Reviews Lezingen

* Deelname aan Bed Talks 2018 op 2 maart 2018

Pascale mocht als een van de sprekers optreden tijdens de Bed Talks 2018 van The Student Hotel Maastricht, een initiatief dat inmiddels op verschillende locaties in Nederland en in een aantal Europese landen bestaat waarbij twee inspirerende personen aan elkaar worden gekoppeld om een gesprek te voeren terwijl deze op bed liggen. De bedoeling is dat uit deze spontane interactie iets ontstaat dat de wereld mooier en beter maakt. Pascale’s ‘bedpartner’ is Sheila Oroschin, die met haar particulier initiatief The Masters jongeren die ‘anders’ zijn helpt om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

* Lezing 13 juni 2017: ‘Een reis van het hoofd naar het hart. Hoe een rationele officier van justitie een spirituele schrijver werd.’ Lezing voor Lions Club 6211, Maastricht.

REVIEWS:

‘Je hebt me enorm geraakt en geïnspireerd!’ Toos Hofstede

‘Top gedaan Pascale! Je hebt me wederom diep geraakt met je authentieke verhaal, zelfreflectie en humor.’ Cècely Loontjens

‘Mooi om naar je verhaal uit het hart te luisteren….’ Suzanne Roomberg

‘Fijn dat je je verhaal met ons deelde Pascale!’ Maud Walkowiak

‘Dank je wel voor je openheid en je echtheid!’ Food for thought!’ Doriënne Plum


* Lezing 9 januari 2017:  ‘Een reis van het hoofd naar het hart. Hoe  een rationele officier van justitie een spirituele schrijver werd.’ Lezing voor Van Ede & Partners, Eindhoven.

REVIEWS:

‘Pascale heeft de lezing verzorgd bij de nieuwjaarsborrel van Van Ede & Partners in Eindhoven waarin ze vertelde over haar reis van rationeel denkend OvJ naar haar huidige rol: spiritueel schrijver en inspirator. Ze wist mij met haar verhaal en de wijze waarop ze dat vertelde te raken. Prachtig om haar ontwikkeling niet alleen te horen maar vooral te voelen. Ze was authentiek, open en warm. Dank je wel voor het delen van jouw ervaring!’ Cora van de Put, mediator, coach, intervisiebegeleider CouR Consult

‘Op 9 januari heb ik samen met een tweetal collega’s van Forza Asset Management een lezing bijgewoond van Pascale Bruinen. We waren uitgenodigd door onze bovenburen van Van Ede & Partners uit Eindhoven, die Pascale gevraagd hadden om een lezing te geven als onderdeel van hun nieuwjaarsbijeenkomst. Als trouwe kijker van het programma opsporing verzocht vond ik de keuze om een ex-officier van justitie uit te nodigen prachtig en ik was benieuwd naar de spannende verhalen van iemand die in haar dagelijks leven wel heel veel mee gekregen heeft uit de onderwereld van onze samenleving. Enigszins teleurgesteld merkte ik dat het verhaal van Pascale vrij snel een wending kreeg naar haar spirituele en emotionele ervaringen die ze zelf doorlopen heeft in de zoektocht naar een nieuwe betekenis in haar leven. Deze teleurstelling sloeg echter vrij snel om in volledige aandacht voor haar verhaal. Pascale weet namelijk door haar accurate beschrijving van haar gevoelens en de context waarin deze gevoelens geplaatst moeten worden, je als het ware mee te voeren in haar belevingswereld. Op het moment dat Pascale sprak van zichzelf af sluiten, of het gevoel van ontbreken van iets dat ze niet kan benoemen, was ik in staat deze gevoelens aan mijn eigen gevoelens te relateren. De drie kwartier van de lezing waren voor mijn gevoel dan ook in een mum van tijd voorbij, waarbij ik door haar verhaal van de prachtige uil ook echt geraakt werd. Ik wil Pascale dan ook hartelijk danken dat ze mij deelgenoot heeft gemaakt van haar ervaringen en haar gevoelswereld. Chapeau voor de manier waarop jij dit doet, Pascale!’ Robert Betsch, Forza Asset Management

