Lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit’ voor Rechtbank Limburg

Op dinsdag 7 november 2023 geef ik op uitnodiging van Rechtbank Limburg mijn interactieve lezing ‘Zelfherstel van binnenuit’.

Deze lezing is gebaseerd op mijn gelijknamige boek dat door steeds meer zorgprofessionals aan hun patiënten wordt ‘voorgeschreven’.

In een tijd waarin er sprake is van hoge verzuimcijfers, zorgkosten de pan uit rijzen en vitaliteit op en buiten de werkvloer steeds belangrijker wordt, is het meer dan ooit noodzakelijk om te gebruiken wat je van nature al ‘in huis’ hebt: een uitermate krachtig middel dat in staat is tot grootse prestaties op gezondheidsvlak. Dat middel is je denk-, voel- en verbeeldingskracht. Want in je geest bevindt zich de hoofdingang naar het zelfherstellende vermogen van je lichaam.

Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en mijn eigen ervaring toen ik een spannende operatie moest ondergaan bespreek ik op interactieve wijze de verstrekkende biologische effecten van gedachten, emoties en overtuigingen; het placebo- en nocebo-effect; de gevolgen van chronische stress en de duurzame gezondheidsvoordelen van hersentraining met behulp van meditaties, affirmaties en visualisaties.

Deze lezing focust dus op het nemen van eigen regie en wat je zelf kunt doen om vitaal te worden én te blijven.

Ik zie ernaar uit om komend najaar voor Rechtbank Limburg hieraan een bijdrage te mogen leveren!