Groepsworkshops en individuele coachingstrajecten

Live workshops en in company

Pascale geeft groepsworkshops voor particulieren en bedrijven. Ook is het mogelijk om workshops incompany te boeken. Meer informatie nodig? Neem contact op via info@pascalebruinen.com en Pascale denkt graag met je mee!

Van de workshop ‘Zelfherstel van Binnenuit’ biedt Pascale twee versies aan: een die geschikt is voor patiënten en een die speciaal is gericht op medische professionals.

Een greep uit Pascale’s opdrachtgevers:

Academy for Integrative Medicine/Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde; APG; Donnadag; Gynaecologie & Obstetrie Zuyderland Medisch Centrum; HAS Green Academy Venlo; IND; Junior Kamer Maastricht; Kiwanis Aruba; Leefstijlhuis A Casa Nostra; Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV); Lionsclub Maastricht 6211; Lionsclub Maastricht Trajectum; Spine Pain Team van MUMC+; 3e Nationaal Prehabilitatie Congres; Planetree; Politie Eenheid Limburg; Rechtbank Limburg; Sport BSO Bekkerveld (Gezonde Kinderopvang); Stichting Innerlijk Besef; Toon Hermans Huis Roermond; Vitaliteitsmakelaars; Vrouwen van Nu; Zindividu.

NB: omdat het geven van workshops Pascale’s core business is, is het helaas niet toegestaan om workshops op te nemen zodat ze kunnen worden teruggekeken. Vanwege het interactieve karakter (met gezamenlijke oefeningen) zijn de workshops niet geschikt voor livestreams. 

Live en online coaching in het Nederlands en in het Engels

Daarnaast biedt ze individuele coachingstrajecten aan in het Nederlands en in het Engels. Live coaching kun je volgen in Maastricht. Maar ze zijn desgewenst ook online te volgen.

Groepsworkshop ‘Zelfherstel van Binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’

De workshop gebaseerd op het gelijknamige boek dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom steeds meer zorgprofessionals zoals oncologen, anesthesisten, gynaecologen, kinderartsen, huisartsen, leefstijlgeneeskundigen, verloskundigen, fysiotherapeuten en GZ-psychologen dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Deze workshop (voorheen: Gedachtekracht Basis) is het resultaat van Pascale’s jarenlange zoektocht naar de wetenschappelijke onderbouwing van de verstrekkende invloed die jouw mindset heeft op je gezondheid en levensverwachting.

In deze interactieve workshop deelt Pascale op een laagdrempelige manier interessante wetenschappelijke inzichten en onderzoeken die op overtuigende wijze aantonen dat de spreuk mind over matter niet alleen waar is, maar ook de springplank kan zijn naar meer regie over je eigen gezondheid. Want de rode draad uit de nieuwste onderzoeken is dat je het overgrote deel van je gezondheid zelf in de hand hebt. Je mindset blijkt daarbij een cruciale rol te spelen en direct invloed te hebben op het verouderings- en ziekteproces.

Onderwerpen

Maak tijdens deze workshop een reis door de wondere wereld van de mind-body connectie! De verbinding tussen je geest en je lichaam blijkt nog inniger te zijn dan we lange tijd hebben aangenomen. Pascale neemt je mee op een innerlijke expeditie naar fascinerende fenomenen zoals:

* Het placebo-effect: het geloof in de werking van medische behandeling, medicatie, herstel en genezing leidt tot verbetering van gezondheidsklachten en in extreme gevallen zelfs tot volledige genezing;

* Het nocebo-effect: het geloof dat een medische behandeling of medicatie niet zal werken of als iemand niet gelooft in herstel of genezing leidt dit tot negatieve gezondheidseffecten en in extreme gevallen zelfs tot overlijden;

* De feedbacklus: al jouw cellen luisteren 24/7 naar alle signalen die zowel van buitenaf als van binnenuit komen. Daar horen je gedachten en emoties ook bij. In zekere zin word je zo wat je denkt;

* Biofeedback: als je bewust bepaalde intenties zendt naar delen van je lichaam, blijk je in staat te zijn om je lichaam hiernaar te laten luisteren;

* Neuroplasticiteit: de natuurlijke aanpassingsmogelijkheid van je hersenen. Nieuwe dingen leren leidt tot nieuwe neurale connecties. Goed nieuws want in principe hoeft niets te blijven zoals het was, je kunt zelf veel ten goede veranderen en bovendien je risico op alzheimer aanzienlijk verminderen;

* De biologische effecten van overtuigingen;

* De biologische effecten van hersentraining in de vorm van meditaties, affirmaties en visualisaties.

Bovendien wordt besproken wat we kunnen leren van mensen die tegen alle verwachtingen in een dodelijke ziekte hebben overleefd.

Tijdens deze workshop doen we gezamenlijke oefeningen.

Na deze workshop zul je nooit meer op dezelfde manier naar je geest en lichaam kijken! Je zult voorzien zijn van voldoende bagage om zelf actief aan de slag te gaan met de geleerde principes zodat je jouw gezondheid en levensverwachting in de meest positieve richting kunt sturen.

Pascale’s eigen ervaring

In deze workshop behandelt Pascale aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en haar eigen bijzondere ervaring toen ze een zware buikoperatie moest ondergaan diverse mind-body technieken.

In 2016 had Pascale plotseling iets groots in haar buik zitten dat daar niet thuishoorde en waarvan artsen niet wisten of het goed- of kwaadaardig was totdat ze op de operatietafel zou liggen.  Met behulp van hersentraining in de vorm van dagelijkse meditaties, affirmaties en visualisaties heeft ze zich intensief ingeprent dat de anesthesie en operatie goed zouden verlopen, dat ze de best mogelijke uitslag kreeg, na afloop geen pijn zou hebben en dat ze heel snel zou herstellen. Hierdoor is ze tijdens de 16 dagen tot aan haar spoedoperatie steeds meer ontspanning, vertrouwen en optimisme gaan ervaren.
Na afloop kreeg ze gelukkig inderdaad de beste uitslag, maar het bijzondere was dat ze  helemaal geen pijn had. Hierdoor heeft ze geen enkele keer op de morfinepomp hoeven drukken, ze heeft zelfs nog geen paracetamol gehad. Dit terwijl de anesthesist haar vanwege de zwaarte van de buikoperatie vooraf een epiduraalkatheter – slangetje in de rug – had aangeraden om extra verdovingsvloeistof te kunnen bijspuiten. Ook heeft ze al na een paar dagen al haar dagelijkse activiteiten kunnen oppakken (met uitzondering van krachttraining die echt ‘verboden’ was) in plaats van de voorspelde 6 tot 8 weken.
Zodoende heeft ze aan den lijve ondervonden dat hersentraining in de vorm van meditaties, affirmaties en visualisaties postoperatieve pijnbeleving en lichamelijk herstel voor een groot deel te beïnvloeden zijn.
In deze workshop deelt ze hoe ze dit resultaat heeft bereikt.

