Reviews Lezingen

Lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit’ voor Rechtbank Limburg op 7 november 2023 in Maastricht

‘Goede lezing, fijne oefeningen, mooie voorbeelden. Het onderwerp van de lezing was mij niet geheel onbekend. Het heeft mij er wel weer op attent gemaakt meer aandacht te geven aan positieve gedachten.’ Anouk, managementassistente

‘Pascale brengt dit onderwerp precies op de juiste manier over de bühne: geloofwaardig, wetenschappelijk onderbouwd en met een appél om je eigen gedachtenpatronen over je gezondheid eens goed onder de loep te nemen.’ Rachel, senior P&O adviseur Welzijn en gezondheid

Lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit’ voor medewerkers Gezonde Kinderopvang Kiki op 2 november 2023 in Heerlen

‘Bij kinderopvang Kiki werken we o.a. volgens de methode Gezonde Kinderopvang, wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl.Niet alleen gezonde voeding en bewegen zijn de thema’s waar wij ons mee bezig houden, ook het onderwerp ‘lekker in je vel zitten’ vinden wij belangrijk.
Pascale Bruinen heeft aan een aantal medewerkers een lezing gegeven over de effecten van een positieve mindset. Deze lezing was boeiend en inspirerend, met name omdat Pascale sprak vanuit eigen ervaringen, onderbouwd met uitkomsten uit wetenschappelijke onderzoeken. Iedereen was verbaasd te horen hoeveel gedachten we elke dag hebben en dat het merendeel daarvan van nature negatief is. Maar door een paar laagdrempelige oefeningen kunnen we er zelf voor zorgen om deze negatieve gedachten om te buigen.
Positief/positiever in het leven staan is fijner en gezond, voor jezelf en voor de mensen (kinderen) om ons heen. Met de tips en oefeningen gaan we aan de slag. Bedankt Pascale!’ Angelien Frehen Beleidsmedewerker/ pedagogisch coach Kinderopvang Kiki

Lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit: optimale mentale voorbereiding op een operatie’ tijdens het 3eNationaal Prehabilitatie Congres op 21 september 2023 in het UMCG in Groningen

‘Ik heb met veel interesse naar je presentatie geluisterd en ben ook zeker geïnspireerd om deze componenten mee te nemen in ons eigen prehabilitatieprogramma. Dankjewel!’, Denise Zonneveld-Walsmit, Projectleider Zorginnovatie Rode Kruis Ziekenhuis

‘Erg interessant. Denk dat de menselijke geest tot meer in staat is dan de huidige medische wetenschap voor mogelijk houdt. Ik hoop er mijn patiënten in ieder geval hun voordeel mee te laten doen’, dr. Tim Lubbers, gastrointestinaal en oncologisch chirurg MUMC+

Lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit’ voor deelnemers aan het Membershipprogramma van Leefstijlhuis A Casa Nostra op 3 september 2023 in Well

‘Wij, een groep jonge vrouwen die zelf eerder met chronische pijn kampten en nu hersteld zijn, hadden het voorrecht om bij A Casa Nostra in Well Pascale Bruinen’s inspirerende lezing bij te wonen over Zelfherstel van Binnenuit, gebaseerd op haar gelijknamige boek.
Haar presentatie was niet alleen diepgaand en persoonlijk, maar raakte ons allen op een bijzondere manier. Pascale’s passie en kennis schenen door in elk woord dat ze sprak. Haar inzichten en praktische adviezen waren niet alleen verhelderend, maar ook uitermate motiverend. We voelen ons geïnspireerd om onze eigen paden naar persoonlijke groei verder te bewandelen. Dankjewel Pascale, voor deze buitengewone ervaring en voor het aandragen van het fundament voor ons next-level programma. We kijken uit naar wat de toekomst ons brengt!’

