Reviews workshops en individuele coachingstrajecten

Reviews individuele coachingstrajecten:

‘Van uitleg over de relatie tussen stress en een ontspannen brein (middels dagelijkse meditatie en overtuigingen in de positieve vorm formuleren), er is zoveel wat ik heb geleerd bij Pascale.

Ik kwam met verschillende angsten. De angst om oud te worden (en te worden zoals mijn ouders), of moeite met acceptatie van mijn volle benen. Pascale hielp me helpen te focussen op 1 overtuiging, daar waar ik het meest motivatie had om elke dag voor te leren zitten en mediteren.

Dit is voor diegenen die openstaan voor wat ons onbewuste met ons kan doen. Voor die persoon die al zoveel heeft geprobeerd en iets diep- en langwerkends wil proberen, bel Pascale. Het is het zo waard. Ik ben er nog zowat om de dag mee bezig en heb nu ‘s avonds ZIN om te zitten, met een specifieke muziek op en te ademen. Ik kan dingen veel beter relativeren, ik voel me minder aangevallen en gepikeerd. En vooral minder overweldigd als de gedachten ‘die benen worden toch niet slanker’ of ‘het lukt me toch niet om genoeg te verdienen voor een eigen woonplek’ opkomen. Er is nog zoveel meer wat ik geleerd heb, maar dan wordt het ervaringsverhaal wat te lang.’ Sophía Thijs, psychologe

‘Nu een kleine 3 weken geleden was dan eindelijk de operatie.  Allemaal heel spannend maar het is ontzettend goed gegaan. Het was pittig, 10 uur duurde het met een groot team dat er mee bezig was.  Het is gelukt om de cyste voor 99% te verwijderen dus de kans dat het weer aangroeit is minimaal. Ik heb een hele constructie in mijn nek maar kan als het goed is straks in principe alles weer doen (met kleine beperking).  Ik had wel (behoorlijk wat) pijnstilling maar mocht uiteindelijk na 3 dagen al naar huis omdat ik in zo’n goede staat was.  Dus dat is toch mooi gelukt!

Ik wil je bedanken voor de begeleiding maar vooral voor het schrijven van je boek. Toen ik het boek kocht was ik op zoek naar iets wat mij kon helpen bij het wachten op deze operatie. En daar heeft het boek ruimschoots aan voldaan.  Het gaf hoop en vooral gaf het mij een gevoel dat ik enigszins controle had.  Ik kon ergens mee aan de slag en ik kon tijdens de operatie dan niet veel doen maar mijzelf wel zo goed mogelijk erop voorbereiden. Ik heb veel van jouw praktische tools gebruikt, van goed voor jezelf zorgen (met een massage) tot je favoriete luchtje meenemen naar het ziekenhuis en de meditaties van Deepak.  Ik was zelf al met een aantal dingen begonnen maar jouw boek bevestigde dat wat ik deed ook wetenschappelijk onderbouwd was.  En nogmaals om het heft in eigen handen te nemen is heel waardevol. Zo vrolijk als jij ben ik de operatie niet ingegaan maar ik heb de tactiek gebruikt (alsof je het beleeft als voor een interview) en met kleine tranen onder zeil gegaan.  En de visualisatie heeft ook hierbij geholpen. Nu bijna 3 weken later ben ik nog aan het herstellen maar het is ongelooflijk hoe goed het gaat. Nogmaals dank!’ Yvonne

‘Ik kan een traject met Pascale Bruinen van Academie voor Zelfherstel aan iedereen aanbevelen. De beperkende overtuigingen en de energetische klachten waar ik last van had, zoals het continue ervaren van spanning en stress zijn nu aan het einde van het traject volledig verdwenen. Ik had al eerder licht geschenen op deze overtuigingen alleen was ik hier nooit consequent mee aan de slag gegaan. Door de methodiek en de tools die ik heb gekregen, kan ik zelf sturen op het resultaat dat ik graag wil en naast oude overtuigingen doorbreken, nieuwe overtuigingen implementeren. Hierdoor ervaar ik rust en leef ik (doel)bewuster.

Vanaf het eerste moment dat ik binnenkwam bij Pascale werd er een koppeling gemaakt tussen wat ik mentaal ervoer en wat de wetenschap hierover te zeggen heeft. Hierdoor was er voor mijn ratio de grondslag om aan de slag te gaan met de verschillende oefeningen, affirmaties, meditaties, ademhaling, visualisaties en brein training in het algemeen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik veel beter in mijn vel zit en dat ik de focus leg op de zaken die voor mij echt belangrijk zijn. Mijn mechanisme om zelf zorg te laten verwateren wanneer ik druk en spanning ervaar, kan ik nu veel beter ondervangen, op aanpassen en op bijsturen. Voor mij was als kers op de taart is dat me ik me hierdoor veel beter voel als persoon, als vader en als partner. Dit is mijn vertrouwen en zorg voor mezelf absoluut ten goede gekomen.

Ik geloof erin dat de methodiek van Pascale bij iedereen als basisbehoefte voor mentale gezondheid bekend zou moeten zijn en dagelijks beoefent zou moeten worden.