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die de regie wil nemen over de eigen gezondheid en die:

  • gezond is en dat ook graag wil blijven;
  • een (ernstige) gezondheidsuitdaging ervaart;
  • wil leren hoe je je eigen placebo kunt worden;
  • op zoek is naar een natuurlijke manier om het immuunsysteem te boosten;
  • zich optimaal wil voorbereiden op een operatie of medische behandeling zodat hij of zij de minste pijn, de kortste opnameduur en het snelste herstel ervaart;
  • moet wachten op een spannende uitslag;
  • chronisch ziek is en geen genoegen wil nemen met de dooddoener ‘Leer er maar mee leven’;
  • kanker heeft en zijn immuunsysteem een boost willen geven, zich gedurende de chemotherapie en bestraling zo goed mogelijk wil voelen en een zo groot mogelijke kwaliteit van leven nastreeft.

Daarnaast is deze workshop geschikt voor HR-medewerkers en leidinggevenden van bedrijven en organisaties die de mentale en fysieke gezondheid van hun werknemers willen optimaliseren om het verzuim op de werkvloer op een duurzame manier terug te dringen.

Duur: vier uur inclusief korte pauze, koffie, thee, water en een kleine versnapering.

Investering: 175,- inclusief btw per persoon voor particulieren. Minimaal 15 personen en maximaal 30 personen per workshop.

Locatie voor particulieren: Medisch Centrum WEL, Oranjeplein 201 in Maastricht.

Prijs voor bedrijven en organisaties incompany:  3.250,- exclusief 21% btw en exclusief reiskosten a 23 c per km of ov tweede klasse.

Groepsworkshop ‘Zelfherstel van Binnenuit’ voor medische professionals

De workshop gebaseerd op het gelijknamige boek dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek in deze workshop zelf waarom steeds meer collega’s zoals oncologen, anesthesisten, gynaecologen, kinderartsen, huisartsen, leefstijlgeneeskundigen, verloskundigen, fysiotherapeuten en GZ-psychologen dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Deze workshop is het resultaat van Pascale’s academische nieuwsgierigheid (in een vorig professioneel leven was ze officier van justitie) die uitmondde in een jarenlange zoektocht naar de wetenschappelijke onderbouwing van de verstrekkende invloed die de mindset – de denk-, voel- en verbeeldingskracht – en het verwachtingspatroon van patiënten heeft op hun gezondheid, verouderings-, ziekte- en genezingsproces en levensverwachting.

In deze interactieve workshop deelt Pascale wetenschappelijke inzichten en onderzoeken die op overtuigende wijze aantonen dat de spreuk mind over matter niet alleen waar is, maar ook de springplank kan zijn naar meer regie over de eigen gezondheid. Want de rode draad uit wetenschappelijk onderzoek is dat mindset – denk-, voel- en verbeeldingskracht – en het verwachtingspatroon dat iemand heeft op basis van diens overtuigingen grote invloed hebben op het verouderings-, ziekte- en genezingsproces.

Tijdens de workshop worden verschillende oefeningen gezamenlijk gedaan.

Onderwerpen

Pascale’s eigen ervaring

In deze workshop behandelt Pascale aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en haar eigen bijzondere ervaring toen ze een zware buikoperatie moest ondergaan diverse mind-body technieken.

In 2016 had Pascale plotseling een groot ruimte innemend proces in haar buik zitten dat daar niet thuishoorde en waarvan artsen niet wisten of het goed- of kwaadaardig was totdat ze op de operatietafel zou liggen.  Met behulp van hersentraining in de vorm van dagelijkse meditaties, affirmaties en visualisaties heeft ze zich intensief ingeprent dat de anesthesie en operatie goed zouden verlopen, dat ze de best mogelijke uitslag kreeg, na afloop geen pijn zou hebben en dat ze heel snel zou herstellen. Hierdoor is ze tijdens de 16 dagen tot aan haar spoedoperatie steeds meer ontspanning, vertrouwen en optimisme gaan ervaren.
Na afloop kreeg ze gelukkig inderdaad de beste uitslag, maar het bijzondere was dat ze postoperatief helemaal geen pijn had. Hierdoor heeft ze geen enkele keer op de morfinepomp hoeven drukken, ze heeft zelfs nog geen paracetamol gehad. Dit terwijl de anesthesist haar vanwege de zwaarte van de buikoperatie vooraf een epiduraalkatheter had aangeraden. Ook heeft ze al na een paar dagen al haar dagelijkse activiteiten kunnen oppakken (met uitzondering van krachttraining die echt ‘verboden’ was) in plaats van de voorspelde 6 tot 8 weken.
Zodoende heeft ze aan den lijve ondervonden dat hersentraining in de vorm van meditaties, affirmaties en visualisaties postoperatieve pijnbeleving en lichamelijk herstel voor een groot deel te beïnvloeden zijn.
In deze workshop deelt ze hoe ze dit resultaat heeft bereikt.

Mind-body technieken

Mind-body technieken zoals meditatie en toepassingen uit de positieve psychologie kunnen inmiddels bogen op indrukwekkend bewijs van hun mogelijkheden om stressgerelateerde aandoeningen zoals astma, hypertensie, functional bowel diseases en pijnsyndroom te verbeteren en in sommige gevallen zelfs te voorkomen. Daarnaast worden ook motorische visualisatie, geleide ontspanningsvisualisatie en medische hypnotherapie langzaam maar zeker steeds vaker ingezet binnen de reguliere medische wetenschap, bijvoorbeeld bij prikangst en chronische buikpijn bij kinderen, als (aanvullende) pijnstilling bij bevallingen, brandwonden en operaties en in het kader van revalidatie na een nieuwe knie of heup en na een CVA.

