Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing ‘Zelfherstel van binnenuit’ voor Gezonde Kinderopvang Sport BSO Bekkerveld

2 november 2023 @ 18:45 - 19:45

Op donderdag 2 november 2023 geef ik op uitnodiging van naschoolse opvang Sport BSO Bekkerveld in Heerlen mijn lezing ‘Zelfherstel van binnenuit’ voor de pedagogisch medewerkers.

Deze locatie van Kinderopvang Kiki werkt met de aanpak ‘Gezonde Kinderopvang’, een methode die is ontwikkeld door het ministerie van VWS waarbij het doel is om jonge kinderen een gezonde leefstijl aan te leren. Een doel waar ik vanzelfsprekend meer dan achter sta!

Inmiddels is het wel bekend dat leefstijl in de vorm van gezonde voeding, voldoende beweging, ontspanning, voldoende nachtrust, niet roken en niet of slechts matig gebruik van alcohol grote invloed heeft op ons geestelijk en lichamelijk welzijn. Maar wist je dat jouw mindset – jouw denk-, voel- en verbeeldingskracht – minstens even belangrijk daarvoor is en volgens sommige wetenschappelijke studies zelfs nóg belangrijker?

Deze lezing geeft inzicht in de verstrekkende biologische effecten van mindset – je gedachten, gevoelens en overtuigingen – op je gezondheid en levensverwachting. Een positieve mindset blijkt beschermend voor je gezondheid terwijl een negatieve mindset juist beschadigend is voor je gezondheid. Mensen die optimistisch zijn blijken gemiddeld bijvoorbeeld maar liefst 7 jaar langer te leven dan mensen die pessimistischer zijn. 7 jaar! Alleen dit levert al een enorm verschil op. En het mooiste is: met behulp van eenvoudige oefeningen kun je leren om daadwerkelijk optimistischer te worden!

Wetenschappelijke studies tonen daarnaast aan dat jouw diepste overtuigingen – bijvoorbeeld over jouw gezondheid, herstel na ziekte, operatie of blessure, pijn, kans op genezing of veroudering – biologische selffulfilling prophecies zijn. Met andere woorden: jouw verwachtingspatroon bepaalt jouw biologische realiteit!

Omdat we van nature ingesteld staan op overleven, willen we gevaar en pijn altijd zoveel mogelijk vermijden. Vandaar dat onze aandacht automatisch gaat naar alles wat we niet willen of waar we bang voor zijn. Hoe vaker je op deze manier echter negatieve boodschappen binnenhaalt, hoe meer je die op den duur gaat geloven en ze zich vastzetten in jouw onderbewustzijn als negatieve overtuigingen. Deze beperkende overtuigingen sturen vervolgens ook jouw gedrag aan en kunnen je behoorlijk hinderen of zelfs saboteren bij het realiseren van bepaalde gezondheidsdoelen.

Deze lezing laat zien hoe je met hersentraining in de vorm van herhaaldelijke meditaties, affirmaties en visualisaties deze negatieve overtuigingen kunt gaan ombuigen naar positieve, gezondheidsbevorderende overtuigingen.

Hoe mooi is het als pedagogisch medewerkers, gewapend met deze kennis, voortaan dit gedachtegoed kunnen gaan uitdragen binnen de Gezonde Kinderopvang?

Ik heb er in ieder geval al veel zin in!

#zelfherstelvanbinnenuit #hersentraining #positievemindset #eigenregie #gezondekinderopvang

Gegevens

Datum:
2 november 2023
Tijd:
18:45 - 19:45

Locatie

Sport BSO Bekkerveld

Gegevens

Datum:
2 november 2023
Tijd:
18:45 - 19:45

Locatie

Sport BSO Bekkerveld