Groepsworkshops en individuele coachingstrajecten

Live en online

Pascale geeft groepsworkshops en individuele coachingstrajecten. Live kun je deze boeken in Maastricht. Maar ze zijn ook beschikbaar online.

In-company

Je kunt Pascale ook boeken voor het geven van in-company workshops. Meer informatie nodig? Neem contact op via info@pascalebruinen.com en Pascale denkt graag met je mee!

Groepsworkshop ‘Zelfherstel van Binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’

De workshop gebaseerd op het gelijknamige boek dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom sommige huisartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Deze workshop (voorheen: Gedachtekracht Basis) is het resultaat van Pascale’s jarenlange zoektocht naar de wetenschappelijke onderbouwing van de verstrekkende invloed die jouw mindset heeft op je gezondheid en levensverwachting.

In deze interactieve workshop deelt Pascale op een laagdrempelige manier interessante wetenschappelijke inzichten en onderzoeken die op overtuigende wijze aantonen dat de spreuk mind over matter niet alleen waar is, maar ook de springplank kan zijn naar meer regie over je eigen gezondheid. Want de rode draad uit de nieuwste onderzoeken is dat je het overgrote deel van je gezondheid zelf in de hand hebt. Je mindset blijkt daarbij een cruciale rol te spelen en direct invloed te hebben op het verouderings- en ziekteproces.

Onderwerpen

Maak tijdens deze workshop een reis door de wondere wereld van de mind-body connectie! De verbinding tussen je geest en je lichaam blijkt nog inniger te zijn dan we lange tijd hebben aangenomen. Pascale neemt je mee op een innerlijke expeditie naar fascinerende fenomenen zoals:

* Het placebo-effect: het geloof in de werking van een neppil, nepbehandeling of nepoperatie leidt tot verbetering van gezondheidsklachten en in extreme gevallen zelfs tot volledige genezing;

* Het nocebo-effect: het geloof dat een medicament, behandeling of operatie niet zal werken leidt tot negatieve gezondheidseffecten en in extreme gevallen zelfs tot overlijden;

* De feedbacklus: al jouw cellen luisteren 24/7 naar alle signalen die zowel van buitenaf als van binnenuit komen. Daar horen je gedachten en emoties ook bij. In zekere zin word je zo wat je denkt;

* Biofeedback: als je bewust bepaalde intenties zendt naar delen van je lichaam, blijk je in staat te zijn om je lichaam hiernaar te laten luisteren;

* Neuroplasticiteit: de natuurlijke aanpassingsmogelijkheid van je hersenen. Nieuwe dingen leren leidt tot nieuwe neurale connecties. Goed nieuws want in principe hoeft niets te blijven zoals het was, je kunt zelf veel ten goede veranderen en bovendien je risico op alzheimer aanzienlijk verminderen;

* De biologische effecten van conditionering;

* De biologische effecten van meditatie, affirmaties en visualisaties;

Bovendien wordt besproken wat we kunnen leren van mensen die tegen alle verwachtingen in een dodelijke ziekte hebben overleefd (tip: het heeft heel veel te maken met innerlijke – geestelijke – processen).

Na deze workshop zul je nooit meer op dezelfde manier naar je geest en lichaam kijken! Je zult voorzien zijn van voldoende bagage om zelf actief aan de slag te gaan met de geleerde principes zodat je jouw gezondheid en levensverwachting in de meest positieve richting kunt sturen.

Optimaal Integraal!

Als je slecht nieuws hebt gekregen van je arts of nog geen definitief uitsluitsel hebt of iets goed- of kwaadaardig is de wachttijd tot je operatie of behandeling doorgaans zeer stressvol en zenuwslopend. Het goede nieuws is dat dit niet zo hoeft te zijn!