Mind-body technieken vormen de basis van moderne zelfzorg en bieden bewezen effectieve interventies om patiëntenzorg en klinische resultaten te verbeteren.

In deze workshop krijgt u wetenschappelijk onderbouwde inzichten in:

 • De biologische effecten van gedachten, emoties en overtuigingen;
 • De effecten van chronische stress en stressmanagement in de vorm van meditatie op de mentale en fysieke gezondheid en levensverwachting van patiënten;
 • De basiselementen voor succesvolle meditatie;
 • Het placebo-effect: het geloof in de werking van een medicament of behandeling en in  herstel of genezing zorgt voor een positief verwachtingspatroon dat de hersenen aanzet om diverse neuropsyche-immunologische en neuropsycho-endocrinologische processen te activeren. Dit zorgt voor gezondheidsbevorderende effecten;
 • Het nocebo-effect: het geloof dat een medicament of behandeling niet zal werken of het niet geloven in herstel of genezing zorgt voor een negatief verwachtingspatroon dat leidt tot gezondheidsbeschadigende effecten;
 • Welke soorten visualisatie er zijn, waarom en hoe ze werken, hoe ze optimaal worden uitgevoerd en in welke gevallen u deze kunt inzetten ter verbetering van patiëntenzorg;
 • De biologische effecten van hersentraining in de vorm van meditaties, affirmaties en visualisaties (o.a. voor kankerpatiënten). In de Verenigde Staten wordt meditatie al jarenlang voorgeschreven ‘op recept’ en hebben gerenommeerde medische instituten zoals Harvard Medical School en de Mayo Clinic mind-body medicine allang geïntegreerd in hun behandelingen;
 • Het belang van hersentraining in de vorm van meditaties, affirmaties en visualisaties om een negatief verwachtingspatroon van patiënten ten aanzien van hun behandeling, medicatie, herstel of genezing om te buigen in een positief verwachtingspatroon. Hierdoor zullen patiënten een grotere mate van medicatie- en therapietrouw vertonen, zo min mogelijk pijn en complicaties ervaren, sneller herstellen en hun kans op genezing optimaliseren.

Praktische vaardigheden

Daarnaast leert u de praktische vaardigheden die nodig zijn om uw patiënten te begeleiden in het gebruik van deze zelfzorgtechnieken

Welke lessen kunnen worden geleerd van patiënten die tegen alle verwachtingen in een dodelijke ziekte hebben overleefd?

Ook komt aan bod wat mensen die een dodelijke ziekte hebben overleefd met elkaar gemeen hebben.

Na deze workshop:

 • Is duidelijk hoeveel invloed stress, ontspanning, mindset en overtuigingen hebben op de gezondheid en levensverwachting van uzelf en van uw patiënten;
 • Weet u op welke duurzame manieren een positievere mindset kan worden gecreëerd;
 • Weet u welke risico’s kleven aan negatieve verwachtingspatronen van patiënten en aan een te grote identificatie van patiënten met hun ziekte of aandoening;
 • Weet u hoe u een negatief verwachtingspatroon inzake behandeling, medicatie, herstel of genezing met behulp van hersentraining in de vorm van meditaties, affirmaties en visualisaties kunt ombuigen naar een positief verwachtingspatroon;
 • Heeft u geleerd wat patiënten die een dodelijke ziekte tegen alle verwachtingen in hebben overleeft met elkaar gemeen hebben.

Waarom Pascale?

Pascale wordt regelmatig gevraagd om haar expertise in te zetten in de medische wereld:

 • Sinds april 2024 verwijst het Spine Team van het MUMC+ angstige patiënten die een operatie moeten ondergaan eerst naar Pascale voor coaching in de vorm van hersentraining;
 • Op uitnodiging van het MUMC+ heeft ze op 27 februari 2024 haar lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit: optimale mentale voorbereiding op een operatie’ gegeven voor alle artsen in opleiding;
 • Op uitnodiging van het Spine Pain Team van het MUMC+ heeft ze op 14 december 2023 haar lezing ‘Zelfherstel van Binnenuit: optimale mentale voorbereiding op een operatie’ gegeven’;
 • Op uitnodiging van de organisatiecommissie heeft ze als gastspreker haar lezing ‘Zelfherstel van binnenuit: optimale mentale voorbereiding op een operatie’ gegeven tijdens het 3e Nationaal Prehabilitatie Congres dat op 21 september 2023 plaatsvond in het UMCG in Groningen;
 • Met voormalig kinderarts Giliam Kuijpers heeft ze de workshop ‘There’s always hope’ gegeven tijdens het Congres van de Academy for Integrative Medicine (georganiseerd door Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde) op 2 juni 2023 in Veenendaal;
 • Sedert februari 2023 is Pascale 1 dag per week werkzaam als mindset- en prehabilitatiecoach in Medisch Centrum WEL in Maastricht;
 • Op verzoek van gynaecologe dr. Martine Wassen en gynaecologe in opleiding Anne-Claire Musters – ontwikkelaars van de BirthCoach-app die 1 september 2023 is gelanceerd – heeft ze meditaties en visualisaties geschreven en ingesproken voor zwangeren;
 • Op verzoek van GZ-psychologe en hypnotherapeut Dominiek Huis in ‘t Veld van de Breinbaas Academy heeft ze angst- en pijnverminderende visualisaties geschreven voor kinderen en jongeren;
 • Op 10 januari 2023 heeft ze haar Lezing ‘Zelfherstel van binnenuit’ gegeven tijdens de Refereeravond Obstetrie & Gynaecologie van het Zuyderland Ziekenhuis.

Daarnaast is Pascale ervaringsdeskundige op het vlak van inzet van mindset en hersentraining in de vorm van meditaties, affirmaties en visualisaties om zo gunstig mogelijke postoperatieve uitkomsten te krijgen.

Voor wie?

Medische zorgprofessionals zoals medisch specialisten, huisartsen, leefstijlgeneeskundigen, bedrijfsartsen, artsen in opleiding, verpleegkundigen, verloskundigen, GZ-psychologen en andere zorgprofessionals die de resultaten van hun medische behandelingen, voorgeschreven medicatie en operaties ten behoeve van hun patiënten én zichzelf willen optimaliseren.