‘Pascale Bruinen gaf haar inspirerende lezing over Zelfherstel van Binnenuit tijdens de aftrap van het jaarprogramma voor de members van A Casa Nostra. Wij zijn vol lof over haar bijdrage. Haar presentatie was niet alleen informatief en boeiend, maar ook uiterst inspirerend voor onze members, jonge vrouwen die voorheen kampten met chronische pijn en ‘uitbehandeld’ waren. Tijdens een Kantel Programma zoals deze vrouwen dat ook bij ons hebben doorlopen is het boek van Pascale altijd ‘verplicht leesvoer’. Des te mooier om nu het verhaal en de kennis van Pascale live te kunnen beluisteren tijdens de aftrap van het membership, op een warme zondagmiddag in onze prachtige binnentuin in Well.
Pascale wist op een indrukwekkende wijze haar kennis en ervaring over te brengen. Haar betrokkenheid en passie voor het onderwerp waren voelbaar in elke interactie.

Mede dankzij Pascale’s bijdrage werd ons event een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen. We kijken ernaar uit om in de toekomst vaker met Pascale samen te kunnen werken. Duizendmaal dank en veel liefs!’ Paul & Chantal van Leefstijlhuis A Casa Nostra in Well

Lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit’ voor leidinggevenden Politie Eenheid Limburg 14 maart 2023

‘Dank voor je bijdrage! Erg inspirerend en passend bij ons preventiebeleid voor fitte en gezonde medewerkers.’ Mike Henssen, sectorhoofd bij politie Nederland

‘Onlangs heeft Pascale Bruinen een lezing verzorgd voor de leidinggevenden van de eenheid Limburg en enkele andere collega’s. Ik vond het een inspirerende lezing. Vooral goed dat je ook aangaf dat een en ander een wetenschappelijke basis kent en dat je het afwisselde met even een oefening tussendoor om iets met je buurman of buurvrouw te bespreken.

Voor mij weer een extra steuntje in de rug om echt door te gaan met mijn voornemen om regelmatig te mediteren. Maar ik worstel zelf toch nog wel even om dit regelmatig in te bouwen in mijn drukke agenda…’ P.v.d.P., relatiemanager HRM Eenheid Limburg

‘Ik heb jouw lezing als zeer nuttig en informatief ervaren. In jouw presentatie stelde je je kwetsbaar op maar liet daarmee juist ook extra de kracht zien die vanuit de geest je lichaam sterk kan beïnvloeden!’ Ivo Beekman, Bedrijfsarts politie

‘Deze presentatie, haar verhaal en boek zouden verplicht moeten zijn voor iedereen die uitvalt. Krachtig verhaal over wat je gewoon zelf kunt doen!’ Marga Smit-Willems, Operationeel Specialist E, Kwartiermaker team Bedrijfsvoeringsondersteuning

‘Onlangs de lezing ‘Zelfherstel van binnenuit’ mogen bijwonen van Pascale Bruinen. Vol interesse, verbazing en op sommige vlakken herkenning zitten luisteren naar haar inspirerende verhaal. Door de manier waarop Pascale haar verhaal bracht, bleef je tot de laatste minuut aandachtig luisteren. Wellicht was ik in het begin wat sceptisch of het niet te “zweverig” zou zijn, maar niets is minder waar. Dit kwam mede door de wetenschappelijke onderbouwing. Absoluut de moeite waard om haar lezing bij te wonen! Sinds kort ook begonnen met haar boek “Zelfherstel van binnenuit” te lezen. Tot nu toe leest het gemakkelijk weg en is het in begrijpelijke taal geschreven.’ Daphne van der Velden, leidinggevende Eenheid Limburg

‘Ik heb de leidinggevenden dag (Tankdag) bijgewoond van de eenheid Limburg. Deze dag stond in het teken van preventie en duurzame inzetbaarheid. Pascale Bruinen was gastspreker en ik was erg blij met jouw inspirerend verhaal. Het past helemaal bij ‘eigen regie’ pakken. Dat heeft nog lang niet iedereen binnen de politie op het netvlies. We hebben het erg goed binnen de organisatie en krijgen ook genoeg ruimte om goed voor jezelf te zorgen. Maar die ruimte moet je wel zelf pakken! Ik denk dat jouw verhaal dan ook met enige regelmaat zal moeten worden herhaald.