Toen Pascale zelf moest toeleven naar een operatie waarbij het erop of eronder kon zijn, besloot ze zowel geestelijk als lichamelijk zo fit mogelijk de OK in gaan. Zo creëerde ze een uitgebalanceerd programma van ‘buitenwerk’ – gezonde voeding, sporten, bewegen, ontspanning, humor, onderdompeling in de natuur, ruimte voor warme sociale contacten – en ‘binnenwerk’ – meditaties, visualisaties (door middel van beelden een bepaalde situatie zo levendig mogelijk in de geest oproepen) en affirmaties (positieve, krachtige uitspraken hardop zeggen of opschrijven) waardoor ze steeds meer vertrouwen in een goede afloop kreeg.
Pascale heeft dit programma ‘Optimaal Integraal!’ gedoopt, omdat het een perfecte combinatie is van reguliere medische behandelingen, gezonde leefstijltoepassingen en het bewust inzetten van geestkracht om je gezondheid in de meest positieve richting te sturen.
Aan de hand van haar eigen ervaringen heeft ze ondervonden dat onder meer door middel van visualisaties (gedetailleerd in je geest voor je zien van de best mogelijke uitkomst) pijnbeleving en lichamelijk herstel voor een groot deel te beïnvloeden zijn.
Na haar zware operatie (waarvan de uitkomst gelukkig goed was) heeft ze geen enkele pijnstilling – zelfs nog geen paracetamol! – nodig gehad, terwijl haar anesthesist haar vooraf vanwege de zwaarte van de operatie extra verdoving via een slangetje in de rug ten zeerste had aangeraden. Ook is ze vervolgens razendsnel hersteld, precies zoals ze zich dit vooraf ook had gevisualiseerd.
In deze workshop deelt ze hoe ze dit resultaat heeft bereikt zodat iedereen haar ‘Optimaal Integraal!’- methode met succes kan leren toepassen en je leert hoe je je eigen placebo kunt zijn.

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die:

 • gezond is en dat graag wil blijven;
 • een (ernstige) gezondheidsuitdaging ervaart;
 • wil leren hoe je je eigen placebo kunt worden;
 • op zoek is naar een natuurlijke manier om het immuunsysteem te boosten;
 • wacht op een spannende operatie, behandeling of uitslag en zich daar optimaal op voor wil bereiden.

Duur: vier uur inclusief korte pauze.

Investering: € 100,- inclusief btw per persoon.

Locatie: Maastricht.

Incompany: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten a 21 c per km of ov tweede klasse.

Zelfherstel van binnenuit: individuele coaching sessie

NU OOK ONLINE!

Individuele mind boost sessies gebaseerd op Pascale’s gelijknamige boek dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom steeds meer huisartsen en andere zorgverleners dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Boost een-op-een je geloof in de best mogelijke uitkomst en een snel herstel en laat het zelfherstellende vermogen van je lichaam optimaal zijn werk doen! 

Individuele coaching sessies zijn enerzijds gebaseerd op Pascale’s jarenlange bestudering van wetenschappelijk onderzoek naar het effect van gedachten, gevoelens en overtuigingen op het lichaam en anderzijds op haar eigen ervaringen.

Ze kunnen vooral interessant zijn voor mensen die (ernstige) medische problematiek ervaren en op zoek zijn naar optimaal vertrouwen in de best mogelijke afloop. Misschien moet je een spannende medische behandeling ondergaan, wacht je op een operatie of moet je omgaan met een moeilijke diagnose en wil je niet in angst leven maar juist een rotsvast geloof in genezing en een snel herstel krijgen.

Of misschien wil je graag leren hoe je succesvolle affirmaties en visualisaties kunt doen waardoor je minder stress, pijn en bijwerkingen van je medicatie en behandeling ervaart, je immuunsysteem een boost kunt geven en jouw levenskwaliteit aanzienlijk kunt verhogen.

Deze individuele coaching sessies zijn ook zeer geschikt om meer rust te leren ervaren en je doelen beter binnen bereik te krijgen. In een coaching sessie levert Pascale maatwerk, toegespitst op jouw unieke persoonlijke situatie, zodat je leert wat je zelf kunt doen om de best mogelijke uitkomst te bewerkstelligen.
 
Zowel de live als de online sessies zijn inclusief:
* een gratis telefonisch intakegesprek (30 minuten);
* op de persoonlijke situatie afgestemde affirmaties;
* gepersonaliseerde afbeeldingen voor visualisaties om thuis mee te oefenen (voor zover van toepassing).

Investering: 

Live: € 125,- inclusief btw per uur. De sessies op locatie worden gegeven in Medisch Centrum Well, Oranjeplein 201 in Maastricht.

Online: € 105,- inclusief btw per uur. 

Hieronder zie je wat sfeerbeelden van de locatie Medisch Centrum WEL.