Duur:  vier uur inclusief korte pauze, koffie, thee, water en een kleine versnapering.

Prijs voor particulieren: 175,- inclusief btw per persoon, maximaal 30 personen per workshop.

Locatie voor particulieren: Medisch Centrum WEL, Oranjeplein 201 in Maastricht.

Prijs voor bedrijven en organisaties incompany:  3.250,- exclusief 21% btw en exclusief reiskosten a 23 c per km of ov tweede klasse.

Zelfherstel van binnenuit: individuele coaching sessie

Live en online

Individuele coachingssessies gebaseerd op Pascale’s gelijknamige boek dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom steeds meer medisch specialisten, huisartsen en andere zorgverleners dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Boost een-op-een je geloof in de best mogelijke uitkomst en een snel herstel en laat het zelfherstellende vermogen van je lichaam optimaal zijn werk doen! 

Individuele coachingssessies zijn enerzijds gebaseerd op Pascale’s jarenlange bestudering van wetenschappelijk onderzoek naar het effect van gedachten, gevoelens en overtuigingen op het lichaam en anderzijds op haar eigen ervaringen.

Ze kunnen vooral interessant zijn voor mensen die (ernstige) medische problematiek ervaren en op zoek zijn naar optimaal vertrouwen in de best mogelijke afloop. Misschien moet je een spannende medische behandeling ondergaan, wacht je op een operatie of moet je omgaan met een moeilijke diagnose en wil je niet in angst leven maar juist een rotsvast geloof in genezing en een snel herstel krijgen.

Of misschien wil je graag leren hoe je succesvolle affirmaties en visualisaties kunt doen waardoor je minder stress, pijn en bijwerkingen van je medicatie en behandeling ervaart, je immuunsysteem een boost kunt geven en jouw levenskwaliteit aanzienlijk kunt verhogen.

Deze individuele coachingssessies zijn ook zeer geschikt om meer rust te leren ervaren en je doelen beter binnen bereik te krijgen. In een coachingssessie levert Pascale maatwerk, toegespitst op jouw unieke persoonlijke situatie, zodat je leert wat je zelf kunt doen om de best mogelijke uitkomst te bewerkstelligen.
Zowel de live als de online sessies zijn inclusief:
* een gratis telefonisch intakegesprek;
* op de persoonlijke situatie afgestemde affirmaties;
* gepersonaliseerde afbeeldingen voor visualisaties om thuis mee te oefenen (voor zover van toepassing).
Vanzelfsprekend is en blijft alle communicatie volstrekt vertrouwelijk.

Kosten live en online coaching: 90,- inclusief 21% btw per uur plus de eenmalige kosten van 25,- voor de aanschaf van mijn boek ‘Zelfherstel van Binnenuit’. De sessies op locatie worden gegeven in Medisch Centrum WEL, Oranjeplein 201 in Maastricht.

Hieronder zie je wat sfeerbeelden van de locatie Medisch Centrum WEL.

 

Coachingstraject Optimaal Integraal! Zelfherstelactivatie bij operatie, chemotherapie en bestraling

Coachingstraject gebaseerd op Pascale’s boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom huisartsen, leefstijlartsen, oncologen, verloskundigen en fysiotherapeuten dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Inhoud 

Set bestaande uit 1 intakegesprek van 1 uur en 6 individuele coaching sessies van elk 1 uur waarbij je:

 • leert welke algemene effecten stress en ontspanning hebben op je geest en lichaam en op de resultaten van operaties en medische behandelingen in het bijzonder;
 • leert welke algemene effecten een negatieve en positieve mindset hebben op je geest en lichaam en op de resultaten van operaties en medische behandelingen in het bijzonder;
 • aan de hand van diverse bewezen effectieve oefeningen uit de positieve psychologie leert hoe je een positievere mindset kunt ontwikkelen. Hierbij is zowel aandacht voor het stoppen van de negatieve gedachtespiraal als voor het verplaatsen van de focus naar het bewust oproepen van positievere gedachten, gevoelens en emoties;
 • leert dat jouw overtuigingen, bijvoorbeeld over je ziekte, kans op herstel of genezing etcetera je gedrag aansturen en een enorme biologische invloed hebben. Hoe angstiger en negatiever iemand daarover denkt, hoe groter de negatieve biologische invloed daarvan is. Hierbij komen de bevindingen van de wetenschap achter het placebo- en nocebo-effect aan bod. Deze overtuigingen hebben ook een groot direct effect op de resultaten van je operatie of medische behandeling. Onderzocht zal worden welke overtuigingen jij zelf daadwerkelijk hebt hierover. Op basis daarvan wordt vervolgens hersentraining op maat ingezet om deze overtuigingen te gaan ombuigen;
 • leert wat meditaties, affirmaties en visualisaties inhouden, hoe je deze correct uitvoert en wat de wetenschap stelt over de effecten die ze hebben op je gezondheid en op de uitkomsten van je operatie of medische behandeling;
 • leert hoe je je hersenen met behulp van herhaaldelijke meditaties, affirmaties en visualisaties intensief kunt trainen om positievere overtuigingen te koesteren zodat je ontspannen naar je operatie, chemotherapie of bestraling kunt toeleven en deze vol vertrouwen kunt ondergaan. Daarbij worden al deze technieken ook gezamenlijk geoefend;
 • leert hoe je jezelf ook anderszins zo goed mogelijk kunt voorbereiden op je ingreep en behandeling zodat je jezelf optimaal positief conditioneert (beïnvloedt). Deze vorm van coaching is gebaseerd op de wetenschap achter de mechanismes van het placebo-effect en zorgt voor het ‘downloaden’ van positieve overtuigingen in je ‘systeem’ zodat je een positief verwachtingspatroon krijgt. Wetenschappelijke studies tonen aan dat dit ervoor zorgt dat je hersenen diverse helende stoffen en processen activeren. Daardoor heb je minder pijn en angst, herstel je sneller en loop je minder risico op complicaties.

Deze vorm van coaching is gebaseerd op de wetenschap achter de mechanismes van het placebo-effect en zorgt voor het ‘downloaden’ van positieve overtuigingen in je ‘systeem’. Hierdoor ontstaat een positief verwachtingspatroon dat zorgt voor een beter werkend afweersysteem, vermindering van pijn en een sneller herstel.

