 geef ik een lezing voor de damessociëteit “Vrouwen@wurfeld” met als thema “De kracht van slashen oftewel: hoe werk je op verantwoorde wijze aan een parallelle carrière?”

Vrijdag 13 mei 2016 fungeer ik als jurylid bij de finale van de Nationale Strafpleitcompetitie in Utrecht.

29 Maart 2016: officiële tekenen van het boekcontract bij Kosmos. 

Op woensdag 16 maart 2016 begin ik als tafeldame in het tv-programma “Limburg Vandaag” van TV Limburg.

Vrijdag 4 maart 2016 start ik als panellid bij het live tv-programma “Avondgasten” van L1 .

Per 29 januari 2016 is de deadline voor het crowdwritingproject “Onveranderd Anders”, een bundel waaraan diverse Limburgse schrijvers en dichters belangeloos meewerken en waarvan de opbrengst ten bate komt van de Limburgse Toon Hermanshuizen.

Woensdag 27 januari 2016: lezing voor Kiwanis Aruba in Oranjestad met als titel: “On the other side of fear lies freedom; a true story about following your heart and making your dreams come true”.

Vanaf 1 januari 2016 ben ik gestopt als officier van justitie omdat ik me verder wil ga toeleggen op schrijven, het geven van lezingen, mensen inspireren en op andere manieren dienstbaar zijn aan de samenleving.