Maatschappelijke activiteiten

12 november 2020

In de nieuwsbrief van sprekersbureau ZijSpreekt wordt aandacht besteed aan de oprichting van de Academie voor Zelfherstel en aan mijn nieuwe boek, ‘Zelfherstel van binnenuit: optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ dat in de zomer van 2021 uitkomt bij AnkhHermes.

1 oktober 2020

Vandaag heb ik samen met gezondheidswetenschapper Ed Balg de Academie voor Zelfherstel gelanceerd, een online kenniscentrum voor alle bewezen effectieve zelfherstelopties.

Elk mens heeft van nature een zelfherstellend vermogen. Het is onze missie om zelfherstel van lichaam en geest op een zo breed mogelijke manier te bevorderen. Onder zelfherstel verstaan wij in dit verband alles wat mensen zélf kunnen doen om geestelijk en lichamelijk gezond te blijven, om sneller te herstellen na een ziekte, blessure of ingreep en om beter te kunnen omgaan met (chronische) aandoeningen en beperkingen.

Wij richten ons hierbij zowel op preventie – voorkomen is immers nog steeds beter én stukken goedkoper dan genezen – als op het bieden van betrouwbare zelfherstelopties aan mensen die (chronisch) ziek zijn of een beperking ervaren. Voor beide laatste groepen is het belangrijk om te weten dat je met ziekte of beperkingen op verschillende manieren kunt omgaan en dat er altijd nog opties zijn die jouw lichamelijk en geestelijk welzijn kunnen vergroten.

Wij bevorderen zelfherstel door het organiseren en (pro)actief uitdragen van wetenschappelijk onderbouwde kennis en kunde over alle aspecten van zelfherstel zoals bijvoorbeeld: (geleide) visualisaties, cultiveren van een positieve mindset, biofeedback, voeding, bewegingsleer, ontspanningstechnieken zoals meditatie en mindfulness.

Zodoende past de Academie voor Zelfherstel perfect binnen een efficiënte gezondheidszorg die steeds integraler wordt en waarin steeds meer een beroep wordt gedaan op zelfzorg, eigen regie en zelfredzaamheid. Via de Academie voor Zelfherstel kunnen mensen hierin op deskundige wijze worden begeleid en ondersteund, zodat ze hun kwaliteit van leven en onafhankelijkheid zelf kunnen optimaliseren. 

De Academie voor Zelfherstel vindt het belangrijk om duidelijk te maken dat onze producten en diensten nadrukkelijk zijn bedoeld om te gebruiken naast reguliere medische behandelingen en medicatie en dus niet in plaats daarvan.

Nieuwsgierig? Kijk dan eens op onze website!

27 januari 2019

Vandaag was Pascale aanwezig tijdens de Info Open Dag in Kerkrade georganiseerd door Lieky van der Velden ten behoeve van mensen die lijden aan chronische ziektebeelden. Er stonden vele stands met interessante informatie. Het was een dag vol mooie gesprekken over geestkracht met positief ingestelde mensen en nuttige contacten, een geslaagde dag dus!

12 december 2018

Van 8.00 -20.00 uur heeft Pascale de eer gehad om deel te mogen nemen aan De Droommachine in De Grote Hegge in Thorn, een initiatief van Joop Wolters van PlekC. Samen met 38 Limburgse kanjers van ondernemers heeft ze een dag vol inspiratie en verbinding beleefd waarin kleine en grote dromen werden vervuld. Een dag ook vol ontroering over de getoonde (com)passie voor de medemens. Het was een dag vol energie die nog lang zal nawerken.

18 september 2018

Vandaag is een persoonlijk portret van Pascale verschenen in ‘Heroine’s Journey’, een mooi en inspirerend initiatief om vrouwen die bewust gekozen hebben om datgene te doen wat ze het liefst doen, in het zonnetje te zetten. Met dank aan Peter de Kuster die Pascale hiervoor heeft benaderd!

NB: Foto moest een selfie zijn, voor het geval jullie je afvragen waarom de lichtinval zo vreemd is .

Klik hier voor het hele portret.

16 september 2018

Vandaag was Zijne Heiligheid De Dalai Lama in Rotterdam en Pascale had het uitzonderlijke voorrecht om hem te mogen horen spreken over het thema ‘Waarom mededogen essentieel is in deze onrustige tijd.’ Hieronder vind je Pascale’s indrukken:

‘Het was een zeer inspirerende, soms hilarische (Z.H. heeft een geweldig gevoel voor humor) en ook onverwacht erg emotionele ochtend (compleet met kippenvel en glinsterende ogen), luisterend naar een van de belangrijkste spirituele leiders ter wereld. Zijn boodschap om vriendelijkheid en compassie te delen raakte me zeer. In een vol Ahoy kon je letterlijk de positieve energie voelen die vanaf het podium het publiek in kwam en zich daar razendsnel verspreidde als ware het een warme en liefdevolle omhelzing. Opeens kon ik echt geen enkele reden bedenken waarom iemand in oorlog zou kunnen zijn met iemand anders aangezien we allemaal mens zijn en fysiek, mentaal en emotioneel gelijk zijn.