Meditaties

Meditatie is noodzakelijk om in een ontspannen en kalme staat te komen. Regelmatige meditatie zorgt voor het krimpen van de amygdala, het angstcentrum in je brein waardoor je minder snel angstig of paniekerig wordt en minder gaat piekeren. Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning. Daarnaast veroorzaakt regelmatige meditatie een verdikking van de prefrontale cortex, het deel van je brein dat ziet op concentratie en relativeringsvermogen, waardoor je betere beslissingen zult kunnen nemen. Meditatie is noodzakelijk om in de juiste ontvankelijke staat te komen voor het effectief doen van visualisaties.

Affirmaties

Het herhaaldelijk denken, uitspreken en opschrijven van affirmaties, krachtige positieve spreuken (in dit geval over je operatie, chemokuur of bestraling en herstel) geeft je op den duur steeds meer vertrouwen in je lichaam en in de best mogelijke afloop. Dat zorgt op zijn beurt voor meer optimisme en ontspanning. Hersenen geloven bovendien datgene wat ze herhaaldelijk te horen krijgen. Door steeds opnieuw affirmaties te doen, bereiken je hersenen op een gegeven moment een omslagpunt waarop ze deze positieve boodschappen voor waar gaan aannemen. Er worden dan nieuwe neurale verbindingen aangelegd, connecties tussen de zenuwcellen in je brein, waardoor je hersenen je lichaam anders gaan aansturen en je oude, negatieve, overtuigingen langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnen.

Visualisaties

Visualiseren is het in je geest met gesloten ogen zo levendig mogelijk voor je zien van een gewenst scenario. Omdat je hersenen vrijwel geen verschil kunnen zien tussen werkelijkheid en verbeelding zorgen herhaaldelijke visualisaties ervoor dat je brein de voorgestelde beelden op den duur als levensecht gaat ervaren. Op dat moment gaan je hersenen je lichaam anders aansturen en maken ze helende stoffen aan die jouw immuunsysteem en herstel bevorderen. Hoe vaker je brein dezelfde positieve informatie over het verloop van je operatie, chemokuur of bestraling door middel van een visualisatie krijgt aangeboden, hoe groter jouw positieve verwachtingspatroon wordt en hoe meer je brein al gaat ‘voorsorteren’ op deze toekomst. In deze coachingssessies leer je hoe je jouw aandacht bewust en uitsluitend op een perfect verlopende operatie, chemokuur of bestraling en een snel genezingsproces kunt richten voor de best mogelijke uitkomst.

Boost van je immuunsysteem 

Tijdens deze coachingssessies krijg je ook uitleg over de wetenschap achter deze vorm van hersentraining. In aanloop naar je operatie ontdek je zo hoe je je angst, bezorgdheid en stress gaandeweg achter je kunt laten en kunt vervangen door vertrouwen, optimisme en ontspanning. Door het ervaren van positieve emoties en het activeren van de relaxation response krijgt je immuunsysteem een enorme boost, iets dat in deze fase van je leven extra belangrijk is.

Daarnaast krijg je instructies hoe je effectief kunt mediteren, affirmeren en visualiseren, waarna je dit tijdens de coachingssessies onder begeleiding zelf gaat oefenen. Vervolgens krijg je ‘huiswerk’ mee in de vorm van dagelijkse meditaties, affirmaties en visualisaties, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, die je thuis regelmatig moet doen.

Gewenst resultaat bij operatie 

Voorafgaand aan de operatie: 

 • Minimaliseren van angst, spanning en stress;
 • Maximaliseren van ontspanning, optimisme en vertrouwen in de best mogelijke uitkomst;
 • Vervangen van negatieve overtuigingen over de anesthesie, operatie, uitslag, pijn en herstel door positieve overtuigingen waardoor een positief verwachtingspatroon ontstaat. Uit wetenschappelijk onderzoek naar het placebo-effect weten we dat je hersenen hierdoor helende stoffen gaan aanmaken waardoor je immuunsysteem een boost krijgt en je ook andere heilzame effecten op je gezondheid zult ervaren. Pascale Bruinen noemt dit de ‘helende hersenspoeling’.

Tijdens de operatie:

 • Zo min mogelijk toediening van pijnstilling;
 • Zo min mogelijke complicaties;
 • Zo min mogelijk bloedverlies;
 • Zo kort mogelijke operatie;
 • Mentaal fit, ontspannen en vol vertrouwen de anesthesie en operatie ondergaan.

Na de operatie:

 • Een geslaagde operatie;
 • Zo min mogelijk pijn hebben;
 • Zo min mogelijk misselijkheid en ongemak ervaren;
 • Zo snel mogelijk herstellen;
 • Zo snel mogelijk terug naar huis mogen;
 • Een zo mooi mogelijk litteken.

Gewenst resultaat bij chemotherapie en/of bestraling 

Voorafgaand aan de chemotherapie en/of bestraling 

 • Minimaliseren van angst, spanning en stress;
 • Maximaliseren van ontspanning, optimisme en vertrouwen in de best mogelijke uitkomst;
 • Vervangen van negatieve overtuigingen over je chemotherapie en/of bestraling door positieve overtuigingen waardoor een positief verwachtingspatroon ontstaat. Uit wetenschappelijk onderzoek naar het placebo-effect weten we dat je hersenen hierdoor helende stoffen gaan aanmaken waardoor je immuunsysteem een boost krijgt en je ook andere heilzame effecten op je gezondheid zult ervaren;
 • Minimaliseren van misselijkheid bij voorbaat: kankerpatiënten die tijdens eerdere chemotherapie misselijk zijn geworden en een volgende sessie ondergaan blijken al misselijk te kunnen worden als ze iets zien of ruiken dat hen alleen doet dénken aan de eerdere behandeling, bijvoorbeeld de aanblik van de behandelkamer of de geur die in de kliniek hing;
 • Verhoogd controlegevoel over de lichamelijke symptomen van kanker en de behandeling daarvan;
 • Verbetering rouwverwerking.

Tijdens chemotherapie en/of bestraling 

 • Ontspannen staat, vol vertrouwen en optimisme;
 • Focus op positieve kanten van chemotherapie en/of bestraling.