 

Coachingstraject Optimaal Integraal! Zelfherstelactivatie bij operatie, chemotherapie en bestraling

Coachingstraject gebaseerd op Pascale’s boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom huisartsen, leefstislartsen, oncologen, verloskundigen en fysiotherapeuten dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Inhoud 

Set van 4 individuele coachingssessies van 1 uur waarbij je leert hoe je je hersenen met behulp van de kracht van herhaling van meditaties, affirmaties en visualisaties intensief kunt trainen om ontspannen toe te leven naar je operatie, chemotherapie of bestraling en deze vol vertrouwen te ondergaan. Daarnaast krijg je praktische adviezen hoe je jezelf ook anderszins zo goed mogelijk kunt voorbereiden op je ingreep en behandeling zodat je jezelf optimaal positief conditioneert (beïnvloedt). Deze vorm van coaching is gebaseerd op de wetenschap achter de mechanismes van het placebo-effect en zorgt voor het ‘downloaden’ van positieve overtuigingen in je ‘systeem’. Hierdoor ontstaat een positief verwachtingspatroon dat zorgt voor een beter werkend afweersysteem, vermindering van pijn en een sneller herstel.

Meditaties

Meditatie is noodzakelijk om in een ontspannen en kalme staat te komen. Regelmatige meditatie zorgt voor het krimpen van de amygdala, het angstcentrum in je brein waardoor je minder snel angstig of paniekerig wordt en minder gaat piekeren. Hierdoor ervaar je meer rust en ontspanning. Daarnaast veroorzaakt regelmatige meditatie een verdikking van de prefrontale cortex, het deel van je brein dat ziet op concentratie en relativeringsvermogen, waardoor je betere beslissingen zult kunnen nemen. Meditatie is noodzakelijk om in de juiste ontvankelijke staat te komen voor het effectief doen van visualisaties.

Affirmaties

Het herhaaldelijk denken, uitspreken en opschrijven van affirmaties, krachtige positieve spreuken (in dit geval over je operatie, chemokuur of bestraling en herstel) geeft je op den duur steeds meer vertrouwen in je lichaam en in de best mogelijke afloop. Dat zorgt op zijn beurt voor meer optimisme en ontspanning. Hersenen geloven bovendien datgene wat ze herhaaldelijk te horen krijgen. Door steeds opnieuw affirmaties te doen, bereiken je hersenen op een gegeven moment een omslagpunt waarop ze deze positieve boodschappen voor waar gaan aannemen. Er worden dan nieuwe neurale verbindingen aangelegd, connecties tussen de zenuwcellen in je brein, waardoor je hersenen je lichaam anders gaan aansturen en je oude, negatieve, overtuigingen langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnen.

Visualisaties

Visualiseren is het in je geest met gesloten ogen zo levendig mogelijk voor je zien van een gewenst scenario. Omdat je hersenen vrijwel geen verschil kunnen zien tussen werkelijkheid en verbeelding zorgen herhaaldelijke visualisaties ervoor dat je brein de voorgestelde beelden op den duur als levensecht gaat ervaren. Op dat moment gaan je hersenen je lichaam anders aansturen en maken ze helende stofjes aan die jouw immuunsysteem en herstel bevorderen. Hoe vaker je brein dezelfde positieve informatie over het verloop van je operatie, chemokuur of bestraling door middel van een visualisatie krijgt aangeboden, hoe groter jouw positieve verwachtingspatroon wordt en hoe meer je brein al gaat ‘voorsorteren’ op deze toekomst. In deze coachingssessies leer je hoe je jouw aandacht bewust en uitsluitend op een perfect verlopende operatie, chemokuur of bestraling en een supersnel genezingsproces kunt richten voor de best mogelijke uitkomst.

Boost van je imuunsysteem 

Tijdens deze coachingssessies krijg je ook uitleg over de wetenschap achter deze vorm van hersentraining. In aanloop naar je operatie ontdek je zo hoe je je angst, bezorgdheid en stress gaandeweg achter je kunt laten en kunt vervangen door vertrouwen, optimisme en ontspanning. Door het ervaren van positieve emoties en het activeren van de relaxation response krijgt je immuunsysteem een enorme boost, iets dat in deze fase van je leven extra belangrijk is.

Daarnaast krijg je instructies hoe je effectief kunt mediteren, affirmeren en visualiseren, waarna je dit tijdens de coachingssessies onder begeleiding zelf gaat oefenen. Vervolgens krijg je ‘huiswerk’ mee in de vorm van dagelijkse meditaties, affirmaties en visualisaties, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, die je thuis regelmatig moet doen.

