Ontmoetingen met kapitein Kate McCue en haar review van ‘The Year of the Owl’

Trots op en dankbaar voor de persoonlijke ontmoetingen met kapitein Kate McCue van de Celebrity Beyond die ik al jarenlang volg op Instagram. Zij werd in 2015 de eerste vrouwelijke kapitein van een mega cruiseschip en is zodoende een inspiratiebron voor talloze vrouwen wereldwijd, onder wie ikzelf. Heel apart dat ik haar de Engelse versie van ‘Het jaar van de uil’ persoonlijk heb kunnen overhandigen.

Maar vooral bijzonder om de dag erna een handgeschreven bedankkaart en een cadeautje van haar te mogen aantreffen in onze hut!

Toen ik haar een paar dagen later toevallig op de kade zag, sprak ze me aan en vertelde ze dat ze normaliter nooit leest aan boord maar dat ze uit nieuwsgierigheid het boek had opengeslagen en toen niet meer op kon houden met lezen. Ze was al op pagina 100! Ze zei dat ze het ‘wonderfully written’ vond en dat ze tot tranen toe geroerd was geweest. Mijn dag kreeg hierdoor een gouden randje.

De volgende avond werd het nog mooier toen bleek dat ze mijn boek – heel kort – genoemd en getoond had in een post op haar Instagramaccount @captainkatemccue (dag 70 van Captain’s log 28-3-’24). Tip: knipper niet met je ogen want dan kan het al voorbij zijn:-).

Maar het hoogtepunt was wel dat ik door haar werd uitgenodigd om samen koffie te gaan drinken. We hebben bijna twee uur (!) gepraat over van alles en nog wat, o.a. over ons werk, privéaangelegenheden en uiteraard ook over mijn boek van de uil. Het gekke was dat het heel vertrouwd voelde, alsof ik haar al jaren kende. Echt bijzonder om mee te maken.

Samen cappuccino drinken met Captain Kate op Paaszondag 31-3-2024

Omdat we zoveel gepraat hadden, had ik nauwelijks tijd gehad om van mijn cappuccino te drinken. Toen ik op het einde van het gesprek keek naar mijn koffiekopje, zag ik dit:

Waarop Captain Kate verrast uitriep: ‘It’s an owl sitting on a branch!’ (‘Het is een uil die op een tak zit!’). En inderdaad, met een beetje fantasie kun je hier een uil zien met twee oortjes die bovenop een boomtak zit:-).

De verrassing was compleet toen bleek dat ze na ons gesprek  – vanzelfsprekend ongevraagd – echt aandacht had besteed aan mij en mijn boek op haar Instagramaccount (dag 73 van de Captain’s log): ‘I had coffee with Pascale, the author of this book and she’s a guest on board. To be very honest: I don’t usually read when I’m on the ship, but I read this cover to cover this cruise and I thought it was great. It’s about the loss of her father – dealing with that -, the power of manifestation. Good things. It’s a great book! You can find it on Amazon.’

Als ik naar mezelf kijk, zit er kennelijk wel een filtertje overheen want ik zie er verdacht strakgetrokken uit:-). Maar Captain Kate ziet er in het echt hetzelfde uit als op de foto. 

En omdat ze nu eenmaal een zeer bijzonder iemand is, was ze er – ondanks drukke werkzaamheden – ook om persoonlijk afscheid te nemen van de gasten toen we bij terugkomst in Fort Lauderdale van het schip gingen.

NB: Hier is duidelijk dat ik geen filters heb gebruikt:-)). Lees trouwens eens wat er onder ‘Captain’ staat op haar naamplaatje…’Please don’t call it a boat’. Want het is een schip. 

Ik voel me enorm dankbaar en bevoorrecht. A huge thank you to Captain Kate Mccue for your enthusiasm, time and posts about ‘The Year of the Owl’!

En ik ben ook veel dank verschuldigd aan Wesley Broekhoven van B-en Vertalingen, degene die het boek op een uitstekende manier vertaald heeft naar het Engels. Zonder jou was dit niet mogelijk geweest!

For everyone who wants to read ‘The Year of the Owl’ (ebook), here’s the link. Ook verkrijgbaar op bol.com (gratis voor abonnees op Kobo Plus).