Na chemotherapie en/of bestraling 

 • Zo min mogelijk ervaren van bijwerkingen zoals misselijkheid, braken, afkeer van bepaalde voedingsmiddelen, slapeloosheid, vermoeidheid, doof gevoel, angst, depressieve gevoelens, opvliegers;
 • Zo snel mogelijk herstel;
 • Vergroting levenskwaliteit.
Duur: 1 intakegesprek van 1 uur en zes individuele coaching sessies van elk 1 uur. Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze dagelijks thuis oefenen met het doen van meditaties, affirmaties en visualisaties.
Locatie: Medisch Centrum WEL, Oranjeplein 201 in Maastricht.
Kosten voor set van zeven live of online sessies:  595,- inclusief 21% btw in plaats van 630,- voor zeven losse sessies à 90,- per sessie. Plus de eenmalige kosten van 25,- voor de aanschaf van mijn boek ‘Zelfherstel van Binnenuit’ (vaste boekenprijs). Het gehele bedrag dient ineens bij vooruitbetaling te worden voldaan. In onderling overleg is vooruitbetaling in twee gedeelten bespreekbaar.
Incompany: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten à € 0,23 per kilometer.

COACHINGSTRAJECT RESET JE MINDSET!

Coachingstraject gebaseerd op Pascale’s boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom steeds meer huisartsen en andere zorgverleners dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Inhoud

Set van 1 intakegesprek van 1 uur en 4 individuele coaching sessies van 1 uur waarbij je leert hoe je je hersenen met behulp van de kracht van herhaling van meditaties, affirmaties en visualisaties intensief kunt trainen om een positieve mindset te ontwikkelen. Laat jouw beperkende overtuigingen voorgoed achter je en ervaar hoe jij jezelf optimaal positief kunt conditioneren (beïnvloeden)! Deze vorm van coaching is gebaseerd op de wetenschap achter de mechanismes van het placebo-effect en zorgt voor het ‘downloaden’ van positieve overtuigingen in je ‘systeem’.

Meditaties

Meditatie is noodzakelijk om in een ontspannen en kalme staat te komen. Regelmatige meditatie zorgt voor het krimpen van de amygdala, het angstcentrum in je brein waardoor je minder snel angstig of paniekerig wordt en minder gaat piekeren. Hierdoor ervaar je tevens meer rust en ontspanning. Daarnaast veroorzaakt regelmatige meditatie een verdikking van de prefrontale cortex, het deel van je brein dat ziet op concentratie en relativeringsvermogen, waardoor je betere beslissingen zult kunnen nemen. Van meditatie is ook bekend dat het leidt tot vergroting van geluksgevoelens en gevoelens van verbondenheid, terwijl het je tegelijkertijd helpt om ongezonde gehechtheid aan iets of iemand los te laten. Meditatie is ten slotte noodzakelijk om in de juiste ontvankelijke staat te komen voor het effectief doen van visualisaties.

Affirmaties

Het herhaaldelijk denken, uitspreken en opschrijven van affirmaties, krachtige positieve spreuken (in dit geval over hoe je je graag zou willen voelen) geeft je op den duur steeds meer zelfvertrouwen en stimuleert je positieve emoties. Dat zorgt op zijn beurt voor meer optimisme en ontspanning. Hersenen geloven namelijk datgene wat ze herhaaldelijk te horen krijgen. Door steeds opnieuw affirmaties te doen, bereiken je hersenen op een gegeven moment een omslagpunt waarop ze deze positieve boodschappen voor waar gaan aannemen. Er worden dan nieuwe neurale verbindingen aangelegd, connecties tussen de zenuwcellen in je brein, waardoor je hersenen je lichaam anders gaan aansturen en je oude, negatieve, overtuigingen langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnen en plaats maken voor nieuwe positieve overtuigingen.

Visualisaties

Visualiseren is het in je geest met gesloten ogen zo levendig mogelijk voor je zien van een gewenst scenario. In dit geval zie je voor je hoe jouw ideale leven eruit ziet. Omdat je hersenen vrijwel geen verschil kunnen zien tussen werkelijkheid en verbeelding zorgen herhaaldelijke visualisaties ervoor dat je brein de voorgestelde beelden op den duur als levensecht gaat ervaren. Op dat moment gaan je hersenen je lichaam anders aansturen waardoor je vaker positieve gedachten, gevoelens en overtuigingen zult ervaren. Hierdoor ga je ander gedrag vertonen en zul je vaker in actie komen en je doelen beter binnen bereik krijgen. Hoe vaker je brein dezelfde positieve informatie door middel van een visualisatie krijgt aangeboden, hoe groter jouw positieve verwachtingspatroon wordt en hoe meer je brein al gaat ‘voorsorteren’ op deze toekomst. In deze coachingssessies leer je hoe je jouw aandacht bewust en uitsluitend kunt richten op de best mogelijke uitkomst.

Gebaseerd op wetenschap

Tijdens deze coachingssessies krijg je ook uitleg over de wetenschap achter deze vorm van hersentraining. Zo ontdek je hoe je je angst, bezorgdheid en stress gaandeweg achter je kunt laten en kunt vervangen door vertrouwen, optimisme en ontspanning. Bovendien doe je verschillende oefeningen om negatieve gedachten en overtuigingen om te buigen naar positieve.

Daarnaast krijg je instructies hoe je effectief kunt mediteren, affirmeren en visualiseren, waarna je dit tijdens de coachingssessies onder begeleiding zelf gaat oefenen. Vervolgens krijg je ‘huiswerk’ mee in de vorm van dagelijkse meditaties, affirmaties en visualisaties, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, die je thuis regelmatig moet doen.

Gewenst resultaat

 • Minimaliseren van angst, spanning, piekeren, overprikkeldheid en stress;
 • Maximaliseren van ontspanning, optimisme en vertrouwen in de best mogelijke uitkomst;
 • Maximaliseren van positieve emoties zoals tevredenheid, dankbaarheid, vergevingsgezindheid, vreugde, compassie en gevoelens van geluk en verbondenheid;
 • Loslaten van ongezonde gehechtheid aan iets of iemand;
 • Vervangen van negatieve overtuigingen door positieve overtuigingen waardoor een positief verwachtingspatroon ontstaat en jij je weer lekker in je vel voelt;
 • Leren om eigen regie te houden over je mindset.