Gewenst resultaat bij operatie 

Voorafgaand aan de operatie: 

 • Minimaliseren van angst, spanning en stress;
 • Maximaliseren van ontspanning, optimisme en vertrouwen in de best mogelijke uitkomst;
 • Vervangen van negatieve overtuigingen over de anesthesie, operatie, uitslag en herstel door positieve overtuigingen waardoor een positief verwachtingspatroon ontstaat. Uit wetenschappelijk onderzoek naar het placebo-effect weten we dat je hersenen hierdoor helende stofjes gaan aanmaken waardoor je immuunsysteem een boost krijgt en je ook andere heilzame effecten op je gezondheid zult ervaren. Pascale Bruinen noemt dit de ‘helende hersenspoeling’.

Tijdens de operatie:

Zo min mogelijk anesthesie;

 • Zo min mogelijk bloedverlies;
 • Zo kort mogelijke operatie;
 • Mentaal fit, ontspannen en vol vertrouwen de anesthesie en operatie ondergaan.

Na de operatie:

 • Een geslaagde operatie;
 • Zo min mogelijk pijn hebben;
 • Zo min mogelijk misselijkheid en ongemak ervaren;
 • Zo snel mogelijk herstellen;
 • Zo snel mogelijk terug naar huis mogen;
 • Een zo mooi mogelijk litteken.

Gewenst resultaat bij chemotherapie en/of bestraling 

Voorafgaand aan de chemotherapie en/of bestraling 

 • Minimaliseren van angst, spanning en stress;
 • Maximaliseren van ontspanning, optimisme en vertrouwen in de best mogelijke uitkomst;
 • Vervangen van negatieve overtuigingen over je chemotherapie en/of bestraling door positieve overtuigingen waardoor een positief verwachtingspatroon ontstaat. Uit wetenschappelijk onderzoek naar het placebo-effect weten we dat je hersenen hierdoor helende stofjes gaan aanmaken waardoor je immuunsysteem een boost krijgt en je ook andere heilzame effecten op je gezondheid zult ervaren;
 • Minimaliseren van misselijkheid bij voorbaat: kankerpatiënten die tijdens eerdere chemotherapie misselijk zijn geworden en een volgende sessie ondergaan blijken al misselijk te kunnen worden als ze iets zien of ruiken dat hen alleen doet dénken aan de eerdere behandeling, bijvoorbeeld de aanblik van de behandelkamer of de geur die in de kliniek hing;
 • Verhoogd controlegevoel over de lichamelijke symptomen van kanker en de behandeling daarvan;
 • Verbetering rouwverwerking.

Tijdens chemotherapie en/of bestraling 

 • Ontspannen staat, vol vertrouwen en optimisme;
 • Focus op positieve kanten van chemotherapie en/of bestraling.

Na chemotherapie en/of bestraling 

 • Zo min mogelijk ervaren van bijwerkingen zoals misselijkheid, braken, afkeer van bepaalde voedingsmiddelen, slapeloosheid, vermoeidheid, doof gevoel, angst, depressieve gevoelens, opvliegers;
 • Zo snel mogelijk herstel;
 • Vergroting levenskwaliteit.
Duur: vier individuele coachingssessies van elk 1 uur. Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze dagelijks thuis oefenen met het doen van meditaties, affirmaties en visualisaties.
Locatie: Medisch Centrum Well, Oranjeplein 201 in Maastricht.
Investering:  Vier live coachingssessies op locatie in Maastricht: € 450,- inclusief 21% btw.
Vier online coachingssessies: € 325,- inclusief 21% btw. Inbegrepen bij deze vier coachingssessies is een gratis telefonisch intakegesprek van maximaal 30 minuten.
Aangeraden wordt om Pascale Bruinens boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ te lezen ter verdere ondersteuning van het traject.
Incompany: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten à € 0,21 per kilometer.

COACHINGSTRAJECT RESET JE MINDSET!