‘De lezing van Pascale was erg boeiend en inspirerend. Ze vertelde hoe zij als rationeel mens toch spiritualiteit omarmde. Een spannend, persoonlijk en overtuigend verhaal. Veel mensen zijn wars van spiritualiteit, maar zij spreekt de mensen op zo’n manier aan, dat zij ademloos toeluisteren. Voor herhaling vatbaar. Top!’ Henri-Jan Staal

‘Pascale neemt je mee op haar bijzondere reis, eentje die zich niet in de buitenwereld afspeelt, maar een reis van het hoofd naar het hart. En zoals met elk onvergetelijk avontuur, beleeft ze naast spanning, grote uitdagingen, verwarring en diepe dalen, ook verrassende inzichten, ideeën en buitengewone mooie ontmoetingen. In haar lezing vertelt Pascale geanimeerd en met een gezonde dosis zelfspot over haar zoektocht naar echtheid, verbondenheid en de kern van wie ze nu werkelijk is. Hoe een aangrijpende gebeurtenis haar leven zo op haar kop zet, dat het juridische hoofd een prachtig spiritueel hart wordt. Een aanrader voor iedereen die op een kruispunt in zijn leven staat en echt durft te kiezen voor zichzelf!’ Yvonne Kemp

‘Pascale Bruinen vertelt op openhartige wijze hoe ze de ommezwaai maakte van officier van justitie “alles moet bewezen worden, anders is het niet waar” naar spiritueel schrijfster “alles is waar, tot bewezen is dat het niet waar is”. Een zoektocht naar zichzelf, een zoektocht naar zingeving en een zoektocht naar de verbinding tussen mensen, de natuur en welke rol zij daarin vervult. Het verhaal over de uil raakte me. Pascale laat zien dat het verhaal uit haar diepste zelf komt, er is ruimte voor emotie, zonder dat dat de overhand krijgt. Daarom is ze in staat mensen diep te raken, zonder de lijn uit het oog te verliezen. De reis van het hoofd naar het hart is een verhaal voor iedereen, een inspiratie voor velen!’ Bianca van Kaathoven


* Lezing 27 mei 2016: lezing ‘Het roer om: hoe een strenge officier van justitie een kwetsbare schrijver werd’ voor het vrouwennetwerk Vrouwen@Wurfeld in Maaseik, België. 

REVIEWS:

‘Naast de werkervaringen sprak jouw persoonlijke verhaal mij zeer aan. Je bent niet bang om je kwetsbaar te tonen en dat maakt je sterk’Vera Kicheleer, Bizzpepper

‘Ik heb je verhaal met aandacht gevolgd. Ik vind het echt knap en moedig dat jij dit soort keuzes hebt weten en ook durven te maken. Je droom na te jagen. We hebben allemaal onze dromen maar slechts weinigen van ons zullen de keuze durven maken die jij wel gemaakt hebt. Dat verdient mijn respect en toont dat je een vrouw met “ballen” bent. Je verhaal was erg duidelijk, visueel leuk onderbouwd en recht uit je hart. Ik ben ook erg benieuwd naar je tweede boek, het proces na het overlijden van je pa. Je zit volgens mij echt op het juiste pad en dat met veel passie en overtuiging. Zoals gezegd chapeau en respect daarvoor.’ Vivian Mengelers, directeur V2B Advies en Consultancy

‘Interessant verhaal dat boeit. Rode draad is voor mij duidelijk en helder: durf je kwetsbaar op te stellen (ook als sterke vrouw) en durf je dromen waar te maken!’ Pauline Smeets, Concerndirecteur Zorgbedrijf Volwassenen bij GGZ-instelling Mondriaan. Voorzitter FAM! Oud Tweede Kamerlid voor de PvdA


* Lezing 17 maart 2016: lezing ‘Een frisse wind uit andere hoek’ voor 600 mensen uit de zorg op de Planetree Conferentie in Nieuwegein. Pascale’s presentatie ging over het belang van je kwetsbaar durven opstellen en dat heb heeft ze toegelicht aan de hand van haar ervaringen als advocaat in de letselschade, officier van justitie en schrijver.