Doelgroep: Iedereen die minder stress en meer ontspanning wil; iedereen die last heeft van beperkende overtuigingen, negatieve mindset, piekeren, gebrek aan (zelf)vertrouwen.

Duur: 1 Intakegesprek van 1 uur en vier coaching sessies van elk 1 uur. Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze dagelijks thuis oefenen met het doen van meditaties, affirmaties, visualisaties en het ombuigen van hun gedachten.
Locatie: Medisch Centrum WEL, Oranjeplein 201 in Maastricht.
Kosten voor vijf  live of online sessies:  425,- inclusief 21% btw in plaats van 450,- voor vijf losse sessies à 90,- per sessie plus de eenmalige kosten van 25,- voor de aanschaf van mijn boek ‘Zelfherstel van Binnenuit’. Het gehele bedrag dient ineens bij vooruitbetaling te worden voldaan. In onderling overleg is vooruitbetaling in twee gedeelten bespreekbaar.
Incompany:prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten à € 0,23 per kilometer.

Workshop ‘Leren Visualiseren!’

De workshop gebaseerd op Pascale’s boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ waarin het onderwerp visualisaties uitgebreid aan bod komt. Het boek mag zich verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom sommige huisartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

In deze praktijkgerichte interactieve groepsworkshop neemt Pascale je mee in de wondere wereld van je verbeeldingskracht die niet alleen een bewezen helend effect heeft maar ook een uitstekende tool is om je droom te helpen realiseren of obstakels in je leven te verwijderen. Op beide gebieden is Pascale zelf ervaringsdeskundige. Na een stuk theorie ga je zelf aan de slag met verschillende oefeningen zodat je na thuiskomst precies weet hoe je effectief kunt visualiseren.

Positieve effecten op gezondheid

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat visualisatie een krachtig middel is om je gezondheid positief te beïnvloeden. Dit komt omdat onze hersenen nauwelijks tot geen verschil kunnen zien tussen een beeld dat je zo levendig mogelijk met al je zintuigen oproept in je geest en de ‘echte’ werkelijkheid om je heen. Zo is gebleken dat visualisatie – mits op de juiste wijze toegepast – onder meer kan leiden tot vermindering van pijn, minder bijwerkingen bij chemotherapie en bestraling zoals doof gevoel, misselijkheid en braken,  minder angst/spanning/stress, versterking van het immuunsysteem, meer spierkracht, grotere mobiliteit/sneller herstel na operaties (bijvoorbeeld in revalidatietrajecten) en betere sportprestaties. Niet voor niets wordt visualisatie al jarenlang met succes toegepast door topsporters zoals topturner Epke Zonderland, tenniscrack Novak Djokovic en Bayern München voetballer Robert Lewandowski, om er maar een paar te noemen. Wereldkampioen boksen Muhammad Ali paste – mogelijk als een van de eersten – visualisatie al met groot succes toe in de jaren zeventig. Zelfs Nike besteedt nu veel aandacht aan de kracht van visualisatie onder de slogan ‘Train your brain like a muscle’.

In deze workshop deelt Pascale ook haar eigen ervaring op dit vlak. Toen zij een paar jaar geleden onverwacht een zware operatie moest ondergaan – waarbij de anesthesist vooraf had geadviseerd om naast de morfinepomp ook extra pijnstilling toe te dienen via een slangetje in de rug –  heeft zij zich op deze ingreep voorbereid door het doen van intensieve visualisaties in combinatie met meditatie en affirmaties (het herhalen van krachtige, positieve zinnen). Hierdoor heeft zij tot verbijstering van arts en verpleging na haar operatie geen enkele pijnbestrijding nodig gehad, zelfs geen paracetamol!

Cruciaal instrument bij het bereiken van je droom

Daarnaast is visualisatie een belangrijke tool bij de toepassing van de wet van de aantrekkingskracht. Zo weet Pascale eveneens uit eigen ervaring dat het levendig in geuren en kleuren voor je ‘zien’ van jouw gedroomde werkelijkheid echt helpt om je geloof in jouw droom zo diep mogelijk te ‘installeren’. Daardoor ga je deze gewenste realiteit steeds meer naar je toe trekken.

In deze workshop:

 • leer je wat visualisatie is en welke soorten visualisaties bestaan;
 • ontdek je waarom visualisatie biologische effecten heeft op het lichaam;
 • worden diverse wetenschappelijke onderzoeken besproken waaruit de positieve effecten van visualisatie blijken;
 • leer je hoe je visualisatie zelf succesvol kunt toepassen om je droom te bereiken en om je gezondheid positief te beïnvloeden. Afhankelijk van eventueel bestaande ziekte – en klachtenscenario’s worden de daarbij behorende visualisatiemogelijkheden besproken. Hierbij wordt ook stilgestaan bij de belangrijke rol van meditatie en affirmaties;
 • pas je het geleerde meteen toe in diverse visualisatie-oefeningen en
 • ervaar je de bijzondere helende kracht van groepsintenties. Dat gebeurt in de vorm van groepsgewijze visualisatie-oefeningen waarbij deelnemers aan één uitgekozen persoon gelijktijdig in gedachten dezelfde helende intentie ‘sturen’ en daarbij die persoon in gedachten levendig voor zich zien in de door deze gewenste staat. Dat kan bij ziekte of bepaalde gezondheidsklachten maar ook bij ervaren blokkades op weg naar je droom of andere problematiek waar je last van hebt. Uit de vele duizenden reacties wereldwijd van deelnemers aan dit soort sessies komt inmiddels naar voren dat zowel de ontvangers als degenen die de helende intenties zenden grote positieve veranderingen ervaren in hun leven, zowel op het vlak van gezondheid als op verschillende andere levensgebieden.

Duur: vier uur inclusief korte pauze, koffie, thee, water en een kleine versnapering.

Locatie: Medisch Centrum WEL, Oranjeplein 201 in Maastricht.

Investering: 175,- inclusief 21% btw en inclusief een gratis digitale visualisatie naar keuze die je thuis kunt beluisteren. Minimaal 15 personen, maximaal 30 personen.

Incompany: 3.250,- exclusief 21% btw en exclusief reiskosten a 23 c per km of ov tweede klasse.

