Maatschappelijke activiteiten

18 september 2018

Vandaag is een persoonlijk portret van Pascale verschenen in ‘Heroine’s Journey’, een mooi en inspirerend initiatief om vrouwen die bewust gekozen hebben om datgene te doen wat ze het liefst doen, in het zonnetje te zetten. Met dank aan Peter de Kuster die Pascale hiervoor heeft benaderd!

NB: Foto moest een selfie zijn, voor het geval jullie je afvragen waarom de lichtinval zo vreemd is .

https://theheroinejourney2016.wordpress.com/2018/09/18/the-heroines-journey-of-pascale-bruinen/

23 april 2018

Uitnodiging voor het netwerkdiner van Chapeau Magazine in Rebelle te Maastricht. Inspirerend gezelschap en uitstekend eten! Foto’s: Chapeau Magazine, fotograaf Harry Heuts.

2 maart 2018

Pascale mag als een van de sprekers optreden tijdens de Bed Talks 2018 van The Student Hotel Maastricht, een initiatief dat inmiddels op verschillende locaties in Nederland en in een aantal Europese landen bestaat waarbij twee inspirerende personen aan elkaar worden gekoppeld om een gesprek te voeren terwijl deze op bed liggen. De bedoeling is dat uit deze spontane interactie iets ontstaat dat de wereld mooier en beter maakt. Pascale’s ‘bedpartner’ is Sheila Oroschin, die met haar particulier initiatief The Masters jongeren die ‘anders’ zijn helpt om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

18 oktober 2017

Deelname aan de ‘Nacht van de journalistiek’ in de Daelhemergroeve te Valkenburg aan de Geul.

1 juli 2016

Vandaag is de bundel “Onveranderd Anders” verschenen, een crowdwritingproject van Limburgse schrijvers en dichters waaraan Pascale ook heeft meegewerkt. De opbrengst komt ten goede aan de Toon Hermanshuizen in onze zuidelijkste provincie, omdat die zoveel goed werk doen voor kankerpatiënten en hun dierbaren. Het is een prachtig boek geworden, naar goed Toon Hermans gebruik met een lach en een traan. Hieronder zie je Pascale met initiatiefneemster Andrea Germeraad, die dit project tot een succes heeft gemaakt. Pascale’s bijdrage aan de bundel is een verhaal getiteld “Voor altijd zusjes”.

Schermafbeelding 2016-07-01 om 10.46.07IMG_8960

7 maart 2016

Vandaag vond het lanceringsevenement van de TEFAF editie van Chapeau Magazine plaats. Op de foto staat Pascale naast de Russische kunstenaar Alexander Taratynov en diens echtgenote. Een heel geslaagde avond!

Lanceringsevenement TEFAF editie Chapeau Magazine 7-3-2016. Naast mij de Russische kunstenaar Alexander Taratynov en zijn echtgenote.

14 december 2015

Gala avond uitreiking Harper’s Bazaar Woman of the Year Award 2015, waarmee dit iconische tijdschrift ‘s werelds ‘bijzonderste vrouwen eert (…). Vrouwen met visie, durf, betrokkenheid en stijl. Game changers en wegbereiders.’ Met de Woman of the Year Award brengt Harper’s Bazaar ‘een ode aan vrouwen die binnen hun vakgebied iets bijzonders hebben neergezet…’ En Pascale is een van de genomineerden! De reden? Harper’s Bazaar heeft ‘enorme bewondering voor het carrièrepad’ dat Pascale bewandelt.

Het was een geweldige en memorabele avond, ook al werd de Award uiteindelijk welverdiend gewonnen door actrice en presentatrice Sophie Hilbrand voor haar baanbrekende programma ‘Sophie in de kreukels’.  En zo keerde Pascale met opgeheven hoofd en vol trots huiswaarts, dankbaar om deel te hebben uitgemaakt van deze groep inspirerende vrouwen! 

 

 

26 oktober 2015

Benefietgala ten bate van Stichting Challenge Day in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam

Afbeelding 13

Wat is Challenge Day Nederland?

Challenge Day Nederland is een non-profit organisatie die als visie heeft dat elk kind in een wereld leeft waar ze zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt. De missie van Challenge Day Nederland is om de jeugd en haar leefgemeenschap te voorzien van ervaringsworkshops en programma’s die inzicht geven in de kracht van verbinding, waardering van diversiteit, echtheid en zelfexpressie.

Het heeft een blijvende impact omdat de stichting levensveranderende lessen en vaardigheden biedt. Er wordt vanuit de stichting een jaarvullend programma georganiseerd dat jongeren stimuleert om dingen in hun school op een positieve manier te veranderen. Daarnaast worden ook leraren getraind om jongeren te steunen in hun sociale en emotionele gezondheid en ontwikkeling.

Challenge Day Nederland versterkt relaties. Er wordt een gemeenschap gecreëerd waarin alle jongeren en volwassenen erbij horen. Ook worden jongeren geholpen om niet meteen te oordelen en zich open op te stellen naar anderen, ook naar degenen die op een bepaalde manier anders zijn (bron: www.challengedaynederland.nl).

Tijdens het benefietgala van 26 oktober 2015 is veel geld ingezameld voor dit prachtige doel. Pascale vond het een eer om erbij te mogen zijn!