Jouw verhaal was voor mij in ieder geval een bevestiging dat ik met mijn positieve instelling en dankbaarheid voor het leven heel ver ben gekomen en nog verder ga! Ik ben geen boekenverslinder, maar voor jouw boek maak ik graag een uitzondering. Bedankt!’ Chantalle Vissers, Bedrijfsvoering HRM Eenheid Limburg

‘Een zeer inspirerende lezing waarin we werden meegenomen in het eigen verhaal van Pascale gekoppeld aan wetenschappelijke onderbouwing en dat op een zeer begrijpelijke manier. We werden meegenomen in hoe je je gezondheid optimaliseert met je gedachten, gevoelens en overtuigingen, ondersteunt door praktische oefeningen. Het gaf een dusdanig positieve energie dat je er direct mee aan de slag wil’. Nicole Willems, Facilitator Verzuim Eenheid Limburg. Kwartiermaker Phoenix, Coördinator Buddyproject

Lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit’ voor jongeren: Mind Matters’ voor leerlingen van de studierichting Healthy Living van Hogeschool HAS Green Academy Venlo op 7 november 2022

‘Deze lezing ging over de mentale gezondheid van de mens, in het bijzonder van jongeren. Het verhaal van de gastspreker zelf inspireerde mij het meest tijdens deze gastles. Ze begon met haar persoonlijke verhaal waarbij in het ziekenhuis iets in haar buik werd ontdekt. Zij wilde niet meegetrokken worden in negatieve gedachten en gevoelens. Door middel van onder andere meditaties, affirmaties en visualisaties heeft zij deze gedachten en gevoelens onder controle gekregen. Ik vond het mooi om haar persoonlijke verhaal te horen en leren hoe zij met haar tegenslagen is omgegaan. Dit is erg inspirerend.

Ook de interactie die Pascale Bruinen had met de studenten vond ik erg leuk. Ze had gekleurde kaarten op de stoelen neergelegd en vroeg vragen waar wij als studenten antwoord op konden geven door de kaarten in de lucht te steken.

Ook hebben we gezamenlijk een meditatieoefening gedaan wat mijn brein op dat moment zelf erg veel rust gaf en waarmee ik op dat moment even mijn eigen gedachten opzij heb kunnen zetten.

Deze gastles past zeker binnen de visie van de opleiding omdat deze alles te maken heeft met de mentale gezondheid van de mens. Haar verhaal was een mooie aanvulling op eerder opgedane kennis. Ook heb ik een mooi nieuw punt geleerd tijdens deze gastles, namelijk dat tegenslagen een positieve draai kunnen geven aan het leven en dat je daardoor misschien wel veel bewuster gaat worden van je eigen gedachten. Tegenslagen kunnen je sterker maken en het verhaal van Pascale Bruinen is hier een mooi voorbeeld van.’ Ziggy Lenders

Lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit’ voor Vitaliteitsmakelaars op 15 juli 2022 in Breda

‘Dankjewel Pascale voor de inspirerende ochtend, je boodschap en je boek. Ik denk echt dat 12 juli 2022 een belangrijke datum wordt in mijn leven! Ik vond het super inspirerend.’ Saskia

‘Dankjewel Pascale voor de inspirerende lezing! Weer een bewijs hoe krachtig gedachten (positieve én negatieve) zijn.’ Carla Vaessen

‘Als onderdeel van de verbindingsdag voor de vitaliteitsmakelaars gaf Pascale Bruinen afgelopen vrijdag 15 juli een inspirerend en ontwapenend verhaal over haar zoektocht naar zelfherstel. Een persoonlijk verhaal over een vrouw die haar fascinatie voor de mens uitdiept en scherpzinnige verbanden legt.’ Marcel de Visser van Sports+Vitality en Vitaliteitsmakelaars®

‘Heb genoten van je lezing in Breda. Zelf kwam ik een aantal jaren terug ook op een dergelijk pad. Via het materiaal van Dr. Sarno en met zelftherapie als coach/lichaamswerker kwam ik terecht bij stichting e-movere. Ik zal je boek zeker aanraden aan mijn klanten. Veel geluk!’ Natasja Vermaas

Lezing ‘Zelfherstel van binnenuit’ ten behoeve van het Toon Hermans Huis in Roermond op 12 juli 2022

‘Vandaag een boeiende lezing bijgewoond van Pascale Bruinen. Pascale heeft o.a. uitgelegd dat uit onderzoek blijkt dat een positieve mindset een gunstige invloed heeft op je geestelijke en lichamelijke gezondheid en op je levensverwachting. Om dit te bereiken kun je een aantal herstelinterventies inzetten zoals visualisaties die je kunnen helpen om beter en lekkerder in je vel te komen zitten. Een waardevolle lezing en meer dan de moeite waard!’, Lucinda Lodenstein, toenmalig directeur Toon Hermans Huis Roermond

