Individuele coaching sessies

Boost een-op-een je geloof in de best mogelijke uitkomst van je operatie of medische behandeling dankzij een bewezen effectieve vorm van hersentraining! Wil jij ook een beter werkend immuunsysteem, pijnvermindering en een snel herstel, laat dan het zelfherstellende vermogen van je lichaam via deze coaching sessies optimaal zijn werk doen! 

Pascale geeft elke maandag coachingssessies live op locatie vanuit medisch centrum MDC WEL, Oranjeplein 201 in Maastricht. 

Interesse? Boek dan een coaching sessie via info@pascalebruinen.com!

Deze individuele coaching sessies zijn enerzijds gebaseerd op Pascale’s jarenlange bestudering van wetenschappelijk onderzoek naar het effect van gedachten, gevoelens en overtuigingen op het lichaam en anderzijds op haar eigen ervaringen.  Deze onderwerpen komen ook terug in Pascale’s boek ‘Zelfherstel van binnenuit’, dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek in deze coaching sessies zelf waarom steeds meer huisartsen en andere zorgverleners dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Deze coaching sessies kunnen vooral interessant zijn voor mensen die (ernstige) medische problematiek ervaren en op zoek zijn naar optimaal vertrouwen in de best mogelijke afloop. Misschien moet je een spannende medische behandeling ondergaan, wacht je op een operatie of moet je omgaan met een moeilijke diagnose en wil je niet in angst leven maar juist een rotsvast geloof in genezing en een snel herstel krijgen.

Of misschien wil je graag leren hoe je succesvolle affirmaties en visualisaties kunt doen waardoor je minder stress, pijn en bijwerkingen van je medicatie en behandeling ervaart, je immuunsysteem een boost kunt geven en jouw levenskwaliteit aanzienlijk kunt verhogen.

Individuele coaching sessies zijn ook zeer geschikt om meer rust te leren ervaren en je doelen beter binnen bereik te krijgen.
In een persoonlijke coaching sessie levert Pascale maatwerk, toegespitst op jouw unieke persoonlijke situatie, zodat je leert wat je zelf kunt doen om de best mogelijke uitkomst te bewerkstelligen.
Zowel de live als de online sessies zijn inclusief:
* een gratis telefonisch intakegesprek (30 minuten);
* op de persoonlijke situatie afgestemde affirmaties;
* gepersonaliseerde afbeeldingen voor visualisaties om thuis mee te oefenen (voor zover van toepassing).

Kosten voor live en online coaching

Een coachingssessie kost 90,-  inclusief 21% btw per uur plus de kosten  van 25,-voor de eenmalige aanschaf van Pascale’s boek ‘Zelfherstel van Binnenuit’. De sessies op locatie worden gegeven in Maastricht.

Boeken: wil jij een individuele coaching sessie boeken, mail dan naar info@pascalebruinen.com.

Coachingstraject ‘Reset je mindset: breng je doelen binnen bereik door het creëren van positieve gedachten, gevoelens en overtuigingen’

Gebaseerd op het boek ‘Zelfherstel van binnenuit’ van Pascale Bruinen dat inmiddels door steeds meer huisartsen en andere zorgverleners aan hun patiënten wordt voorgeschreven en 5 sterren krijgt op bol.com!

Inhoud

Set van 4 individuele coachingssessies van 1 uur waarbij je leert hoe je je hersenen met behulp van de kracht van herhaling van meditaties, affirmaties en visualisaties intensief kunt trainen om een positieve mindset te ontwikkelen en je doelen beter binnen bereik te krijgen. Laat jouw beperkende overtuigingen voorgoed achter je en ervaar hoe jij jezelf optimaal positief kunt conditioneren (beïnvloeden)! Deze vorm van coaching is gebaseerd op de wetenschap achter de mechanismes van het placebo-effect en zorgt voor het ‘downloaden’ van positieve overtuigingen in je ‘systeem’.