Coachingstraject gebaseerd op Pascale’s boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ dat zich mag verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom steeds meer huisartsen en andere zorgverleners dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

Inhoud

Set van 4 individuele coachingssessies van 1 uur waarbij je leert hoe je je hersenen met behulp van de kracht van herhaling van meditaties, affirmaties en visualisaties intensief kunt trainen om een positieve mindset te ontwikkelen. Laat jouw beperkende overtuigingen voorgoed achter je en ervaar hoe jij jezelf optimaal positief kunt conditioneren (beïnvloeden)! Deze vorm van coaching is gebaseerd op de wetenschap achter de mechanismes van het placebo-effect en zorgt voor het ‘downloaden’ van positieve overtuigingen in je ‘systeem’.

Meditaties

Meditatie is noodzakelijk om in een ontspannen en kalme staat te komen. Regelmatige meditatie zorgt voor het krimpen van de amygdala, het angstcentrum in je brein waardoor je minder snel angstig of paniekerig wordt en minder gaat piekeren. Hierdoor ervaar je tevens meer rust en ontspanning. Daarnaast veroorzaakt regelmatige meditatie een verdikking van de prefrontale cortex, het deel van je brein dat ziet op concentratie en relativeringsvermogen, waardoor je betere beslissingen zult kunnen nemen. Van meditatie is ook bekend dat het leidt tot vergroting van geluksgevoelens en gevoelens van verbondenheid, terwijl het je tegelijkertijd helpt om ongezonde gehechtheid aan iets of iemand los te laten. Meditatie is ten slotte noodzakelijk om in de juiste ontvankelijke staat te komen voor het effectief doen van visualisaties.

Affirmaties

Het herhaaldelijk denken, uitspreken en opschrijven van affirmaties, krachtige positieve spreuken (in dit geval over hoe je je graag zou willen voelen) geeft je op den duur steeds meer zelfvertrouwen en stimuleert je positieve emoties. Dat zorgt op zijn beurt voor meer optimisme en ontspanning. Hersenen geloven namelijk datgene wat ze herhaaldelijk te horen krijgen. Door steeds opnieuw affirmaties te doen, bereiken je hersenen op een gegeven moment een omslagpunt waarop ze deze positieve boodschappen voor waar gaan aannemen. Er worden dan nieuwe neurale verbindingen aangelegd, connecties tussen de zenuwcellen in je brein, waardoor je hersenen je lichaam anders gaan aansturen en je oude, negatieve, overtuigingen langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnen en plaats maken voor nieuwe positieve overtuigingen.

Visualisaties

Visualiseren is het in je geest met gesloten ogen zo levendig mogelijk voor je zien van een gewenst scenario. In dit geval zie je voor je hoe jouw ideale leven eruit ziet. Omdat je hersenen vrijwel geen verschil kunnen zien tussen werkelijkheid en verbeelding zorgen herhaaldelijke visualisaties ervoor dat je brein de voorgestelde beelden op den duur als levensecht gaat ervaren. Op dat moment gaan je hersenen je lichaam anders aansturen waardoor je vaker positieve gedachten, gevoelens en overtuigingen zult ervaren. Hierdoor ga je ander gedrag vertonen en zul je vaker in actie komen en je doelen beter binnen bereik krijgen. Hoe vaker je brein dezelfde positieve informatie door middel van een visualisatie krijgt aangeboden, hoe groter jouw positieve verwachtingspatroon wordt en hoe meer je brein al gaat ‘voorsorteren’ op deze toekomst. In deze coachingssessies leer je hoe je jouw aandacht bewust en uitsluitend kunt richten op de best mogelijke uitkomst.

Gebaseerd op wetenschap

Tijdens deze coachingssessies krijg je ook uitleg over de wetenschap achter deze vorm van hersentraining. Zo ontdek je hoe je je angst, bezorgdheid en stress gaandeweg achter je kunt laten en kunt vervangen door vertrouwen, optimisme en ontspanning. Bovendien doe je verschillende oefeningen om negatieve gedachten en overtuigingen om te buigen naar positieve.

Daarnaast krijg je instructies hoe je effectief kunt mediteren, affirmeren en visualiseren, waarna je dit tijdens de coachingssessies onder begeleiding zelf gaat oefenen. Vervolgens krijg je ‘huiswerk’ mee in de vorm van dagelijkse meditaties, affirmaties en visualisaties, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, die je thuis regelmatig moet doen.