Workshop Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid

De groepsworkshop Magie van Manifestatie (voorheen Gedachtekracht Pro) gaat over de invloed van gedachten op je eigen werkelijkheid. Oftewel hoe je jouw zintuiglijke realiteit kunt co-creëren door het bewust inzetten van jouw gedachtekracht. Pascale is op dit gebied ervaringsdeskundige. Tijdens de workshop zal ook duidelijk worden wat de afbeelding van een uil in een boom met dit onderwerp te maken heeft.

Voor iedereen die zijn leven bewust in de juiste richting wil sturen en zijn dromen wil waarmaken!

Wil jij het beste uit jezelf en uit je leven halen? Wil je niet langer alleen maar denken over je droom, maar nu écht eens een concrete stap zetten in de richting van verwezenlijking? Wil je misschien eindelijk die negatieve spiraal doorbreken waarin je het ene na het andere probleem of lichamelijke klacht aantrekt? Of wil je juist eerst ontdekken wat jouw droom is?
Neem dan deel aan deze workshop die je op een speelse wijze leert kennismaken met de universele natuurwet van de aantrekkingskracht en hoe je deze wet voor je kunt laten werken!

Onderwerpen

In deze workshop ga je samen met Pascale op zoek naar de magie van manifestatie: hoe iets dat begint als een sterk verlangen in je geest, zich uiteindelijk verwezenlijkt in de zintuiglijke realiteit van alledag. Daartoe:

* Maak je kennis met de wet van de aantrekkingskracht, een universele natuurwet die stelt dat je datgene aantrekt waar je – bewust of onbewust – aan denkt. Aan welke voorwaarden moet je voldoen om deze wet succesvol toe te passen zodat jouw wens werkelijkheid wordt?

* Leer je wat de valkuilen zijn. Waardoor bereik je ondanks goede bedoelingen en hard werken niet wat je wilt?

* Krijg je antwoord op de vraag hoe het kan dat een onstoffelijke gedachte zich manifesteert als materie die we kunnen waarnemen met onze vijf zintuigen? Daartoe duikt Pascale, die zelf ervaringsdeskundige is op dit vlak, met jullie in diverse bijzondere fenomen zoals:

 1. het principe van non-localiteit: deeltjes die eerst contact met elkaar hadden en vervolgens gescheiden worden, blijven zich daarna voor altijd van elkaar bewust en blijven elkaar onmiddellijk beïnvloeden ongeacht de afstand tussen beide en zonder enige uitwisseling van kracht of energie.
 2. het observer effect: kwantumfysica-deskundigen hebben ontdekt dat de persoon die de allerkleinste deeltjes meet en observeert, het gedrag van energie en materie beïnvloedt. Hieruit zou je kunnen afleiden dat menselijk bewustzijn scheppingskracht heeft.
 3. het onzichtbare veld van oneindige mogelijkheden waarin alles met alles is verbonden. In tegenstelling tot hetgeen altijd werd aangenomen, blijkt op het allerkleinste niveau alles voortdurend in beweging te zijn in plaats van vaste vormen te hebben. De kwantum fysica leert dat materie hier grotendeels bestaat uit energie. Onze geest blijkt deze energie te kunnen beïnvloeden.

* Bespreekt Pascale een reeks spraakmakende voorbeelden van wetenschappelijke onderzoeken en experimenten die het bestaan van dit veld lijken te bevestigen. In dit kader bespreekt ze opmerkelijk gedrag van mensen, dieren, planten en zelfs machines (Random Event Generators). Deze blijken allemaal te kunnen worden beïnvloed puur door menselijke gedachtenkracht en dus zonder dat er sprake is van direct onderling contact of gerichte handelingen.

Na deze workshop ben je in staat om de wet van de aantrekkingskracht op de juiste wijze toe te passen en weet je hoe je de valkuilen kunt omzeilen. Je kunt de geleerde principes meteen in de praktijk brengen zodat je jouw leven in de meest positieve richting kunt sturen.

Wat de beste van de rest onderscheidt is je mindset.‘ – Bianca Andreescu, 19-jarige winnares US Open 2019 en groot fan van visualisatie.

Duur: vier uur inclusief korte pauze, koffie, thee, water en een kleine versnapering.

Locatie: Medisch Centrum WEL, Oranjeplein 201 in Maastricht.

Investering : 175,- inclusief 21% BTW per persoon en een gratis – desgewenst gesigneerd – exemplaar van Pascale’s boek ‘Het Jaar van de Uil’. Minimaal 15 personen, maximaal 30 personen.

Incompany: 3.250,- exclusief 21% btw en exclusief reiskosten a 23 c per km of ov tweede klasse.

D R I J F V E R E N, Inspiratie Ochtend voor Ondernemers

Vitaliteitsprofessional Anita Verstappen (PreventiVIO), beeldend kunstenares Claudia Volders en Pascale hebben gezamenlijk een inspiratie-ochtend samengesteld voor ondernemers en ondernemende mensen getiteld ‘D R I J F V E R E N’. Tijdens deze ochtend worden ondernemers in een informele, gezellige en sfeervolle setting uitgenodigd om te reflecteren op hun kernwaarden en drijfveren; waarom zijn ze ooit gaan doen wat ze doen? Waar worden ze gelukkig van? Hoe kunnen ze hun hart en ziel nog beter tot uiting brengen in hun bedrijf?
Gun het jezelf om, net als die collega-ondernemers die jou met veel plezier en voldoening voorgingen, ook jouw drijfveren op een verrassende manier te (her)ijken!

Trainers: Anita Verstappen, Claudia Volders, Pascale Bruinen

Duur: van 10.00 -16.00 uur  inclusief lunch, koffie, water, thee.

Kosten: 295,- inclusief 21% btw per persoon voor particulieren en 295,- exclusief 21% btw per persoon voor ondernemers

Incompany: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten à 23 c per km.

Aanmelden: in overleg via info@pascalebruinen.com.

Op maat

Volg je liever geen workshop in groepsverband, dan is een privé-workshop (bijvoorbeeld een-op-een) een uitstekend alternatief waarbij Pascale specifiek de focus zal leggen op jouw persoonlijke situatie. Maar incompany workshops zijn uiteraard ook mogelijk. Zoek je deze of een andere invulling op maat, neem dan contact met Pascale op via info@pascalebruinen.com.