Meditaties

Meditatie is noodzakelijk om in een ontspannen en kalme staat te komen. Regelmatige meditatie zorgt voor het krimpen van de amygdala, het angstcentrum in je brein waardoor je minder snel angstig of paniekerig wordt en minder gaat piekeren. Hierdoor ervaar je tevens meer rust en ontspanning. Daarnaast veroorzaakt regelmatige meditatie een verdikking van de prefrontale cortex, het deel van je brein dat ziet op concentratie en relativeringsvermogen, waardoor je betere beslissingen zult kunnen nemen. Van meditatie is ook bekend dat het leidt tot vergroting van geluksgevoelens en gevoelens van verbondenheid, terwijl het je tegelijkertijd helpt om ongezonde gehechtheid aan iets of iemand los te laten. Meditatie is ten slotte noodzakelijk om in de juiste ontvankelijke staat te komen voor het effectief doen van visualisaties.

Affirmaties

Het herhaaldelijk denken, uitspreken en opschrijven van affirmaties, krachtige positieve spreuken (in dit geval over hoe je je graag zou willen voelen) geeft je op den duur steeds meer zelfvertrouwen en stimuleert je positieve emoties. Dat zorgt op zijn beurt voor meer optimisme en ontspanning. Hersenen geloven namelijk datgene wat ze herhaaldelijk te horen krijgen. Door steeds opnieuw affirmaties te doen, bereiken je hersenen op een gegeven moment een omslagpunt waarop ze deze positieve boodschappen voor waar gaan aannemen. Er worden dan nieuwe neurale verbindingen aangelegd, connecties tussen de zenuwcellen in je brein, waardoor je hersenen je lichaam anders gaan aansturen en je oude, negatieve, overtuigingen langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnen en plaats maken voor nieuwe positieve overtuigingen.

Visualisaties

Visualiseren is het in je geest met gesloten ogen zo levendig mogelijk voor je zien van een gewenst scenario. In dit geval zie je voor je hoe jouw ideale leven eruit ziet. Omdat je hersenen vrijwel geen verschil kunnen zien tussen werkelijkheid en verbeelding zorgen herhaaldelijke visualisaties ervoor dat je brein de voorgestelde beelden op den duur als levensecht gaat ervaren. Op dat moment gaan je hersenen je lichaam anders aansturen waardoor je vaker positieve gedachten, gevoelens en overtuigingen zult ervaren. Hierdoor ga je ander gedrag vertonen en zul je vaker in actie komen en je doelen beter binnen bereik krijgen. Hoe vaker je brein dezelfde positieve informatie door middel van een visualisatie krijgt aangeboden, hoe groter jouw positieve verwachtingspatroon wordt en hoe meer je brein al gaat ‘voorsorteren’ op deze toekomst. In deze coachingssessies leer je hoe je jouw aandacht bewust en uitsluitend kunt richten op de best mogelijke uitkomst.

Gebaseerd op wetenschap

Tijdens deze coachingssessies krijg je ook uitleg over de wetenschap achter deze vorm van hersentraining. Zo ontdek je hoe je je angst, bezorgdheid en stress gaandeweg achter je kunt laten en kunt vervangen door vertrouwen, optimisme en ontspanning. Bovendien doe je verschillende oefeningen om negatieve gedachten en overtuigingen om te buigen naar positieve.

Daarnaast krijg je instructies hoe je effectief kunt mediteren, affirmeren en visualiseren, waarna je dit tijdens de coachingssessies onder begeleiding zelf gaat oefenen. Vervolgens krijg je ‘huiswerk’ mee in de vorm van dagelijkse meditaties, affirmaties en visualisaties, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, die je thuis regelmatig moet doen.