Gewenst resultaat

 • Minimaliseren van angst, spanning, piekeren, overprikkeldheid en stress;
 • Maximaliseren van ontspanning, optimisme en vertrouwen in de best mogelijke uitkomst;
 • Maximaliseren van positieve emoties zoals tevredenheid, dankbaarheid, vergevingsgezindheid, vreugde, compassie en gevoelens van geluk en verbondenheid;
 • Loslaten van ongezonde gehechtheid aan iets of iemand;
 • Vervangen van negatieve overtuigingen door positieve overtuigingen waardoor een positief verwachtingspatroon ontstaat en jij je weer lekker in je vel voelt;
 • Leren om eigen regie te houden over je mindset.

Doelgroep: Iedereen die minder stress en meer ontspanning wil; iedereen die last heeft van beperkende overtuigingen, negatieve mindset, piekeren, gebrek aan (zelf)vertrouwen.

Duur: Vier coachingssessies van elk 1 uur. Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze dagelijks thuis oefenen met het doen van meditaties, affirmaties, visualisaties en het ombuigen van hun gedachten.
Locatie: Medisch Centrum Well, Oranjeplein 201 in Maastricht.
Investering:  Vier live coachingssessies op locatie in Maastricht: € 450,- inclusief 21% btw. Het gehele bedrag dient bij vooruitbetaling te worden voldaan. Inbegrepen bij deze vier coachingssessies is een gratis telefonisch intakegesprek van maximaal 30 minuten.
Vier online coachingssessies: € 325,- inclusief 21% btw.
Aangeraden wordt om Pascale Bruinens boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ te lezen ter verdere ondersteuning van het traject.
Incompany: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten à € 0,21 per kilometer.

Workshop ‘Leren Visualiseren!’

De workshop gebaseerd op Pascale’s boek ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’ waarin het onderwerp visualisaties uitgebreid aan bod komt. Het boek mag zich verheugen in een toenemende belangstelling vanuit de medische wereld en van lezers 5 sterren krijgt op bol.com. Ontdek zelf waarom sommige huisartsen, verloskundigen en fysiotherapeuten dit boek ‘voorschrijven’ aan hun patiënten!

In deze praktijkgerichte interactieve groepsworkshop neemt Pascale je mee in de wondere wereld van je verbeeldingskracht die niet alleen een bewezen helend effect heeft maar ook een uitstekende tool is om je droom te helpen realiseren of obstakels in je leven te verwijderen. Op beide gebieden is Pascale zelf ervaringsdeskundige. Na een stuk theorie ga je zelf aan de slag met verschillende oefeningen zodat je na thuiskomst precies weet hoe je effectief kunt visualiseren.

Positieve effecten op gezondheid

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat visualisatie een krachtig middel is om je gezondheid positief te beïnvloeden. Dit komt omdat onze hersenen nauwelijks tot geen verschil kunnen zien tussen een beeld dat je zo levendig mogelijk met al je zintuigen oproept in je geest en de ‘echte’ werkelijkheid om je heen. Zo is gebleken dat visualisatie – mits op de juiste wijze toegepast – onder meer kan leiden tot vermindering van pijn, minder bijwerkingen bij chemotherapie en bestraling zoals doof gevoel, misselijkheid en braken,  minder angst/spanning/stress, versterking van het immuunsysteem, meer spierkracht, grotere mobiliteit/sneller herstel na operaties (bijvoorbeeld in revalidatietrajecten) en betere sportprestaties. Niet voor niets wordt visualisatie al jarenlang met succes toegepast door topsporters zoals topturner Epke Zonderland, tenniscrack Novak Djokovic en Bayern München voetballer Robert Lewandowski, om er maar een paar te noemen. Wereldkampioen boksen Muhammad Ali paste – mogelijk als een van de eersten – visualisatie al met groot succes toe in de jaren zeventig. Zelfs Nike besteedt nu veel aandacht aan de kracht van visualisatie onder de slogan ‘Train your brain like a muscle’.

In deze workshop deelt Pascale ook haar eigen ervaring op dit vlak. Toen zij een paar jaar geleden onverwacht een zware operatie moest ondergaan – waarbij de anesthesist vooraf had geadviseerd om naast de morfinepomp ook extra pijnstilling toe te dienen via een slangetje in de rug –  heeft zij zich op deze ingreep voorbereid door het doen van intensieve visualisaties in combinatie met meditatie en affirmaties (het herhalen van krachtige, positieve zinnen). Hierdoor heeft zij tot verbijstering van arts en verpleging na haar operatie geen enkele pijnbestrijding nodig gehad, zelfs geen paracetamol!