Voor iedereen die stress gerelateerde klachten heeft, problemen heeft met zelfbeeld, erg streng is voor zichzelf en hier klachten of een negatief resultaat van ervaart, zou ik willen adviseren om contact op te nemen met Pascale om met haar in gesprek te gaan. Pascale dankjewel voor alles!’ Pim Heijmans, 35 jaar, ondernemer en consultant

‘De coaching bij Pascale is voor mij een eye-opener geweest en dat terwijl ik zelf al jaren werkzaam ben als psycholoog. Het is ontzettend fijn om handvatten aangereikt te krijgen die helpen om het vertrouwen en optimisme in jezelf aan te boren en te versterken. Verder vind ik Pascale een hele warme, empathische en betrokken coach die kundig en wetenschappelijk kan onderbouwen wat we aan het doen zijn. Ik heb geleerd dat op spirituele manier te werk gaan totaal niet zweverig hoeft te zijn’. M.K., GZ-psycholoog

‘Pascale, jouw coaching is het begin van een ander leven. Er is weer energie! Je begeleidt me prima en reikt de tools aan die nodig zijn om mijn doel te bereiken. Je legt het heel duidelijk en enthousiast uit met voorbeelden. En dat helpt. Ik voel me veranderd.

Ik mediteer bijna iedere dag en lees geregeld de brieven en opdrachten door. Dit is een half uurtje ontspanning voor mij geworden. Dan ben ik heel rustig en ik vind dat mijn gedrag anders is geworden.Ik luister naar mensen en krijg ik een compliment dan geloof ik het en vind het fijn. Door jouw deskundige, overtuigende en van nature prettige begeleiding ben ik blij en gelukkig dat ik je ontmoet heb. Dankzij jouw coaching gaat het nu goed met mij. Door jouw deskundige, overtuigende en van nature prettige begeleiding ben ik blij en gelukkig dat ik je ontmoet heb. Voor de toekomst leer je me ook oefeningen die ik kan blijven doen. Ik zie de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet!’ Margriet 

‘Een dikke week vóór mijn operatie ben ik gestart met het beluisteren van de ingesproken visualisaties van Pascale Bruinen. Daarvoor ging ik in een kamer zitten waar ik een half uurtje alleen was en niet werd afgeleid door andere zaken. Ook las ik haar affirmatiekaartjes meermaals en liet deze goed op mij inwerken. Na een week kende ik de teksten van deze affirmaties bijna van buiten en werden ze ook meer mijn eigen gedachten.

Één dag vóór de operatie heb ik mij nog een uur laten coachen door Pascale zelf. Ik was inmiddels helemaal niet meer bang voor de operatie en had alle vertrouwen gekregen in de medici die mij gingen helpen om weer pijnloos door het leven te gaan. Sommige gevisualiseerde situaties vonden ook exact zo plaats op de dag van de operatie en deden mij op dat moment glimlachen, onder andere het opzetten van de operatiemuts en het grote team dat je opwacht in de operatiekamer. Daarbij hield ik Pascale’s motto ‘Het is oké in de OK’ voortdurend in gedachten. Nu, twee weken na de operatie, kan ik zeggen dat alles prima is verlopen. Ik ga elke dag vooruit en het bewegen gaat ook steeds beter. Ik heb de standaardmedicatie (pijnstiller, ontstekingsremmer, bloedverdunner) meegekregen van het ziekenhuis en die heb ik ook gebruikt. Na de operatie heb ik aanvaardbare pijn gevoeld. Ik ben Pascale heel dankbaar voor haar bijdragen en ook dankbaar dat we hier in Nederland zo’n goede gezondheidszorg hebben.’ M.B.

‘Wat een fijne gesprekken heb ik gehad bij de Academie voor Zelfherstel! Beginnend met een duidelijk telefoongesprek vooraf, om te zien of Pascale ook daadwerkelijk iets voor me kon betekenen. De hele behandeling is gericht op handvaten die je zelf in kunt zetten in het dagelijks leven. Dus zeker geen gepraat over waar je vastloopt, maar direct tips en tricks om zelf aan de slag te gaan. Waarbij ‘oefening baart kunst’ zeker geldt. Ik heb nu weer rust in mijn hoofd en in het dagelijks leven, ben weer in contact met alles om me heen en sta weer positief tegenover nieuwe uitdagingen. Kortom het was fantastisch en zeer verhelderend!!! Bedankt voor alles’. Angela

‘Je zult tussen de sessies door gemerkt hebben dat ik al snel een goed gevoel had. We startten met de meditatie. Ondanks dat je de eerste resultaten niet meteen merkt, voelde ik het zinvolle al vlot. Ondertussen is mijn slaapgedrag behoorlijk verbeterd. Top. Het mediteren ervaar ik ook niet als een extra tijdsinvestering maar als een ontspanningsmoment.
De oefeningen om dankbaarder te worden vind ik wat lastiger. Staat voor mij iets verder af van de realiteit maar je hebt goed uitgelegd hoe ik dat moet zien. Ik pas het in in wat voor mij gemakkelijker is, zoals het opschrijven en uitspreken van de affirmaties. Dat loopt namelijk prima.
Ook heel positief en werkbaar is de stopoefening om de negatieve gedachtespiraal te doorbreken. Overdag lukt dat prima, maar tijdens de wakkere momenten in de nacht gaat het schakelen wat lastiger. Komt wel.
Met de visualisaties ben ik pas gestart maar gevoelsmatig gaat dat zeker lukken.
Al met al Pascale ben ik zeer geholpen met je hulp die ik als bijzonder heb ervaren. Niet alledaags. Mijn ervaringen worden ook als boven beschreven opgepikt door mijn omgeving.
Je boek zal ook zeker nog wat toevoegen en zeer nuttig zijn als naslagwerk. Ik geef je bijzondere visie zeker door aan vrienden en bekenden die geïnteresseerd zijn. Bedankt!’ Frank