‘Een inspirerende lezing over gezond en vitaal ouder worden met veel praktische tips. Het is voor iedereen belangrijk om te weten wat je zelf kan doen. Pascale is een hele goede en boeiende spreker. Ze onderbouwt haar verhaal en voorbeelden met wetenschappelijk onderzoek. Een aanrader!’ Yvonne & Jan-Willem

‘Heel fijne lezing met verhelderende inzichten. Mijn lief en ik zijn heel tevreden huiswaarts gegaan en gaan nu jouw boeken lezen. Bedankt!Frederiq Peters

‘Als net zestiger een lezing van Pascale bezocht met als onderwerp gezond, vitaal en jeugdig ouder worden. Het heeft mij nog meer doen beseffen dat ik al heel goed bezig ben maar dat er nog veel meer mogelijk is. De presentatie van Pascale laat goed zien dat we niet als ouderen met weemoed hoeven terug kijken naar het verleden maar met nog heel veel verwachtingen naar de toekomst. Pascale in woord, beeld en daden is daarvan het inspirerende voorbeeld!  Jeannine Pluim

‘Een aanrader!! Wat een mooie inspirerende en informatieve lezing… Wat mij betreft mag ieder mens zich laten onderdompelen door de rakende woorden van Pascale!’ Anita Verstappen, Vitaliteitsprofessional 

‘Ik ga verzilveren in plaats van vergrijzen. Heb er na de lezing van Pascale echt zin in! Jouw tips zijn geen zilver maar goud waard, Pascale!’ Esther Schoffelen, verloskundige

‘Heel interessante lezing met veel nuttige tips waar je zelf niet bij stilstaat maar die je zo in de praktijk kunt brengen. Ik heb er veel van opgestoken en meteen al diverse tips toegepast. Iedereen zou eigenlijk deze lezing moeten bijwonen, je weet niet wat je mist! Je voelt je al een stuk jonger als je huiswaarts gaat!’ Jacqueline P

‘Een herfstachtige zondagmiddag werd aangenaam opgefleurd door het bijwonen van de lezing ‘Lééf-tijd’. In een mooie rustgevende locatie heb ik genoten van alle informatie en tips over het jeugdig ouder worden, hoe je het verouderingsproces kunt vertragen en je als 55-plusser nog volop meedraait in de maatschappij. Afgelopen week heb ik stiekem al enkele tips uitgevoerd en toegevoegd aan mijn levenstijl want wie wil er nu niet jeugdig ‘oud’ worden. Dank voor de inspirerende sessie en het creëren van een positieve mindset. Aanrader!’ Petra Habets

‘Ik vond het een nuttige lezing van Pascale Bruinen. Ze is heel gedreven om haar kennis over het onderwerp door te geven. De aangehaalde cijfers tonen nog maar eens aan hoe belangrijk je eigen mindset en leefstijl zijn en hoe deze je hele gestel en gezondheid kunnen beïnvloeden! Dankjewel Pascale!’ Marion

Reviews Lezing ‘Een reis van het hoofd naar het hart’ gebaseerd op Pascale’s boek ‘Het jaar van de uil’

‘Ik heb met een mengeling van verwondering en ontroering naar jouw verhaal geluisterd. Door jouw rustige, oprechte manier van vertellen werd ik volledig meegenomen op jouw reis die je gemaakt hebt en nog steeds aan het maken bent. Open, eerlijk en vooral authentiek. Een bijzonder inspirerend verhaal! Dank je wel daarvoor!’ Anique Staal, mindulnesscoach bij Belle Vie