Cruciaal instrument bij het bereiken van je droom

Daarnaast is visualisatie een belangrijke tool bij de toepassing van de wet van de aantrekkingskracht. Zo weet Pascale eveneens uit eigen ervaring dat het levendig in geuren en kleuren voor je ‘zien’ van jouw gedroomde werkelijkheid echt helpt om je geloof in jouw droom zo diep mogelijk te ‘installeren’. Daardoor ga je deze gewenste realiteit steeds meer naar je toe trekken.

In deze workshop:

 • leer je wat visualisatie is en welke soorten visualisaties bestaan;
 • ontdek je waarom visualisatie biologische effecten heeft op het lichaam;
 • worden diverse wetenschappelijke onderzoeken besproken waaruit de positieve effecten van visualisatie blijken;
 • leer je hoe je visualisatie zelf succesvol kunt toepassen om je droom te bereiken en om je gezondheid positief te beïnvloeden. Afhankelijk van eventueel bestaande ziekte – en klachtenscenario’s worden de daarbij behorende visualisatiemogelijkheden besproken. Hierbij wordt ook stilgestaan bij de belangrijke rol van meditatie en affirmaties;
 • pas je het geleerde meteen toe in diverse visualisatie-oefeningen en
 • ervaar je de bijzondere helende kracht van groepsintenties. Dat gebeurt in de vorm van groepsgewijze visualisatie-oefeningen waarbij deelnemers aan één uitgekozen persoon gelijktijdig in gedachten dezelfde helende intentie ‘sturen’ en daarbij die persoon in gedachten levendig voor zich zien in de door deze gewenste staat. Dat kan bij ziekte of bepaalde gezondheidsklachten maar ook bij ervaren blokkades op weg naar je droom of andere problematiek waar je last van hebt. Uit de vele duizenden reacties wereldwijd van deelnemers aan dit soort sessies komt inmiddels naar voren dat zowel de ontvangers als degenen die de helende intenties zenden grote positieve veranderingen ervaren in hun leven, zowel op het vlak van gezondheid als op verschillende andere levensgebieden.

Duur: vier uur inclusief korte pauze.

Locatie: Maastricht.

Investering: € 100,- inclusief btw en inclusief een gratis digitale visualisatie naar keuze die je thuis kunt beluisteren.

Incompany: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten a 21 c per km of ov tweede klasse.

Workshop Magie van Manifestatie: van Wens naar Werkelijkheid

De groepsworkshop Magie van Manifestatie (voorheen Gedachtekracht Pro) gaat over de invloed van gedachten op je eigen werkelijkheid. Oftewel hoe je jouw zintuiglijke realiteit kunt co-creëren door het bewust inzetten van jouw gedachtekracht. Pascale is op dit gebied ervaringsdeskundige. Tijdens de workshop zal ook duidelijk worden wat de afbeelding van een uil in een boom met dit onderwerp te maken heeft.

Voor iedereen die zijn leven bewust in de juiste richting wil sturen en zijn dromen wil waarmaken!

Wil jij het beste uit jezelf en uit je leven halen? Wil je niet langer alleen maar denken over je droom, maar nu écht eens een concrete stap zetten in de richting van verwezenlijking? Wil je misschien eindelijk die negatieve spiraal doorbreken waarin je het ene na het andere probleem of lichamelijke klacht aantrekt? Of wil je juist eerst ontdekken wat jouw droom is?
Neem dan deel aan deze workshop die je op een speelse wijze leert kennismaken met de universele natuurwet van de aantrekkingskracht en hoe je deze wet voor je kunt laten werken!

Onderwerpen

In deze workshop ga je samen met Pascale op zoek naar de magie van manifestatie: hoe iets dat begint als een sterk verlangen in je geest, zich uiteindelijk verwezenlijkt in de zintuiglijke realiteit van alledag. Daartoe:

* Maak je kennis met de wet van de aantrekkingskracht, een universele natuurwet die stelt dat je datgene aantrekt waar je – bewust of onbewust – aan denkt. Aan welke voorwaarden moet je voldoen om deze wet succesvol toe te passen zodat jouw wens werkelijkheid wordt?

* Leer je wat de valkuilen zijn. Waardoor bereik je ondanks goede bedoelingen en hard werken niet wat je wilt?