‘Wij kregen persoonlijke coaching van Pascale. Dit was zeer de moeite waard en heeft ons niet alleen geholpen in een periode met grote uitdagingen maar zeker ook in de tijd erna. De kracht van Pascale is dat ze met beide benen op de grond staat, zelf de technieken toepast en het onderbouwt met wetenschappelijke onderzoeken. Ook de persoonlijk op ons afgestemde documentatie was heel goed verzorgd en waardevol. De kracht van de Mind Body connectie zou veel meer aandacht moeten krijgen. Hoe je denkt bepaalt alles in je leven. Pascale bedankt!’ Yvonne en Jan-Willem

‘Aan het begin van mijn behandeling ben ik via familie in contact gekomen met Pascale Bruinen. Nadat zij 18 jaar werkzaam is geweest als officier van justitie heeft zij zich de laatste jaren gericht op de kracht van de menselijke geest en hoe je je bewustzijn in kan zetten om je gezondheid te bevorderen. Na een telefoontje met haar waarin ze kort al een beetje vertelde wat zij doet en waar ze mij mee kon helpen, vertrokken we enthousiast richting Limburg voor een privé coaching sessie.

Tijdens de sessie vertelde Pascale vol passie over de kracht van het bewustzijn en hoe dit je kan helpen, in mijn geval, je lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen om te kunnen genezen. Een bekend voorbeeld wat zij gaf van wanneer het bewustzijn invloed heeft op de gezondheid is het zo genoemde placebo-effect. Mensen met een bepaalde ziekte komen in een onderzoeksgroep en krijgen een neppil, nepbehandeling of soms zelfs een nepoperatie. Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat wanneer patiënten overtuigd zijn dat zij de behandeling krijgen die werkt, dit een positief effect heeft op hun gezondheid en soms zelfs leidt tot genezing. Kort door de bocht, een rotsvast geloof in genezing heeft effect op je gezondheid en welzijn.

Het voorbeeld andersom is wellicht wat meer bekend. Wanneer je voor een moeilijke opdracht staat en je in gedachten maar blijft herhalen dat je het niet kan, het vast niet gaat lukken, het dan ook dikwijls niet lukt om die moeilijk opdracht goed uit te voeren. Hetgeen wat Pascale je bij wil brengen is dat je je bewustzijn dus ook in kan zetten om die moeilijke opdracht wel succesvol af te ronden door in je hoofd te blijven herhalen dat dit zeker gaat lukken, je alle kennis in huis hebt om dit te kunnen etc. En in mijn geval is het geen opdracht maar gaat het om m’n lijf.

Vanuit dit perspectief heeft Pascale verschillende handvatten gegeven om mijn eigen bewustzijn te trainen om zo mijn zelfhelend vermogen van mijn lichaam aan te spreken. Een paar handvatten die ze me gaf probeer ik zo goed mogelijk uit te leggen. Vanuit het gegeven dat het bewustzijn invloed heeft op je lichaam zijn er overtuigende gedachten nodig om je lijf aan te spreken. Pascale noemt dit affirmaties. Dit zijn krachtige zinnen die je dagelijks hardop uitspreekt. Je kan hier bijvoorbeeld denken aan: “Ik ben sterk, krachtig en kerngezond”. In mijn eigen woorden hoe het dan zou moeten werken: je herhaalt deze zin dagelijks hardop en daardoor gaat je lijf ‘denken’ dat het waar is en zich daarnaar gedragen. Je lichaam kan namelijk geen onderscheid maken in wat ‘waar’ is of wat ‘gedachten’ zijn. Ik heb zelf twee zinnen opgeschreven en die hangen naast de spiegel in de badkamer. Iedere dag bij het tandenpoetsen spreek ik deze zinnen hardop uit. In het begin natuurlijk ontzettend raar en onwennig. Maar inmiddels hoort het bij mijn routine en geeft het me kracht en word ik er vrolijk van. In mijn geval heeft het natuurlijk betrekking op mijn gezondheid maar ik ben er ook wel van overtuigd dat wanneer je iets voor jezelf wilt bereiken en je dit hardop uitspreekt je dichterbij het doel zult komen.

Naast het uitspreken van affirmaties kan je volgens Pascale je lijf ook helpen door te visualiseren. Dus in gedachten nemen wat je wil dat er gaat gebeuren. Zoals ik in een eerdere blog al eens schreef, stelde ik me tijdens de bestralingen voor dat de stralingen grondig en secuur alle kankercellen kapot laserde. Het was een hele lichtshow geweest gedurende 27 bestralingen, maar inmiddels ziet het er in mijn visualisatie weer blinkend schoon uit in dat hersenpannetje van mij.