Gewenst resultaat

 • Minimaliseren van angst, spanning, piekeren, overprikkeldheid en stress;
 • Maximaliseren van ontspanning, optimisme en vertrouwen in de best mogelijke uitkomst;
 • Maximaliseren van positieve emoties zoals tevredenheid, dankbaarheid, vergevingsgezindheid, vreugde, compassie en gevoelens van geluk en verbondenheid;
 • Loslaten van ongezonde gehechtheid aan iets of iemand;
 • Vervangen van negatieve overtuigingen door positieve overtuigingen waardoor een positief verwachtingspatroon ontstaat en jij je weer lekker in je vel voelt;
 • Leren om eigen regie te houden over je mindset.

Doelgroep: Iedereen die een specifiek doel wil bereiken, iedereen die minder stress en meer ontspanning wil; iedereen die last heeft van beperkende overtuigingen, negatieve mindset, piekeren en gebrek aan (zelf)vertrouwen.

Duur: Vier online coachingssessies van elk 1 uur plus drie online contactmomenten van 15 minuten naar behoefte om je mindset tussentijds te boosten plus een follow-up gesprek van 15 minuten twee weken na de laatste sessie. Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze dagelijks thuis oefenen met het doen van meditaties, affirmaties, visualisaties en het ombuigen van hun gedachten.
Online. Livesessies in onderling overleg op aanvraag.
Bijzonderheden: Inbegrepen bij deze vier coachingssessies zijn: een gratis intakegesprek van 15 minuten en een gratis follow-up gesprek twee weken na de laatste sessie. Voorts wordt aangeraden het boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ te lezen ter verdere ondersteuning van het traject.
Investering: 340,- inclusief 21% btw plus de kosten  van 25,-voor de eenmalige aanschaf van Pascale’s boek ‘Zelfherstel van Binnenuit’.
Indien live op locatie: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten à € 0,21 per kilometer.
Uitvoering: In onderling overleg.
Boeken: wil jij dit coachingstraject boeken, mail dan naar info@pascalebruinen.com.

Coachingstraject ‘Optimaal Integraal! Zelfherstelactivatie bij operaties en medische behandeltrajecten zoals chemotherapie en bestraling’

Coachingstraject bestaande uit mentale prehabilitatie. Gebaseerd op het gelijknamige programma uit Pascale Bruinen boek ‘Zelfherstel van binnenuit’ dat inmiddels door steeds meer huisartsen en andere zorgverleners wordt voorgeschreven aan hun patiënten en 5 sterren krijgt op bol.com!

Inhoud

Set van 4 individuele coachingssessies van 1 uur waarbij je leert hoe je je hersenen met behulp van de kracht van herhaling van meditaties, affirmaties en visualisaties intensief kunt trainen om ontspannen toe te leven naar je operatie, chemotherapie of bestraling en deze vol vertrouwen te ondergaan. Daarnaast krijg je praktische adviezen hoe je jezelf ook anderszins zo goed mogelijk kunt voorbereiden op je ingreep en behandeling zodat je jezelf optimaal positief conditioneert (beïnvloedt). Deze vorm van coaching is gebaseerd op de wetenschap achter de mechanismes van het placebo-effect en zorgt voor het ‘downloaden’ van positieve overtuigingen in je ‘systeem’.

Meditaties

Meditatie is noodzakelijk om in een ontspannen en kalme staat te komen. Regelmatige meditatie zorgt voor het krimpen van de amygdala, het angstcentrum in je brein waardoor je minder snel angstig of paniekerig wordt en minder gaat piekeren. Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning. Daarnaast veroorzaakt regelmatige meditatie een verdikking van de prefrontale cortex, het deel van je brein dat ziet op concentratie en relativeringsvermogen, waardoor je betere beslissingen zult kunnen nemen. Meditatie is noodzakelijk om in de juiste ontvankelijke staat te komen voor het effectief doen van visualisaties.

