Inspiratie

Omdat ik geregeld van mensen om me heen hoor dat ik ze met een rake opmerking of een column aan het denken heb gezet of dat ik ze heb geïnspireerd om een nieuwe stap te zetten op weg naar wat meer levensgeluk, vind ik het leuk om dit ook voor een groter publiek via mijn site te doen.

Het werkwoord “inspireren” komt van het Latijnse “in spirare“, wat letterlijk inblazen of inademen betekent. Het Laijnse woord “spiritus” staat echter ook voor “ziel”. Figuurlijk wordt met inspireren dus bedoeld: iemand ziel inblazen oftewel bezielen. Op deze plek vind je alles wat mij inspireert en wat ik graag wil delen met jullie! Dat kan iets heel kleins zijn, zoals bijvoorbeeld een ontroerende foto, maar ook iets groots, zoals bijvoorbeeld een verhaal over iemand die het roer totaal omgooit.

Zelf ben ik van dit laatste het beste voorbeeld, aangezien ik mijn werk als officier van justitie na bijna achttien jaar per 1 januari 2016 heb opgegeven om me te gaan richten op mijn schrijfcarrière, het geven van lezingen en andere activiteiten. Een volledige carrièreswitch dus. Uit reacties van familie, vrienden, collega’s en bekenden leid ik af dat er meer mensen zijn die eigenlijk heel graag hun hart zouden willen volgen, maar dit (nog) niet durven. Angst – zoals angst voor het onbekende, om te falen, voor financiële problemen – is echter ook hier een slechte raadgever. Natuurlijk heb ik ook zelf met dit veelkoppige monster geworsteld. Maar ik heb uiteindelijk een weg gevonden waardoor ik mijn droom kon waarmaken. In mijn lezingen geef ik op basis van mijn ervaringen praktische tips hoe ook jij op een verstandige (dus weinig risicovolle) manier aan een parallelle loopbaan kunt werken naast je reguliere werk. Maar ik zal hierover ook op deze pagina af en toe adviezen geven.

Dus lees en laat je bezielen!

Vier het voorjaar!

Omdat ik er nooit genoeg van krijg – en jullie hopelijk ook niet – hier nog maar eens een foto van die manjefieke magnolia met die tere wit-roze bloemenpracht!

Negatief denken zal nooit leiden tot een positief leven…

Mooi om ook eens een reactie van Deepak Chopra te krijgen!

Perspectief

Kijk tijdens je (dagelijkse) wandeling ook eens omhoog, naar de voortjagende wolken, de toppen van de bomen en de vogels die overvliegen. Het geeft je meteen een heel ander perspectief.

Wat kleur…

Gewoon, omdat het een grijze dag is en ik behoefte heb aan wat kleur…

Deze spreekt voor zich…

Heerlijke herfst

Laten we allemaal in stilte dankbaar zijn voor alle schoonheid die onze bomen, planten en bloemen ons zo genereus gedurende de afgelopen lente- en zomermaanden hebben geschonken. Ze mogen nu gaan rusten, hun krachten sparen zodat ze ons over een kleine vijf maanden opnieuw kunnen verrukken met hun betoverende bloei.

Geen groter geschenk…

‘Er is geen groter geschenk dat je kunt geven of ontvangen dan om jouw hart te volgen’.

– Oprah Winfrey

Laat altijd je hart spreken…

Dat klopt

Een lieve vriendin gaf me dit onlangs. Erg ontroerend, maar ik hoop ook dat het voor anderen een inspiratie is.

Vier de herfst…

Maak ook eens tijd om je onder te dompelen in een fijn boek!

Zo waar…

Doe alles wat je hart laat zingen

Vind zekerheid in de wijsheid van onzekerheid door los te laten

In duistere tijden hebben we behoefte aan licht.

Find the courage

to celebrate those intensely joyful moments even though we’ve convinced ourselves that savoring happiness is inviting disaster. -Brené Brown

Follow my writing!


“There are little gems all around us that can hold glimmers of inspiration.”