‘Een verhaal dat opbouwt in spanning. Je voelt aan je water dat het moment gaat komen dat die uil daar zal zitten. Of toch niet denk je op een gegeven moment. Als dan toch blijkt dat hij daar zit, als een wonder, dan word je stil. Ik voelde in mijn hele lijf een vibratie, een vreemde energie, innerlijk stil zijn. Het zet alles in perspectief en je beseft hoe weinig we weten van al het ‘onzichtbare’ om ons heen. Ik heb de dagen erna veel aan dat moment teruggedacht en heb mijn dagen bewuster geleefd. Kopje koffie in de zon, zonder prikkels, maar genietend van de natuur en de energie om mij heen. Dankjewel Pascale; jouw verhaal gaf een boost aan mijn bewustzijn, persoonlijk leiderschap, mijn mooiste leven leiden en bewust de ‘onzichtbare krachten’ zijn werk voor mij laten doen.’ Herma Westenberg, marketeer, eigenaar van Merk je Merk

‘Wat mij persoonlijk raakt aan het verhaal van Pascale is dat het recht uit het hart komt. Ze weet de essentie van het leven, de transformatie-processen waarin we bewegen, uit te leggen middels haar eigen ervaring. Hoe krachtig kun je het hebben, het resultaat van eigen ervaring is wat telt, wat raakt en mag raken? Keer op keer. Tijdens de laatste ontmoeting met Pascale gaf ze een ‘Pluk-de-ochtend’ lezing voor een groep van 25 bijzondere mensen en opnieuw hoorde ik de verwondering in haar stem. Het leven is geen geplaveid pad maar een ontdekking vanuit de kern van jou als uniek mens. Dankjewel Pascale voor het delen van jouw inspirerende verhaal en dat je nog vele mensen mag raken met jouw krachtig eigen-verhaal!’ Anita Verstappen, vitaliteitsprofessional

‘Zo’n krachtige vrouw met een ongelofelijk en bijna onwerkelijk verhaal. Een levensverhaal met een les voor ons allemaal. Het verhaal ga ik natuurlijk niet vertellen, dat moet je echt zelf ervaren live of lezen in haar boek, maar ik kan wel zeggen dat wanneer je als Officier van Justitie na zo veel jaar de keuze maakt om je baan op te zeggen en je eigen schrijvershart te volgen, je beschikt over een bak lef waar menigeen echt wel iets van kan leren. Het verhaal was en is puur, Pascale weet te raken, te ontroeren en houd de aandacht vast tot de laatste letter. Heel eerlijk….. ik heb zelf even een brokje weg geslikt.’ Vivian Heuberger, Eigenaar cateringbedrijf AdventureCook en mede-organisator Pluk de Ochtend event.

‘Je hebt me enorm geraakt en geïnspireerd!’  Toos Hofstede

‘Top gedaan Pascale! Je hebt me wederom diep geraakt met je authentieke verhaal, zelfreflectie en humor.’ Cècely Loontjens

‘Mooi om naar je verhaal uit het hart te luisteren….’ Suzanne Roomberg

‘Fijn dat je je verhaal met ons deelde Pascale!’ Maud Walkowiak

‘Dank je wel voor je openheid en je echtheid!’ Food for thought!’ Doriënne Plum

‘Pascale heeft de lezing verzorgd bij de nieuwjaarsborrel van Van Ede & Partners in Eindhoven waarin ze vertelde over haar reis van rationeel denkend OvJ naar haar huidige rol: spiritueel schrijver en inspirator. Ze wist mij met haar verhaal en de wijze waarop ze dat vertelde te raken. Prachtig om haar ontwikkeling niet alleen te horen maar vooral te voelen. Ze was authentiek, open en warm. Dank je wel voor het delen van jouw ervaring!’ Cora van de Put, mediator, coach, intervisiebegeleider CouR Consult

‘Samen met een tweetal collega’s van Forza Asset Management heb ik een lezing bijgewoond van Pascale Bruinen. Pascale weet door haar accurate beschrijving van haar gevoelens en de context waarin deze gevoelens geplaatst moeten worden, je mee te voeren in haar belevingswereld. Op het moment dat Pascale sprak van zichzelf afsluiten, of het gevoel van ontbreken van iets dat ze niet kan benoemen, was ik in staat deze gevoelens aan mijn eigen gevoelens te relateren. De drie kwartier van de lezing waren voor mijn gevoel dan ook in een mum van tijd voorbij, waarbij ik door haar verhaal van de prachtige uil ook echt geraakt werd. Ik wil Pascale dan ook hartelijk danken dat ze mij deelgenoot heeft gemaakt van haar ervaringen en haar gevoelswereld. Chapeau voor de manier waarop jij dit doet, Pascale!’ – Robert Betsch, Forza Asset Management