Pascale gaf tijdens de sessie nog een ander voorbeeld waaruit de connectie tussen je bewustzijn en je lichaam heel duidelijk naar voren komt. Iedereen heeft het vast weleens meegemaakt. Je hebt ruzie gehad met je geliefde, beste vriendin, baas, noem iemand. En je moet het kwijt dus je vertelt dit verhaal aan een naaste. Op het moment dat je de ruzie weer herbeleefd doordat je erover vertelt, heb je vaak dezelfde lichamelijke reacties en emoties als die je had tijdens de daadwerkelijke ruzie. Daarnaast kan het dan ook nog zo zijn dat je het naast met je moeder ook nog bespreekt met je buurvrouw, je zus en de kapper en heb je voor je lijf vier keer ruzie gehad met alle spanningen en emoties die daarbij komen kijken. Terwijl het in praktijk eigenlijk maar één ruzie was. Nu is daar uiteraard niet mee gezegd dat je je verhaal niet moet delen als iets je hoog zit maar ik merk wel dat ik mijn gal over de automobilist die me net bijna van mijn sokken reed niet altijd meer de moeite waard vind om te spuien bij mijn naasten. En om eerlijk te zijn, kan ik dit soort dingetjes sneller van me af laten glijden inmiddels. Bedankt voor alles!’ Jany Veldhuis

Reviews workshop Zelfherstel van Binnenuit (voorheen Gedachtenkracht Basis):

‘Ik wil je nog een keer hartelijk bedanken voor de bijzonder boeiende, uitermate inspirerende en tot in de puntjes verzorgde workshop Gedachtenkracht Basis. Wat een geweldig interessante materie en door jou zo helder en boeiend gebracht! Mijn complimenten en diep respect voor jou! Gisteravond heb ik meteen jouw tips in de praktijk gebracht en het werkte!’  C.T.

‘De workshop heeft mij geleerd hoe ik negatieve gedachten om kan zetten in positieve gedachten en wat het belang/effect hiervan is. Dit is iets waar ik nu iedere dag bij stil ben gaan staan en wat ik dagelijks toepas. Ook was de invloed van de geest op het lichaam een enorme leer wat ik in mijn studie geneeskunde maar weinig ben tegengekomen maar wat naar mijn mening ontzettend belangrijk is. Van Pascale zou nog menig geneeskundestudent/dokter veel kunnen leren!’ Daphne Vaassens, ANIOS SEH 

‘De workshop heb ik als een gezellig, leuk en bijzonder leerproces ervaren. Volgende week begin ik aan een cursus meditatie!’ Bartho 

‘In de workshop Gedachtenkracht Basis laat Pascale je kennismaken met een wereld die je zelf eigenlijk al heel goed zou moeten kennen: de wereld van je eigen lichaam en geest en de effecten van je gedachten op je gezondheid. Men zegt wel dat je naar je lichaam moet luisteren, maar je lichaam luistert ook naar jou. Het weetje dat je (onbewust) gemiddeld heel veel meer negatieve dan positieve gedachten hebt, met de daarbij behorende nadelige effecten op je gezondheid, was voor mij een wake up call. Pascale geeft je in de workshop uitleg hoe je je van je negatieve gedachten bewust kunt worden en deze kunt verminderen of beter nog, veranderen in positieve gedachten en dus positieve signalen voor je lichaam. Een geweldige manier om aan je gezondheid te werken! Dank je wel, Pascale. Tot een volgende workshop!’ Nicole Gilissen

‘De workshop heb ik als zeer interessant ervaren, heldere uitleg met veel voorbeelden die tot de verbeelding spraken. Nu was ik natuurlijk niet helemaal onbekend met de materie maar ik heb de drie punten (meditatie, visualisatie en affirmatie) gelijk in praktijk gebracht. Dat werkte voor mij perfect!’  Fons de Visser van Stichting Zindividu (organisatie die kankerpatiënten ontzorgt)

‘Zeer leerzame en verhelderende workshop, duidelijke uitleg, ook van zaken die je eigenlijk wel weet maar waar je je niet van bewust bent wat ze betekenen! Voor mij leek het of deze workshop speciaal voor mij was ontworpen! Dus een top workshop, ik ga er meteen mee aan de slag!’ Jacqueline P. 

‘Ik heb de workshop Gedachtenkracht Basis gevolgd bij Pascale Bruinen. Als zorgverlener ben ik er achter gekomen dat er te weinig aandacht wordt besteed aan de invloed van de geest. In een tijd waar burnout en stress bovenaan lijstjes van redenen van uitval staan vroeg ik me af: hoe kan het nu dat sommigen er goed door heen komen en sommigen niet? Hoe zit het als zorgverlener, wat kun je doen om een positieve gezondheid te stimuleren?
Pascale gaf een heldere en diepgaande uitleg over hoe processen werken en hoe je er op een positieve manier mee om kunt gaan. Ik vond het eye openers. Eigenlijk zou ik graag voor iedereen in de zorg deze kennis verplicht willen stellen om de bewustwording te realiseren waarom dit zo belangrijk is. We zijn bezig met symptoombestrijding en vergeten de rest. Kortom: noodzakelijke kennis! Bedankt Pascale! Jouw kijk op de dingen inspireert. Jij gaat verder waar de rest is gestopt. En ik wil verder met Gedachtenkracht Pro!’ Esther Schoffelen, verloskundige