Affirmaties

Het herhaaldelijk denken, uitspreken en opschrijven van affirmaties, krachtige positieve spreuken (in dit geval over je operatie, chemokuur of bestraling en herstel) geeft je op den duur steeds meer vertrouwen in je lichaam en in de best mogelijke afloop. Dat zorgt op zijn beurt voor meer optimisme en ontspanning. Hersenen geloven bovendien datgene wat ze herhaaldelijk te horen krijgen. Door steeds opnieuw affirmaties te doen, bereiken je hersenen op een gegeven moment een omslagpunt waarop ze deze positieve boodschappen voor waar gaan aannemen. Er worden dan nieuwe neurale verbindingen aangelegd, connecties tussen de zenuwcellen in je brein, waardoor je hersenen je lichaam anders gaan aansturen en je oude, negatieve, overtuigingen langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnen.

Visualisaties

Visualiseren is het in je geest met gesloten ogen zo levendig mogelijk voor je zien van een gewenst scenario. Omdat je hersenen vrijwel geen verschil kunnen zien tussen werkelijkheid en verbeelding zorgen herhaaldelijke visualisaties ervoor dat je brein de voorgestelde beelden op den duur als levensecht gaat ervaren. Op dat moment gaan je hersenen je lichaam anders aansturen en maken ze helende stofjes aan die jouw immuunsysteem en herstel bevorderen. Hoe vaker je brein dezelfde positieve informatie over het verloop van je operatie, chemokuur of bestraling door middel van een visualisatie krijgt aangeboden, hoe groter jouw positieve verwachtingspatroon wordt en hoe meer je brein al gaat ‘voorsorteren’ op deze toekomst. In deze coachingssessies leer je hoe je jouw aandacht bewust en uitsluitend op een perfect verlopende operatie, chemokuur of bestraling en een supersnel genezingsproces kunt richten voor de best mogelijke uitkomst.

Boost van je immuunsysteem

Tijdens deze coachingssessies krijg je ook uitleg over de wetenschap achter deze vorm van hersentraining. In aanloop naar je operatie ontdek je zo hoe je je angst, bezorgdheid en stress gaandeweg achter je kunt laten en kunt vervangen door vertrouwen, optimisme en ontspanning. Door het ervaren van positieve emoties en het activeren van de relaxation response krijgt je immuunsysteem een enorme boost, iets dat in deze fase van je leven extra belangrijk is.

Daarnaast krijg je instructies hoe je effectief kunt mediteren, affirmeren en visualiseren, waarna je dit tijdens de coachingssessies onder begeleiding zelf gaat oefenen. Vervolgens krijg je ‘huiswerk’ mee in de vorm van dagelijkse meditaties, affirmaties en visualisaties, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, die je thuis regelmatig moet doen.

Gewenst resultaat bij operatie

Voorafgaand aan de operatie:

 • Minimaliseren van angst, spanning en stress;
 • Maximaliseren van ontspanning, optimisme en vertrouwen in de best mogelijke uitkomst;
 • Vervangen van negatieve overtuigingen over de anesthesie, operatie, uitslag en herstel door positieve overtuigingen waardoor een positief verwachtingspatroon ontstaat. Uit wetenschappelijk onderzoek naar het placebo-effect weten we dat je hersenen hierdoor helende stofjes gaan aanmaken waardoor je immuunsysteem een boost krijgt en je ook andere heilzame effecten op je gezondheid zult ervaren. Pascale Bruinen noemt dit de ‘helende hersenspoeling’.

Tijdens de operatie:

 • Zo min mogelijk anesthesie;
 • Zo min mogelijk bloedverlies;
 • Zo kort mogelijke operatie;
 • Mentaal fit, ontspannen en vol vertrouwen de anesthesie en operatie ondergaan.

Na de operatie:

 • Een geslaagde operatie;
 • Zo min mogelijk pijn hebben;
 • Zo min mogelijk misselijkheid en ongemak ervaren;
 • Zo snel mogelijk herstellen;
 • Zo snel mogelijk terug naar huis mogen;
 • Een zo mooi mogelijk litteken.

Gewenst resultaat bij chemotherapie en/of bestraling

Voorafgaand aan de chemotherapie en/of bestraling

 • Minimaliseren van angst, spanning en stress;
 • Maximaliseren van ontspanning, optimisme en vertrouwen in de best mogelijke uitkomst;
 • Vervangen van negatieve overtuigingen over je chemotherapie en/of bestraling door positieve overtuigingen waardoor een positief verwachtingspatroon ontstaat. Uit wetenschappelijk onderzoek naar het placebo-effect weten we dat je hersenen hierdoor helende stofjes gaan aanmaken waardoor je immuunsysteem een boost krijgt en je ook andere heilzame effecten op je gezondheid zult ervaren;
 • Minimaliseren van misselijkheid bij voorbaat: kankerpatiënten die tijdens eerdere chemotherapie misselijk zijn geworden en een volgende sessie ondergaan blijken al misselijk te kunnen worden als ze iets zien of ruiken dat hen alleen doet dénken aan de eerdere behandeling, bijvoorbeeld de aanblik van de behandelkamer of de geur die in de kliniek hing;
 • Verhoogd controlegevoel over de lichamelijke symptomen van kanker en de behandeling daarvan;
 • Verbetering rouwverwerking.

Tijdens chemotherapie en/of bestraling

 • Ontspannen staat, vol vertrouwen en optimisme;
 • Focus op positieve kanten van chemotherapie en/of bestraling.

Na chemotherapie en/of bestraling

 • Zo min mogelijk ervaren van bijwerkingen zoals misselijkheid, braken, afkeer van bepaalde voedingsmiddelen, slapeloosheid, vermoeidheid, doof gevoel, angst, depressieve gevoelens, opvliegers;
 • Zo snel mogelijk herstel;
 • Vergroting levenskwaliteit.

Vertrouwelijkheid

Vanzelfsprekend is en blijft alles wat ter sprake komt tijdens dit coachingstraject strikt vertrouwelijk.

Doelgroep: Voor iedereen die zich mentaal optimaal wil voorbereiden op een operatie, waardoor je achteraf minder pijn hebt, zo kort mogelijk in het ziekenhuis moet blijven en zo snel mogelijk kan herstellen. En voor iedereen die een medische behandelingstraject moet ondergaan zoals een chemokuur en/of bestralingen, waardoor je achteraf zo min mogelijk bijwerkingen ervaart zoals doof gevoel, pijn, misselijkheid, braken, angst, depressieve gevoelens, opvliegers en vermoeidheid.
Duur: Vier online coachingssessies van elk 1 uur plus drie online contactmomenten van 15 minuten naar behoefte om je mindset tussentijds te boosten plus een follow-up gesprek van 15 minuten twee weken na de operatie, laatste chemokuur of bestraling. Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze dagelijks thuis oefenen met het doen van meditaties, affirmaties en visualisaties.
Online. Livesessies in onderling overleg op aanvraag.
Bijzonderheden: Inbegrepen bij deze vier coachingssessies zijn: een gratis intakegesprek van 15 minuten, een set affirmatiekaartjes ter waarde van € 9,99, een bijbehorende visualisatie ter waarde van € 5,- (visualisatie voor een succesvolle operatie, visualisatie voor succesvolle chemotherapie of visualisatie voor succesvolle bestraling) en een gratis follow-up gesprek twee weken na de ingreep of laatste behandeling. Voorts wordt aangeraden het boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ te lezen ter verdere ondersteuning van het traject.
Kosten: 340,- inclusief 21% btw plus de kosten  van 25,-voor de eenmalige aanschaf van Pascale’s boek ‘Zelfherstel van Binnenuit’. Live op locatie: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten à € 0,21 per kilometer.
Uitvoering: In onderling overleg.
Boeken: wil jij dit coachingstraject boeken, mail dan naar info@pascalebruinen.com.
NB: Vanzelfsprekend is en blijft alles wat ter sprake komt tijdens deze coaching sessies strikt vertrouwelijk.