Vanaf 6 februari 2023 werk ik elke maandag als coach vanuit Medisch Centrum MDC WEL!

Vanaf 6 februari a.s. ga ik elke maandag als coach aan de slag in Medisch Centrum MDC WEL aan het Oranjeplein 201 in Maastricht!

Medisch Centrum MDC WEL is een nieuw en innovatief medisch centrum op de Groene Loper in Maastricht. Een centrum waar diverse disciplines uit de reguliere én complementaire zorg intensief met elkaar samenwerken om het optimale resultaat voor elke patiënt te bereiken. Een centrum naar mijn hart dus!

Mijn specialisatie is gezondheidsbevordering door het optimaliseren van jouw mindset, het aanleren van ontspanningstechnieken en het mentaal begeleiden van mensen die een operatie of zwaardere medische behandeling moeten ondergaan zoals chemotherapie en bestraling. Deze vorm van coaching is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten uit de positieve psychologie en de studies naar het placebo-effect.

Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat mensen die vol vertrouwen en zo ontspannen mogelijk een operatie of medische behandeling ondergaan een boost van hun afweersysteem ervaren. Hierdoor herstellen ze sneller en zijn ze eerder thuis. Bovendien hebben ze achteraf minder pijn. Daardoor hebben ze minder pijnstilling nodig en lopen ze minder kans op complicaties.

Om zo’n positief verwachtingspatroon te creëren bied ik in mijn coachingssessies hersentraining aan door middel van meditaties, affirmaties en visualisaties. Deze instrumenten zijn wetenschappelijk onderbouwd en bij uitstek geschikt om nieuwe, positieve overtuigingen over het verloop van jouw ingreep of behandeling te bereiken.

Voor mensen met kanker is aangetoond dat visualisatie zorgt voor een versterking van het immuunsysteem, een aanzienlijke vermindering van de bijwerkingen van chemotherapie en bestraling alsmede voor een verhoogde levenskwaliteit. Deze laatste wordt in verband gebracht met een hogere overlevingskans.

Deze vorm van coaching is ook zeer geschikt voor mensen die altijd ‘aan’ staan en weer ontspanning willen ervaren en voor iedereen die graag een specifiek doel beter binnen bereik wil krijgen.

Interesse? Mail me op info@academievoorzelfherstel.nl waarna we een gratis telefonische intake plannen.

#MDCWEL #zelfherstelvanbinnenuit #eigenregie #mindsetoptimalisatie #mentaleprehabilitatie #hersentraining #meditatie #affirmaties #visualisaties