‘Nadat Pascale’s eerste workshop ‘Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid’ mij heel goed op weg had gebracht en ik zelfs echt resultaat ondervond van het anders denken, besloot ik mij ook voor de Workshop Gedachtenkracht Basis aan te melden: je gezondheid positief beïnvloeden door je gedachten. We weten allemaal dat stress allerlei lichamelijke klachten veroorzaakt. Toch worden diagnoses veelal op een traditionele manier vastgesteld. De workshop laat ons kennis maken met de kracht van de positieve mindset. Postieve gedachten, visualisatie, meditatie en mindfulness: ze werken niet alleen preventief maar zelfs genezend. Pascale weet ons te boeien en te overtuigen, zeker ook als ze haar eigen persoonlijke verhalen vertelt. Verbaasd luisteren we naar diverse voorbeelden waarin gedachtenkracht wonderbaarlijke gevolgen had. Pascale schept een zeer aangename en open sfeer, brengt ook complexere materie duidelijk in beeld en maakt je nieuwsgierig naar meer. Dus op naar de volgende workshop!’– Monique Gilissen

‘De workshop vond ik zeer interessant en ik heb nog nooit zo lang naar een verhaal kunnen luisteren! Je brengt het heel interessant en boeiend zodat ik getriggerd werd om op te letten. Ik heb er zelf ook wat aan omdat – als mijn gedachten weer hun loop nemen – ik dan probeer positief te denken en te stoppen met de ‘nare’ gedachten.’ Brigitte Vaassens

Reviews workshop ‘Leren Visualiseren’:

‘De workshop  Leren Visualiseren heeft me erg geholpen om meer inzicht te krijgen in het proces van gedachten verwerken, ontspanning en de positieve kracht die het je kan brengen in deze drukke tijd waarin een heleboel mensen geen tijd meer hebben…Dat is iets wat me zorgen baart, geen tijd hebben is in mijn ogen ook geen tijd willen maken. Met deze inzichten leer je te ontspannen en realiseer je je ook dat het noodzakelijk is om rust in te bouwen, een essentieel onderdeel om een gezond leven te realiseren. Pascale weet met de onderbouwing je ervan te overtuigen dat het je kan helpen op veel manieren en geeft praktische tips. De actieve manier van samenwerken in de groep spreekt mij erg aan. Ik ben een fan geworden inmiddels…ook omdat ik ervaar dat het me helpt rust te bewaren en in te bouwen! Bedankt Pascale voor je overdracht van waardevolle kennis!! Esther Schoffelen, verloskundige

Reviews workshop Gedachtekracht Pro:

‘Het is inmiddels een week geleden dat ik je training gedachtenkracht heb gevolgd. Ik was, en ben nog steeds, onder de indruk van het thema en de wijze waarop jij ons hebt meegenomen in de energie van gedachtenkracht. Mooi vond ik de manier waarop je de workshop hebt opgebouwd. Allereerst knap zoals jij ons cursisten aan elkaar wist te verbinden, er ontstond al heel snel vertrouwen in de groep. Met jouw kennis en de helderheid waarop je het onderwerp weet uit te leggen is gedachtenkracht nu een vanzelfsprekendheid voor mij geworden. Vooral de oefening vond ik echt briljant. Wat een ervaring! Heel veel dank voor het moois dat je me hebt laten zien en hebt geleerd. Zeer waardevol!’ Thea Coolen, managing director Ronald McDonald Kindervallei 

‘Wat een voorrecht om jou te kennen en al weer voor de derde maal te mogen deelnemen aan één van jouw workshops! De vorige (Magie van Manifestatie) liet een diepe indruk na en ook de eerste (Gedachtenkracht Basis) laat zijn sporen na en werkt tot op de dag van vandaag nog door. Wonderbaarlijk hoe geest en lichaam samen functioneren. Met de tools die jij geeft, geef ik richting aan mijn welzijn. Iedere dag weer opnieuw! Wat zo bijzonder is aan jouw aanpak is dat jij (mede door jouw wetenschappelijke achtergrond) de wet van de aantrekkingskracht en de sterkte en invloed van de gedachtenkracht, onderbouwt, ja zelfs ‘bewijst’ door wetenschappelijke studies. En dat maakt het voor mij, met eveneens een wetenschappelijke achtergrond, zo helder, interessant, meer te begrijpen en het gevoel van ‘Gelukkig, ik ben niet gek! Nee, sterker nog: ik ben goed bezig!!’ Nu de derde workshop. Zonder twijfel zal deze net zo leerzaam zijn. Bedankt Pascale uit de grond van mijn hart! En ga zo door! Je bent een prachtig mens!’ C.T.

‘Het was een heerlijke middag, ondergedompeld in kennis en gevoel. Je stond er als een kei!!! Jouw workshop was voor mij de perfecte combinatie tussen kennis en emotie. De balans tussen deze twee kernen maakte het voor mij tot een professionele kwaliteit. En dat maakte dat ik mij ‘veilig’ genoeg voelde om heerlijk op de grond te kunnen werken. De beelden die hier uit zijn gekomen geven de energie van mijn gevoel en het moment weer. Ze geven de non-verbale taal vorm die tussen jouw woorden (als een restvorm) te voelen zijn. Daar kan ik weinig aan uitleggen, dit is de pure stroming tussen jouw energie en het vel papier. Ik ben daarin het medium dat het kan laten stromen. Deze werkjes zullen een herinnering zijn van deze middag, en bekrachtigen daarmee jouw woorden. Dankjewel!’ Claudia Volders, beeldend kunstenares