‘De lezing van Pascale was erg boeiend en inspirerend. Ze vertelde hoe zij als rationeel mens toch spiritualiteit omarmde. Een spannend, persoonlijk en overtuigend verhaal. Veel mensen zijn wars van spiritualiteit, maar zij spreekt de mensen op zo’n manier aan, dat zij ademloos toeluisteren. Voor herhaling vatbaar. Top!’ Henri-Jan Staal

‘Pascale neemt je mee op haar bijzondere reis, eentje die zich niet in de buitenwereld afspeelt, maar een reis van het hoofd naar het hart. En zoals met elk onvergetelijk avontuur, beleeft ze naast spanning, grote uitdagingen, verwarring en diepe dalen, ook verrassende inzichten, ideeën en buitengewone mooie ontmoetingen. In haar lezing vertelt Pascale geanimeerd en met een gezonde dosis zelfspot over haar zoektocht naar echtheid, verbondenheid en de kern van wie ze nu werkelijk is. Hoe een aangrijpende gebeurtenis haar leven zo op haar kop zet, dat het juridische hoofd een prachtig spiritueel hart wordt. Een aanrader voor iedereen die op een kruispunt in zijn leven staat en echt durft te kiezen voor zichzelf!’ Yvonne Kemp

‘Pascale Bruinen vertelt op openhartige wijze hoe ze de ommezwaai maakte van officier van justitie “alles moet bewezen worden, anders is het niet waar” naar spiritueel schrijfster “alles is waar, tot bewezen is dat het niet waar is”. Een zoektocht naar zichzelf, een zoektocht naar zingeving en een zoektocht naar de verbinding tussen mensen, de natuur en welke rol zij daarin vervult. Het verhaal over de uil raakte me. Pascale laat zien dat het verhaal uit haar diepste zelf komt, er is ruimte voor emotie, zonder dat dat de overhand krijgt. Daarom is ze in staat mensen diep te raken, zonder de lijn uit het oog te verliezen. De reis van het hoofd naar het hart is een verhaal voor iedereen, een inspiratie voor velen!’ Bianca van Kaathoven

‘Naast de werkervaringen sprak jouw persoonlijke verhaal mij zeer aan. Je bent niet bang om je kwetsbaar te tonen en dat maakt je sterk’Vera Kicheleer, Bizzpepper

‘Ik heb je verhaal met aandacht gevolgd. Ik vind het echt knap en moedig dat jij dit soort keuzes hebt weten en ook durven te maken. Je droom na te jagen. We hebben allemaal onze dromen maar slechts weinigen van ons zullen de keuze durven maken die jij wel gemaakt hebt. Dat verdient mijn respect en toont dat je een vrouw met “ballen” bent. Je verhaal was erg duidelijk, visueel leuk onderbouwd en recht uit je hart. Ik ben ook erg benieuwd naar je tweede boek, het proces na het overlijden van je pa. Je zit volgens mij echt op het juiste pad en dat met veel passie en overtuiging. Zoals gezegd chapeau en respect daarvoor.’ Vivian Mengelers, directeur V2B Advies en Consultancy

‘Interessant verhaal dat boeit. Rode draad is voor mij duidelijk en helder: durf je kwetsbaar op te stellen (ook als sterke vrouw) en durf je dromen waar te maken!’ Pauline Smeets, Concerndirecteur Zorgbedrijf Volwassenen bij GGZ-instelling Mondriaan. Voorzitter FAM! 


Reviews lezing ‘Een frisse wind uit andere hoek’ voor 600 mensen uit de zorg op de Planetree Nederland Conferentie voor mensgerichte zorg op 17 maart 2016 in Nieuwegein.

Pascale’s presentatie ging over het belang van je kwetsbaar durven opstellen en dat heb heeft ze toegelicht aan de hand van haar ervaringen als advocaat in de letselschade, officier van justitie en schrijver.

