Opname vodcast voor Leefstijlhuis A Casa Nostra

Op vrijdag 15 september j.l. was ik wederom te gast bij Leefstijlhuis A Casa Nostra in Well, dit keer  voor het opnemen van een vodcast (videoversie van een podcast) over de enorme kracht van de menselijke geest, zeker ook als het gaat om de biologische invloed die de geest blijkt te hebben op het lichaam. Het is een gesprek geworden met een lach en een traan(tje).

Maar het was ook een gesprek over het pad dat ik heb afgelegd om te komen waar ik tegenwoordig ben. Van officier van justitie tot schrijver, spreker en coach gespecialiseerd in gezondheidsbevordering door mindsetoptimalisatie en mentale prehabilitatie. Wat een reis is dat geweest!

Mijn debuut ‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’, een zeer persoonlijk inkijkje in mijn voormalige werk als openbaar aanklager.

Op dit pad heb ik twee bijzondere gebeurtenissen mogen meemaken die mij in deze richting hebben gekatapulteerd. De eerste heeft plaatsgevonden tijdens het rouwproces vanwege mijn vaders overlijden op 30 december 2012. Ik wist toen nog niet dat deze zeer verdrietige gebeurtenis zou resulteren in misschien wel het meest buitengewone jaar van mijn leven. 2013, het jaar van verlies, verwondering en veerkracht. Maar bovenal: Het jaar van de uil. Over de transformatie die dit in mij heeft teweeggebracht heb ik het gelijknamige boek geschreven dat in oktober 2016 is gepubliceerd door Kosmos Uitgevers. Sindsdien heb ik een eindeloze fascinatie ontwikkeld voor de kracht van de menselijke geest. In de vodcast bespreken we wat er toen precies gebeurd is en hoe dit mij voorgoed heeft veranderd.

De tweede gebeurtenis vond – toeval bestaat niet – plaats toen ik net het manuscript voor ‘Het jaar van de uil’ had ingeleverd en ik eigenlijk 16 dagen met vakantie zou gaan. In plaats van in het vliegtuig te stappen zat ik in de spreekkamer bij de oncologisch chirurg omdat ik een groot ‘ruimte innemend proces’ in mijn buik had zitten dat daar niet thuishoorde en waarvan artsen niet wisten of het goed- of kwaadaardig was totdat ik op de operatietafel zou liggen.

Ik werd op de lijst voor een spoedoperatie gezet en laat die nou net 16 dagen later – toeval bestaat niet – ingepland worden. Ik heb toen al snel besloten dat ik zo ontspannen mogelijk en vol vertrouwen de OK in wilde gaan. Om dit te bereiken heb ik dagelijkse meditaties, affirmaties en visualisaties gedaan waarbij ik me intensief het allerbeste scenario heb ingeprent. Ik kan verklappen dat ik gelukkig in ieder geval de beste uitslag heb gekregen. Maar tot welke bijzondere effecten dit nog allemaal heeft geleid, kunnen de deelnemers van het online programma van Leefstijlhuis A Casa Nostra zien in de vodcast en alle anderen kunnen het ook lezen in mijn boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ dat in 2021 is uitgekomen bij AnkhHermes.

 

Chantal Theunissen en Paul Bax van Leefstijlhuis A Casa Nostra: heel hartelijk dank voor de uitnodiging, de warme ontvangst en de prachtige opname!