‘Ik heb erg veel aan de workshop gehad. Met name over focus. Dus ik ben volop in actie om alle afleiding eens weg te doen. Minimaliseren zodat de focus terug kan komen. En de wet van de aantrekkingskracht is ineens aan het werken!!! Ik wist gisterenavond ineens, ik wil de bühne op, spreker worden, naast schrijver. Stond er vanmorgen ineens een gratis masterclass in spreken op facebook. Ik heb me meteen ingeschreven. Nou ja zeg……! Fijn het allemaal door jouw workshop te herkennen, dat geeft moed en energie. Je ziet, het heeft onmiddellijk effect!’ Wilma

‘Wij hebben een hele fijne workshop gevolgd. De opbouw was heel duidelijk en logisch. De oefeningen waren heel prettig, maar het was ook een hele fijne groep die deelnam. Er was voldoende tijd en aandacht voor vragen en opmerkingen. Het gratis boek ‘Het jaar van de uil’ was een mooi cadeautje bij deze workshop. Dankjewel!’ Diana Schurgers en Johan Zeegers

‘Lieve Pascale, dank je wel alweer voor de mooie, leerzame en inspirerende workshop! Je weet mij te helpen mijn innerlijke kracht te vinden en te gebruiken, mijn gedachten te sturen en een positieve richting te geven. Mooi ook hoe je tussen mensen die elkaar niet kennen in één middag een gevoel van verbondenheid kunt scheppen! Monique Gilissen

‘Heel dankbaar in verbinding met jou én deze magisch waardevolle middag. Jij geeft een prachtige overdracht, heldere woorden aan iets wat moeilijk is vast te pakken. Chapeau dat je de deelnemers uit het hoofd hebt laten ontvangen!’ Anita 

‘Alleen maar dankbaarheid dat wij jouw mooie workshop mochten beleven! Bedankt voor je waardevolle lessen, je oprechte interesse en je inspiratie! Geweldig wat dit weer voor een impact heeft!’Esther

‘Zeker een aanrader voor iedereen die daar meer over wil weten en misschien nog wel meer voor hen die er aan twijfelen. Pascale vertelt er over, laat het zien vanuit eigen ervaring én kan het onderbouwen vanuit de workshop. Het was weer zeer fijn Pascale. Dank!’ Gabriela van Gemert, Coach | Interimmanager | Procesbegeleider bij de Van Gemert Groep 

Na mijn last minute aanmelding voor de workshop Gedachtenkracht Basis, behoorde ik wellicht tot een van de eersten die zich aanmeldde voor de workshop Gedachtenkracht Pro. Dank je wel Pascale, dat je mij hebt laten kennismaken met een wereld die voor mij onbekend was. Jouw eigen ervaring maakt jou de perfecte leermeester op dit vlak en ik vind het mooi te zien hoe jij jouw kennis zo duidelijk en met enthousiasme overdraagt. Zelfs de meest complexe materie weet je op mij als typische ”alfa” over te brengen. Jouw workshop gaat mij helpen de rust te vinden waar ik naar op zoek ben.’Nicole Gilissen

Reviews workshop Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid

‘Ik had al vaker gelezen en gehoord over tekens krijgen en je energie richten op het goede en datgene wat je graag wil realiseren. Maar de wijze waarop Pascale dit overbrengt was voor mij anders. Duidelijk uitgelegd, goed onderbouwd met wetenschappelijke kennis en inzichten en focus op de praktijk. Niet alleen wensen, ook doen en er werk van maken. Een  zeer fijne persoonlijkheid die echt weet waar het om gaat en het zelf ook heeft doorgemaakt.  Bovendien een prettige accommodatie en een heerlijke lunch!’ Gabriela van Gemert, Coach | Interimmanager | Procesbegeleider bij de Van Gemert Groep

‘Via deze weg willen wij, Marielouise en ik, je bedanken voor die leerrijke en inspirerende studiedag. We hebben ons geen minuut verveeld en het geheel is door jou zeer afwisselend aangeboden. Deze materie wordt volgens mij nog op geen enkele wijze elders aangeboden en ik heb al  veel werk-en studiegroepen mogen volgen. Nogmaals hartelijk dank en we geven jou een compliment voor de wijze waarop e.e.a. is gebracht.’ Henny Walpot-Smeets

‘Voor mij was deze workshop een verdere stap in de ontwikkeling van mijn persoonlijke levenspad. Het soms ingeslapen leven werd weer ff wakker geschud en door nieuwe inzichten en andere verhalen werd ik weer aan het denken gezet! Ik merk dat ik nu nóg meer probeer om bewuster met deze onderwerpen bezig te zijn, ook omdat ze heel intrigerend zijn! Ik ben benieuwd naar de nieuwe literatuur op jullie lijst van aanbevolen boeken, zo krijg ik steeds weer nieuwe invalshoeken. Bedankt voor je inspirerende workshop!’ Martine van Selst-van Duurling