Zijne Heiligheid benadrukte dat het heel belangrijk is om iedereen, maar vooral onze kinderen, te leren hoe belangrijk hun innerlijk is omdat men zo leert om onzelfzuchtig te zijn en mededogen te hebben met zichzelf en met anderen.

Nodeloos te zeggen dat ik dit helemaal onderschrijf.

Deze zondagmorgen in gezelschap van de Dalai Lama (en laten we Richard Gere niet vergeten, die de voorzitter is van de International Campaign for Tibet en die een live interview met Zijne Heiligheid deed) was werkelijk uniek en onvergetelijk!’

 

23 april 2018

Uitnodiging voor het netwerkdiner van Chapeau Magazine in Rebelle te Maastricht. Inspirerend gezelschap en uitstekend eten! Foto’s: Chapeau Magazine, fotograaf Harry Heuts.

2 maart 2018

Pascale mag als een van de sprekers optreden tijdens de Bed Talks 2018 van The Student Hotel Maastricht, een initiatief dat inmiddels op verschillende locaties in Nederland en in een aantal Europese landen bestaat waarbij twee inspirerende personen aan elkaar worden gekoppeld om een gesprek te voeren terwijl deze op bed liggen. De bedoeling is dat uit deze spontane interactie iets ontstaat dat de wereld mooier en beter maakt. Pascale’s ‘bedpartner’ is Sheila Oroschin, die met haar particulier initiatief The Masters jongeren die ‘anders’ zijn helpt om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

18 oktober 2017

Deelname aan de ‘Nacht van de journalistiek’ in de Daelhemergroeve te Valkenburg aan de Geul.

1 juli 2016

Vandaag is de bundel “Onveranderd Anders” verschenen, een crowdwritingproject van Limburgse schrijvers en dichters waaraan Pascale ook heeft meegewerkt. De opbrengst komt ten goede aan de Toon Hermanshuizen in onze zuidelijkste provincie, omdat die zoveel goed werk doen voor kankerpatiënten en hun dierbaren. Het is een prachtig boek geworden, naar goed Toon Hermans gebruik met een lach en een traan. Hieronder zie je Pascale met initiatiefneemster Andrea Germeraad, die dit project tot een succes heeft gemaakt. Pascale’s bijdrage aan de bundel is een verhaal getiteld “Voor altijd zusjes”.

Schermafbeelding 2016-07-01 om 10.46.07IMG_8960

7 maart 2016

Vandaag vond het lanceringsevenement van de TEFAF editie van Chapeau Magazine plaats. Op de foto staat Pascale naast de Russische kunstenaar Alexander Taratynov en diens echtgenote. Een heel geslaagde avond!

Lanceringsevenement TEFAF editie Chapeau Magazine 7-3-2016. Naast mij de Russische kunstenaar Alexander Taratynov en zijn echtgenote.

14 december 2015

Gala avond uitreiking Harper’s Bazaar Woman of the Year Award 2015, waarmee dit iconische tijdschrift ‘s werelds ‘bijzonderste vrouwen eert (…). Vrouwen met visie, durf, betrokkenheid en stijl. Game changers en wegbereiders.’ Met de Woman of the Year Award brengt Harper’s Bazaar ‘een ode aan vrouwen die binnen hun vakgebied iets bijzonders hebben neergezet…’ En Pascale is een van de genomineerden! De reden? Harper’s Bazaar heeft ‘enorme bewondering voor het carrièrepad’ dat Pascale bewandelt.

Het was een geweldige en memorabele avond, ook al werd de Award uiteindelijk welverdiend gewonnen door actrice en presentatrice Sophie Hilbrand voor haar baanbrekende programma ‘Sophie in de kreukels’.  En zo keerde Pascale met opgeheven hoofd en vol trots huiswaarts, dankbaar om deel te hebben uitgemaakt van deze groep inspirerende vrouwen! 

 

 

26 oktober 2015

Benefietgala ten bate van Stichting Challenge Day in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam

Afbeelding 13

Wat is Challenge Day Nederland?

Challenge Day Nederland is een non-profit organisatie die als visie heeft dat elk kind in een wereld leeft waar ze zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt. De missie van Challenge Day Nederland is om de jeugd en haar leefgemeenschap te voorzien van ervaringsworkshops en programma’s die inzicht geven in de kracht van verbinding, waardering van diversiteit, echtheid en zelfexpressie.

Het heeft een blijvende impact omdat de stichting levensveranderende lessen en vaardigheden biedt. Er wordt vanuit de stichting een jaarvullend programma georganiseerd dat jongeren stimuleert om dingen in hun school op een positieve manier te veranderen. Daarnaast worden ook leraren getraind om jongeren te steunen in hun sociale en emotionele gezondheid en ontwikkeling.

Challenge Day Nederland versterkt relaties. Er wordt een gemeenschap gecreëerd waarin alle jongeren en volwassenen erbij horen. Ook worden jongeren geholpen om niet meteen te oordelen en zich open op te stellen naar anderen, ook naar degenen die op een bepaalde manier anders zijn (bron: www.challengedaynederland.nl).

Tijdens het benefietgala van 26 oktober 2015 is veel geld ingezameld voor dit prachtige doel. Pascale vond het een eer om erbij te mogen zijn!