20160317_150140

Schermafbeelding 2016-03-24 om 20.08.31

‘Geraakt door het verhaal van Pascale Bruinen op de conferentie ‘Planetree’ voor mensgerichte zorg. Mooi hoe Pascale haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling weet te verbinden aan professionaliteit en de wens om kwetsbaarheid de grootste kracht te maken in boardrooms en op de werkvloer. De manier waarop Pascale dat doet is intens, beeldend, met een sparkle van humor en zachtheid tegelijk. Pascale heeft weliswaar haar toga aan de wilgen gehangen, haar onmiskenbare magistrale charisma heeft ze behouden.’ Danielle Braun, Corporate Antropoloog, auteur, spreker en chief van de Academie voor Organisatiecultuur

‘Het was interessant en inspirerend wat je vertelde, Pascale. Dank daarvoor!’ Klaas-Jan Gorter

‘Dank je wel voor de inspirerende woorden!’ Monique Majoor, Facilitair Manager bij Zorggroep Almere


Lezing ‘On the other side of fear lies freedom; a true story about following your heart and making your dreams come true’, georganiseerd door Kiwanis Aruba, Oranjestad op 28 januari 2016

IMG_8672

‘Pakkend verhaal, goede inleiding!’

‘Inspiratie voor het volgen van mijn eigen passie.’

‘Wat een durf, goed zeg!’

‘Geweldig, keep up the good work!’

‘We need more people like you to tell us how to follow our heart.’

‘Very good story, how do I do that?’

‘I wish it were me, having the guts to just jump in the deep…’

‘Ik vond het een heel boeiend en actueel onderwerp. Goed gepresenteerd en goed verteld. Een thema waar wij allen mee te maken krijgen. Hoe eerlijk ben je in het maken van je keuzes? Welke obstakels verzin je in plaats van de koe bij de horens te vatten en overgaan naar plan, do, check,act. Ik heb er zeker veel van opgestoken en ga aan de slag. Thank you Pascale!’ – Marjory Clark, voorzitter Kiwanis Aruba

Reviews lezing ‘What are you waiting for? Praktische tips om je dromen te verwezenlijken!’

Voor een filmische impressie van deze lezing, klik hier:

‘Een inspirerende avond van een frisse, ambitieuze, jonge vrouw die haar verhaal vertelde over hoe ze na een aantal jaren van twijfel, het aangedurfd heeft om de moedige stap te nemen om het roer om te gooien. Haar passie “schrijven” is ze, naast haar beroep als officier van justitie, gaan beoefenen door te bloggen, columns te schrijven in een dagblad en het uitgeven van een boek. Haar advies was om, als je een droom hebt, niet te wachten tot het te laat is, maar je gevoel en passie te volgen. Dan wordt het vanzelf een succes. Life is too short! Try before you die! Kleine kanttekening die ze deze avond maakte, was dat je – om het roer echt te kunnen omgooien – toch enige zekerheid achter de hand zult moeten hebben als je niet alleen de verantwoordelijkheid moet nemen voor jezelf, maar ook voor een gezin, huis etc. Zo heeft Pascale haar passie ook kunnen combineren met haar juridische functie. Al met al een avond die absoluut inspireerde en zorgde voor de nodige zelfreflectie. Aanrader!’ Vivian van Thoor, lid van De Landen van Overmaze

‘Met het lezen van je boek “Mijn eerste lijk is gelukkig vers” heb je mij antwoorden gegeven op vele vragen rondom jouw (voormalige) beroep. Hoe je als moeder en vrouw een rol als officier van justitie beleeft. Hoe je slachtoffers bij staat, vaak in het belang van kinderen. Zeker gezien mijn werk, met zorg voor kwetsbare kinderen, raak je hier mijn interesse. Maar met de vele antwoorden rees voor mij een cruciale vraag over jou. Hoe ga jij in deze harde wereld om met je eigen dromen? Tot mijn geluk mocht ik een lezing van je bijwonen, “What are you waiting for? Praktische tips om je dromen te verwezenlijken.” Een lezing met een mooie inkijk in het verwezenlijken van je eigen droom en voorzien van inspirerende tips. Net als bij je boek heb ik ook nu je belevenissen opgeslurpt. En je tips? Het is je gelukt… het heeft me aan het denken gezet. Volgend jaar laat ik je weten wat ik er mee heb gedaan!’ Thea Coolen, manager Ronald McDonald Kindervallei