‘De workshop ‘Magie van Manifestatie’ van Pascale Bruinen kwam voor mij precies op het juiste moment. Door allerlei zorgen, spanningen en lichamelijke klachten zag ik het allemaal al een tijdje niet meer zitten. Ik had eigenlijk ook geen zin meer in de leuke dingen en de neerwaartse spiraal leek de overhand te krijgen. Op het laatste moment schreef ik mij toch in voor de workshop waar ik zijdelings al iets over gehoord had. Een prima beslissing, bleek veel sneller dan verwacht.
Een warm welkom wachtte ons in een sfeervolle, rustgevende locatie. Pascale nam ons mee op reis in onze gedachtenwereld: onze overkill aan negatieve gedachten en ons chronisch gebrek aan een positieve mindset. Verontrustend, zeker als je hoort dat de invloed van die negatieve gedachten veel verder reikt dan het ‘je rot voelen’.
Deze negatieve gedachtenkracht is echter ook om te zetten in een positieve  gedachtenkracht. Het werd een leerzame en inspirerende dag vol verwondering over wat er met de kracht van gedachten bereikt kan worden.
Vol vertrouwen ging ik toen ik ‘s avonds thuis was het geleerde in praktijk brengen en overtuigde mezelf ervan dat ik mij de volgende dag prima zou voelen. En inderdaad, daags nadien voelde ik mij voor het eerst in maanden weer eens gewoon goed: de lichamelijke klachten waar ik al wekenlang dagelijks mee opstond waren verdwenen. De spanningen en zorgen bleven uit. Niet alleen die volgende ochtend, maar ook nu, 2 weken later, nog steeds. Ik ben nu toe aan mijn volgende stap in de verwezenlijking van mijn wensen. Dank je wel, Pascale, voor je visie en je wijsheid. Bij een volgende workshop ben ik zeker weer aanwezig!’  Monique Gilissen

‘Ik volgde de workshop van Pascale ‘Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid’! Een veelbelovende titel, die ook echt de inhoud van de dag beschrijft. Pascale bracht met veel passie en plezier haar verhaal over positieve energie en kracht. Hoe kun je deze bewust gebruiken, sturen en inzetten? Ik leerde hoe ik mijn mooiste dromen werkelijkheid kan maken en maakte zelfs een tocht naar mijn diepste wens, die ik levendig voor mij zag. Een prachtig moment wat ik koester. Ik ging stralend vol mooie energie naar huis met een grote glimlach op mijn gezicht én met ‘tools’ die ik nu al elke dag gebruik!’ Bernice

‘Dank voor een inspirerende dag! Mijn complimenten hoe jij de Wet van de Aantrekkingskracht inhoud hebt gegeven!’ Hans 

Reviews D R I J F V E R E N, inspiratiesessie voor ondernemers (samen met vitaliteitsprofessional Anita Verstappen en beeldend kunstenares Claudia Volders):

‘Het was een fijne ervaring om mee te doen, het heeft veel los gemaakt en het voelt goed. Dank en ga zo door!’ Linda

‘Wat drijft jou? Waar liggen de diepgewortelde behoeftes van het Zelf? 7 totaal verschillende deelnemers aan de workshop ‘Drijfveren’ kwamen gisteren stapje voor stapje bij die innerlijke drijfveer. Les: Neem de ruimte om het volledig te ervaren. Diep van binnen ligt die geheime kracht. Dank Anita Verstappen, Claudia Volders en Pascale Bruinen voor de workshop Drijfveren!  Marlie Dix

‘Ik kijk met goede herinnering terug naar de ochtend. Voor mij was het een zinnige sessie, een mooie combinatie van jullie drie ook.
Het was duidelijk dat jullie nog veel meer in huis hebben en dat was uitnodigend fijn. Ik kan me voorstellen dat er behoefte kan zijn bij deelnemers om individueel of op andere manier gevolg te geven aan deze sessie!’ Joris S.

‘Afgelopen vrijdagochtend was ik in Limburg.. Tijdens een inspiratieworkshop aan de slag met het voelen, bekijken, ontmoeten en aanscherpen van mijn drijfveren. Vanuit creativiteit, hart en ziel, kleur en beweging geven, aan de ambities van mijn bedrijf Ontwikkelkracht in Onderwijs en Opvang en mijn persoonlijke Ontwikkelkracht!

Wat een bijzondere fijne ervaring om je te laten leiden door waarneming, restvormen, krijt, inkt en houtskool dat over het papier danst en zelf zijn weg zoekt en vindt. Dankjewel Anita Verstappen, Claudia Volders en Pascale Bruinen voor jullie unieke mix van inzichten, drijfveren, kennis en kwaliteiten. Dit vraagt naar nieuwe routines en meer aandacht voor mijn creatieve brein. Ik heb genoten van de energie die vrij komt als je mag creëren zonder verwachting.

Fijn om soms een stapje naar voren, een soms een stapje terug te kunnen zetten! Krachtige werkvorm met waardevolle inzichten! En als afsluiter van de workshop een inspirerende boodschap in beeld gemaakt door Claudia Volders waar ik zelf een titel aan mag geven. Deze ervaring vergeet ik niet snel meer! Emilie Groot

‘Prima bijeenkomst. Het heeft me wel aan het denken gezet!’ Frank O.

‘Bedankt voor de inspirerende, verrassende, enerVERENde ochtend!’ Cocky Nijssen

‘Was inspirerend om te zien hoe kwetsbaar mensen zich durven opstellen. Zegt veel over de opbouw van het programma. Compliment! Verder was het voor mij heel herkenbaar.’ Frank B. 

‘Dank voor de inspirerende en warme ochtend! Fantastische locatie! Jacqueline

‘Wat was het bijzonder! Ik heb het een hele mooie zinvolle ochtend gevonden. De naam inspiratiesessie was erg goed gekozen. De afwisselingen tussen jullie expertises waren goed op elkaar afgestemd.Ook de interactie met ondernemers en de samenstelling (man/vrouw) vond ik heel goed. Kortom mijn cijfer voor jullie is zeker een 8,5/9.0! Het heeft mij echt aan het denken gezet!Esther

‘Ik vond het erg leuk en vooral de diversiteit van de groep vond ik erg mooi’ Bart E.