20160317_150140

Schermafbeelding 2016-03-24 om 20.08.31

REVIEWS:

‘Geraakt door het verhaal van Pascale Bruinen op de conferentie ‘Planetree’ voor mensgerichte zorg. Mooi hoe Pascale haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling weet te verbinden aan professionaliteit en de wens om kwetsbaarheid de grootste kracht te maken in boardrooms en op de werkvloer. De manier waarop Pascale dat doet is intens, beeldend, met een sparkle van humor en zachtheid tegelijk. Pascale heeft weliswaar haar toga aan de wilgen gehangen, haar onmiskenbare magistrale charisma heeft ze behouden.’ Danielle Braun – Corporate Antropoloog, auteur, spreker en chief van de Academie voor Organisatiecultuur

‘Het was interessant en inspirerend wat je vertelde, Pascale. Dank daarvoor!’ Klaas-Jan Gorter

‘Ik was erbij. Dank je wel voor de inspirerende woorden!’ Monique Majoor, Facilitair Manager bij Zorggroep Almere


* Lezing 27 januari 2016: lezing ‘On the other side of fear lies freedom; a true story about following your heart and making your dreams come true’, georganiseerd door Kiwanis Aruba, Oranjestad

IMG_8672

REVIEWS:

‘Pakkend verhaal, goede inleiding’; ‘Inspiratie voor het volgen van mijn eigen passie’; ‘Wat een durf, goed zeg’; ‘Geweldig, keep up the good work!!’; ‘We need more people like you to tell us how to follow our heart’; ‘Very good story, how do I do that?’; ‘I wish it were me, having the guts to just jump in the deep…’

‘Ik vond het een heel boeiend en actueel onderwerp. Goed gepresenteerd en goed verteld. Een thema waar wij allen mee te maken krijgen. Hoe eerlijk ben je in het maken van je keuzes? Welke obstakels verzin je in plaats van de koe bij de horens te vatten en overgaan naar plan, do, check,act. Ik heb er zeker veel van opgestoken en ga aan de slag. Thank you Pascale!’ Marjory Clark, voorzitter Kiwanis Aruba.


* Lezing 21 oktober 2015: ‘Get Inspired!’-lezing in Maastricht georganiseerd door de Junior Kamer de Landen van Overmaze, titel: “What are you waiting for? Praktische tips om je dromen te verwezenlijken”.

Voor een filmische impressie van deze lezing, klik hier:

Reviews:

“Een inspirerende avond van een frisse, ambitieuze, jonge vrouw die haar verhaal vertelde over hoe ze na een aantal jaren van twijfel, het aangedurfd heeft om de moedige stap te nemen om het roer om te gooien. Haar passie “schrijven” is ze, naast haar beroep als officier van justitie, gaan beoefenen door te bloggen, columns te schrijven in een dagblad en het uitgeven van een boek. Haar advies was om, als je een droom hebt, niet te wachten tot het te laat is, maar je gevoel en passie te volgen. Dan wordt het vanzelf een succes. Life is too short! Try before you die! Kleine kanttekening die ze deze avond maakte, was dat je – om het roer echt te kunnen omgooien – toch enige zekerheid achter de hand zult moeten hebben als je niet alleen de verantwoordelijkheid moet nemen voor jezelf, maar ook voor een gezin, huis etc. Zo heeft Pascale haar passie ook kunnen combineren met haar juridische functie. Al met al een avond die absoluut inspireerde en zorgde voor de nodige zelfreflectie. Aanrader!” Vivian van Thoor, lid van De Landen van Overmaze

“Met het lezen van je boek “Mijn eerste lijk is gelukkig vers” heb je mij antwoorden gegeven op vele vragen rondom jouw (voormalige) beroep. Hoe je als moeder en vrouw een rol als officier van justitie beleeft. Hoe je slachtoffers bij staat, vaak in het belang van kinderen. Zeker gezien mijn werk, met zorg voor kwetsbare kinderen, raak je hier mijn interesse. Maar met de vele antwoorden rees voor mij een cruciale vraag over jou. Hoe ga jij in deze harde wereld om met je eigen dromen? Tot mijn geluk mocht ik een lezing van je bijwonen, “What are you waiting for? Praktische tips om je dromen te verwezenlijken.” Een lezing met een mooie inkijk in het verwezenlijken van je eigen droom en voorzien van inspirerende tips. Net als bij je boek heb ik ook nu je belevenissen opgeslurpt. En je tips? Het is je gelukt… het heeft me aan het denken gezet. Volgend jaar laat ik je weten wat ik er mee heb gedaan!” Thea Coolen, manager Ronald McDonald Kindervallei