Geen zin om voorgeschreven medicatie in te nemen? Volg dan deze tip!

Als jij geen zin hebt om een voorgeschreven medicijn in te nemen dat wel medisch noodzakelijk is, kun je daar wat aan doen. Maak dan dit etiket vol positiviteit voor op het doosje!

Geneesmiddel dat zorgt voor een gezond…
Geneesmiddel dat mijn hele lichaam goed doet en heelt!
Ik ben blij en dankbaar voor dit geneesmiddel.
Ik verwelkom het in mijn lichaam!
Na het innemen voel ik me 24/7 superfit, prettig en krachtig!

Vul deze tekst bij de stippellijntjes aan met wat in jouw situatie van toepassing is. Bijvoorbeeld ‘gezond hart’ of ‘gezonde botten’ etcetera. Vanzelfsprekend kies jij een tekstkleur die jij het mooiste vindt. Vetgedrukt valt nog meer op. Pas de tekst en grootte desgewenst nog wat aan (uiteraard alleen met positieve woorden die vertrouwen geven!) zodat het past. Print de tekst, knip hem uit en plak deze vervolgens op de achterkant van jouw medicijndoosje!

Telkens voordat je het medicijn moet innemen lees je eerst dit etiket, liefst hardop. Vervolgens neem je het geneesmiddel in zoals voorgeschreven. Terwijl je het doorslikt, inspuit of opsmeert blijf je deze tekst herhalen. Door dit stelselmatig te doen vermindert je verzet ertegen en maakt dit langzamerhand plaats voor steeds meer vertrouwen en een positief verwachtingspatroon. Dit zorgt ervoor dat je steeds minder stress ervaart waardoor het geneesmiddel optimaal kan aanslaan. Daarnaast is wetenschappelijk aangetoond dat mensen die een positief verwachtingspatroon hebben over hun medicatie ook minder bijwerkingen ervan ervaren. Zo voorkom je dus het optreden van het nocebo-effect (mensen die bang zijn voor bijwerkingen van een medicijn ervaren deze bijwerkingen daadwerkelijk).

Ik voel ook een zekere weerstand als ik wel eens iets krijg voorgeschreven. Liefst los ik namelijk altijd alles zelf op maar dat lukt helaas niet altijd, ook al doe ik nog zo mijn best. In die gevallen heeft mijn lichaam die extra ondersteuning in de vorm van geneesmiddelen (what’s in a name!) gewoon even nodig. Dus dat gun ik mijn lichaam dan ook. Om in zo’n situatie zo min mogelijk stress te ervaren heb ik toen dit alternatieve etiket bedacht. En het werkte!

Om dit proces te ondersteunen zou je ook mijn ‘ingesproken affirmaties om geneesmiddelen, chemotherapie en bestraling effectiever te maken’ kunnen downloaden uit de webshop van de Academie voor Zelfherstel. Door deze herhaaldelijk te beluisteren verandert je brein de weerstand eerst in acceptatie en vervolgens in het verwelkomen ervan. Voor abonnees van de Academie voor Zelfherstel zijn deze en alle andere audiobestanden overigens gratis te beluisteren.

Veel zelfherstelplezier!