‘Wij hebben genoten van het Drijfveren Event en hebben beiden de bevestiging gekregen dat wij goed bezig zijn op de door ons ingeslagen nieuwe weg. Ondernemend zijn en constant je creatieve geest laten werken om te zoeken naar die andere weg (wellicht een weg vol onzekerheden) waardoor je je net weer onderscheidt van een ander. Uniek willen zijn in vrij denken en handelen. Jullie creatieve en warme aanpak was een mooi uitgangspunt voor dit avontuur. Dank jullie wel! Marij Perry, Tennisschool  Marij Perry Maastricht en Inger van Eldik, Eigenaresse Anti Aging & Wellness by Inger Maastricht

‘Nogmaals dank voor deze fijne en inspirerende ochtend. Dit was “schijnbaar” precies wat ik op dit moment nodig had. Concept en uitvoering prima! Wanneer komt het vervolg?’ BSc WMR Balliël

‘Afgelopen dinsdag nam ik deel aan de workshop Drijfveren die plaatsvond op een bijzondere locatie in het heuvelland. Samen met een mooie groep ondernemers heb ik tijdens deze workshop kunnen reflecteren op mijn drijfveren. Passen ze nog bij mijn huidige bedrijf en werkzaamheden? Het heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd. Het was voor mij een waardevolle workshop. De begeleiding door Anita, Claudia en Pascale was zeer prettig, professioneel en inspirerend!’ Ronald Bonten

‘Ik heb met veel plezier meegedaan aan de inspiratie-ochtend ‘drijfveren voor ondernemers’. Claudia, Anita en Pascale weten een sfeer te scheppen die uitnodigt tot openheid, bezinning en inspiratie. Dat doen zij op professionele wijze vanuit verschillende vakgebieden die elkaar blijken aan te vullen (kunst, mind-body en vitaliteit). En dat in een bijzondere omgeving, landelijk en ver van onze kantoren. Bij mij leidde dat tot nieuwe inzichten, scherper stellen van mijn drijfveren en koers. Nuttig om zo even uit de dagelijkse hectiek te breken en te komen in een “stilte”-moment waar veel gebeurt. Ik gun het iedere ondernemer. Lijkt me overigens ook geschikt voor diegene die een onderneming wil gaan starten.
Veel succes met het vervolg!  Henk Koolstra

‘Je staat niet altijd stil bij wat je voortstuwt in wat je doet en bent. Je weet het wel, maar je kunt het niet altijd goed vastpakken en helder vormgeven. Op 29 oktober 2019 heb ik deelgenomen aan het ondernemers-event ‘Drijfveren’. Het was een hele andere bijeenkomst dan ik van tevoren bedacht had. Ik voelde mij een beetje als een kat in vreemd pakhuis. Er werd vooral een appèl gedaan op mijn spirituele kant en minder op mijn ratio. Mijn balans ligt, denk en voel ik zo, anders dan bij de meeste aanwezigen. Ook al had ik veel interessante mensen ontmoet, toch ging ik met een onrustig gevoel weg. Ik moest daar iets mee. Dat heb ik ook gedaan. Het heeft dingen helder gemaakt. Onder andere dat het mij in een meer rationeel gezelschap goed afgaat ‘het niet uitgesprokene’ naar boven te halen en dat ik mij daar goed bij voel. Ook heb ik expliciet gevoeld dat mijn belangrijkste drijfveer in mijn werk is het ‘individuele’ meer in balans te krijgen met het ‘collectieve’. Meer spiritueel georiënteerde mensen heb ik nodig om ook andere signalen te zien en te begrijpen.’ Yvon Prince (Prince&Advies/ Linkedin)

‘Afgelopen dinsdag 29 oktober heb ik meegedaan aan de Drijfveren – Inspiratie Ochtend voor Ondernemers. Anita, Claudia en Pascale daagden ons uit terug te gaan naar het begin van ons ondernemerschap. Voor sommigen van ons was dat al even terug, voor anderen was het precies het juiste moment om hierop te reflecteren, omdat zij stonden op het moment van starten. In ieder geval was het voor ieder van ons een eye-opener.
Om de juiste keuze te maken, moet je terug naar waarom je doet wat je doet en is dat nog in overeenstemming met waarom je het ooit bent gaan doen? Anita, Pascale en Claudia geven je met op het eerste gezicht eenvoudige opdrachten op een eerlijke manier inzicht in jezelf. Waarom ben je gestart of wil je starten met ondernemen en – het belangrijkste – wat wil je daarmee bereiken?
Voor mij persoonlijk ben ik juist op tijd gewezen op waarom ik met mijn nieuwe onderneming ben gestart. Door deze ochtend heb ik weer mijn focus terug. Kortom, een aanrader voor iedere ondernemer! Al was het alleen maar om kennis te maken met andere ondernemers maar bovenal met Anita, Pascale en Claudia. Samen zijn zij meer dan de som der delen. Ook individueel kunnen zij je als ondernemer naar een hoger plan tillen. Het bewijs dat deze ochtend inspirerend was, bleek wel uit het feit dat het onderling napraten met elkaar bijna even lang duurde als heel de workshop zelf.
Dames,  nogmaals mijn hartelijke dank en ik kijk uit naar een vervolg! Huibrecht Lagerwerf