Vandaag 10 jaar geleden dat mijn levenspad totaal werd verlegd

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat mijn levenspad totaal werd verlegd.

Op maandag 23 september 2013 heb ik een heel bijzondere ervaring mogen meemaken waarin een uil de hoofdrol speelde. Deze welhaast magische gebeurtenis heeft gezorgd voor een persoonlijke transformatie en er uiteindelijk toe geleid dat ik op 1 januari 2016 mijn toenmalige baan als officier van justitie heb opgezegd om verder te gaan als schrijver en spreker. Mijn boek ‘Het jaar van de uil’ geeft dit proces weer.

Hoewel de aanleiding voor dit proces een heel droevige was – het overlijden van mijn vader – had ik nooit kunnen vermoeden welke prachtige en vaak ook zeer onwaarschijnlijke voorvallen ik sindsdien heb mogen meemaken.

Zonder overdrijving kan ik stellen dat de uil mij op het pad heeft gebracht dat uiteindelijk zou uitkristalliseren in mijn missie: de kracht van de menselijke geest bewust inzetten voor duurzame gezondheidsbevordering. Een missie die ik nu elke dag mag uitdragen aan steeds meer mensen, ook in de medische wereld.

Omdat ik iedereen zo’n verrijkende ervaringen gun, zou ik jullie willen meegeven om altijd een open mind te houden. (Ver)oordeel niet, maar blijf nieuwsgierig naar het leven, ook al zit het soms behoorlijk tegen. Blijf flexibel zodat je mee kunt bewegen met de ups en downs. Blijf hopen op betere tijden, want ook onder moeilijke omstandigheden kun je op enig moment weer een streepje licht waarnemen.

Sindsdien voel ik elke dag diepe dankbaarheid. Voor dit groeiproces, ook al was het zeer pijnlijk. Voor de liefde van en voor mijn dierbare vader. Voor het mogen leven van mijn beste leven. En natuurlijk voor de uil zelf. Allevier samen hebben ze mij gebracht waar ik nu mag zijn.

Mooier wordt het niet.

#hetjaarvandeuil #verwondering #veerkracht #rouwverwerking #persoonlijkegroei #leefjebesteleven #thedarkestnightsproducethebrighteststars