* Krijg je antwoord op de vraag hoe het kan dat een onstoffelijke gedachte zich manifesteert als materie die we kunnen waarnemen met onze vijf zintuigen? Daartoe duikt Pascale, die zelf ervaringsdeskundige is op dit vlak, met jullie in diverse bijzondere fenomen zoals:

 1. het principe van non-localiteit: deeltjes die eerst contact met elkaar hadden en vervolgens gescheiden worden, blijven zich daarna voor altijd van elkaar bewust en blijven elkaar onmiddellijk beïnvloeden ongeacht de afstand tussen beide en zonder enige uitwisseling van kracht of energie.
 2. het observer effect: kwantumfysica-deskundigen hebben ontdekt dat de persoon die de allerkleinste deeltjes meet en observeert, het gedrag van energie en materie beïnvloedt. Hieruit zou je kunnen afleiden dat menselijk bewustzijn scheppingskracht heeft.
 3. het onzichtbare veld van oneindige mogelijkheden waarin alles met alles is verbonden. In tegenstelling tot hetgeen altijd werd aangenomen, blijkt op het allerkleinste niveau alles voortdurend in beweging te zijn in plaats van vaste vormen te hebben. De kwantum fysica leert dat materie hier grotendeels bestaat uit energie. Onze geest blijkt deze energie te kunnen beïnvloeden.

* Bespreekt Pascale een reeks spraakmakende voorbeelden van wetenschappelijke onderzoeken en experimenten die het bestaan van dit veld lijken te bevestigen. In dit kader bespreekt ze opmerkelijk gedrag van mensen, dieren, planten en zelfs machines (Random Event Generators). Deze blijken allemaal te kunnen worden beïnvloed puur door menselijke gedachtenkracht en dus zonder dat er sprake is van direct onderling contact of gerichte handelingen.

Na deze workshop ben je in staat om de wet van de aantrekkingskracht op de juiste wijze toe te passen en weet je hoe je de valkuilen kunt omzeilen. Je kunt de geleerde principes meteen in de praktijk brengen zodat je jouw leven in de meest positieve richting kunt sturen.

Wat de beste van de rest onderscheidt is je mindset.‘ – Bianca Andreescu, 19-jarige winnares US Open 2019 en groot fan van visualisatie.

Duur: vier uur inclusief korte pauze.

Locatie: Maastricht.

Investering : € 100,- inclusief BTW per persoon en een gratis – desgewenst gesigneerd – exemplaar van Pascale’s boek ‘Het Jaar van de Uil’.

Incompany: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten a 21 c per km of ov tweede klasse.

D R I J F V E R E N, Inspiratie Ochtend voor Ondernemers

Vitaliteitsprofessional Anita Verstappen (PreventiVIO), beeldend kunstenares Claudia Volders en Pascale hebben gezamenlijk een inspiratie-ochtend samengesteld voor ondernemers en ondernemende mensen getiteld ‘D R I J F V E R E N’. Tijdens deze ochtend worden ondernemers in een informele, gezellige en sfeervolle setting uitgenodigd om te reflecteren op hun kernwaarden en drijfveren; waarom zijn ze ooit gaan doen wat ze doen? Waar worden ze gelukkig van? Hoe kunnen ze hun hart en ziel nog beter tot uiting brengen in hun bedrijf?
Gun het jezelf om, net als die collega-ondernemers die jou met veel plezier en voldoening voorgingen, ook jouw drijfveren op een verrassende manier te (her)ijken!

Trainers: Anita Verstappen, Claudia Volders, Pascale Bruinen

Duur: vier uur inclusief korte pauze.

Kosten: € 130,- inclusief btw per persoon.

Incompany: prijs nader overeen te komen en exclusief reiskosten a 21 c per km.

Aanmelden: in overleg via info@preventivio.nl

Op maat

Volg je liever geen workshop in groepsverband, dan is een privé-workshop (bijvoorbeeld een-op-een) een uitstekend alternatief waarbij Pascale specifiek de focus zal leggen op jouw persoonlijke situatie. Maar incompany workshops zijn uiteraard ook mogelijk. Zoek je deze of een andere invulling op maat, neem dan contact met Pascale op via info@pascalebruinen.com.

Impressie van workshoplocatie yogastudio Yoga & More Maastricht: