Lezingen

Pascale Bruinen heeft een overtuigend en prachtig verhaal te vertellen over hoe je op je vijftigste je droom kunt realiseren.’ Emile Hollman, journalist en schrijver

‘Mooi hoe Pascale haar eigen groei en persoonlijke ontwikkeling weet te verbinden aan professionaliteit en de wens om kwetsbaarheid de grootste kracht te maken in boardrooms en op de werkvloer. De manier waarop Pascale dat doet is intens, beeldend, met een sparkle van humor en zachtheid tegelijk. Pascale heeft weliswaar haar toga aan de wilgen gehangen, haar onmiskenbare magistrale charisma heeft ze behouden.’ Danielle Braun – Antropoloog des Vaderlands, auteur, spreker en chief van de Academie voor Organisatiecultuur

Pascale geeft lezingen in het Nederlands en in het Engels en staat ingeschreven bij sprekersbureaus ZijSpreekt, Speakers Academy en Huibers Booking Agency (voor contactgegevens van deze bureaus zie a.u.b. beneden).

Jouw droomleven is dichterbij dan je denkt!

Pascale vindt niets zo mooi als mensen te inspireren om hun hart te volgen en het beste uit hun leven te halen. Dat doet zij zelf immers ook! Als jij, net als Pascale, ook datgene wilt doen waarvan jouw ogen gaan sprankelen, wil zij jou hier graag bij helpen!

KOMENDE LEZINGEN:

In verband met de Coronacrisis worden alle workshops tot nader order uitgesteld. Dit houdt verband met de Covid-19 richtlijnen waardoor er slechts beperkt ruimte is voor deelnemers in yogaruimte Yoga & More te Maastricht. Zodra de situatie is genormaliseerd, zal ik weer workshops en lezingen op deze locatie inplannen. Hou deze website daarom goed in de gaten voor nieuws!

Maatwerk

Uiteraard is maatwerk ook mogelijk. Zo bestaat er de optie om Pascale in te huren voor het geven van in-company lezingen. Meer informatie nodig? Neem contact op via info@pascalebruinen.com en Pascale denkt graag met je mee!

Zie voor een compleet overzicht van Pascale’s activiteiten ook de agenda op deze website!

OVERZICHT LEZINGEN

‘Lééf-tijd: gezond, vitaal en jeugdig oud(er) worden’

In verband met de coronacrisis is momenteel geen datum voor deze lezing gepland.

yogastudio Yoga & More – Maastricht

Wie wil dat nu niet, oud(er) worden zonder het te zijn? Maak kennis met Pascale’s verfrissend positieve kijk op het klimmen der jaren!

In onze Westerse cultuur is ons aangeleerd dat ouder worden zowat gelijk staat aan bittere eenzaamheid en totale afhankelijkheid alsmede lichamelijke en geestelijke aftakeling. Kijk voor dit laatste maar naar het bekende spreekwoord ‘Ouderdom komt met gebreken’.

Maar wat als dit schrikbeeld niet per se waar is? Wat als er ook een alternatief – mooier en optimistischer – toekomstscenario is waar je naartoe kunt leven?

Chronologische leeftijd – biologische leeftijd

Hoe oud we volgens de kalender zijn (onze chronologische leeftijd) is niet hetzelfde als hoe oud we biologisch zijn of hoe oud we ons in werkelijkheid voelen. Uit wetenschappelijk onderzoek van het placebo-effect (het gegeven dat lichamelijke klachten verminderen of zelfs helemaal genezen na het nemen van een neppil of het ondergaan van een nepbehandeling) weten we inmiddels dat de menselijke geest vergaande positieve biologische effecten heeft op het lichaam. Daarbij spelen onze diepste overtuigingen en ons verwachtingspatroon een sleutelrol. Als we echt geloven én verwachten dat iets heilzaam is, treedt een helend lichamelijk effect op. Maar als we ervan overtuigd zijn én verwachten dat iets niet zal werken, werkt het ook inderdaad niet.

Zodoende hangt de biologische leeftijd van ons lichaam eveneens voor een groot deel af van wat we diep van binnen geloven over oud(er) worden. Dit geloof wordt bepaald door onze eigen ervaringen maar voor een groot deel ook door de doorgaans negatieve berichtgeving over ouder worden in de media (denk bijvoorbeeld aan die irritante reclames voor incontinentiemateriaal bij urineverlies) en het automatisme waarmee we ‘horror’-verhalen over hoe we eraan toe zullen zijn op hoge leeftijd (onbewust) omarmen en zo internaliseren.

(Deels) terugdraaien veroudering blijkt mogelijk!

Met het oog op de toenemende vergrijzing vindt Pascale (zelf 55 jaar jong) het dus de hoogste tijd voor een positieve benadering van oud(er) worden. In deze lezing deelt ze zowel interessante wetenschappelijke onderzoeken als inspirerende voorbeelden van ouderen waaruit blijkt dat je niet alleen lichamelijk en geestelijk tot op hoge leeftijd fit kunt blijven en hele bijzondere prestaties kunt leveren, maar dat het zelfs mogelijk is om veroudering (deels) terug te draaien. Niet door middel van plastisch-chirurgische ingrepen of botox-injecties, maar door open, nieuwsgierig en opgewekt in het leven te staan en bewust positieve leefstijlkeuzes te maken. Hierbij speelt je denkstijl een grote rol.

Nieuwe generatie van ‘jong-ouderen’

Wil jij ook gaan behoren tot die nieuwe generatie van ‘jong-ouderen’, mensen die wel een gevorderde kalenderleeftijd hebben maar er jong(er) uitzien, energiek, fit en vitaal zijn en bruisen van levenslust? Laat je dan aangenaam verrassen door deze inspirerende lezing!

Kosten: € 20,- per persoon inclusief 21% btw (€ 16,53 exclusief btw).

Trainer: Pascale Bruinen

What are you waiting for? Praktische tips om je dromen te verwezenlijken.

In verband met de coronacrisis is momenteel geen datum voor deze lezing gepland.

yogastudio Yoga & More Maastricht

Wie kent ze niet? Mensen die eigenlijk graag het maximale uit hun leven zouden willen halen maar (nog) geen stappen durven te zetten. Ze dromen over die wereldreis, een eigen bedrijf of een succesvolle nieuwe carrière als concertpianist, maar voor de meesten blijft het daar helaas bij. Omdat ze niet in actie (durven) komen, blijft uiteindelijk alles bij het oude. En dat is jammer, want niets is mooier dan dat je dagelijks datgene mag doen waarvan je ogen gaan sprankelen!

Pascale weet daar zelf alles van. Op haar 50e (!) heeft ze haar eerste grote droom – een heus boek schrijven -gerealiseerd. Op dat moment was ze al zeventien jaar officier van justitie en dus werkzaam in een heel andere tak van sport. Het schrijfvirus bleef echter zodanig kriebelen, dat ze op haar 52e het roer helemaal heeft omgegooid om haar hart te kunnen volgen. Zodoende ruilde ze op 1 januari 2016 de zekerheid van een vaste baan als openbaar aanklager in voor een geheel nieuw bestaan als schrijver en spreker, waarmee haar tweede grote droom werkelijkheid werd. Niet alleen dromen, maar doen!

Omdat zij als ervaringsdeskundige als geen ander weet hoe gelukkig je kunt worden als je de sprong in het diepe durft te wagen, vertelt ze in deze lezing over haar persoonlijke ervaringen alsmede geeft ze praktische tips en adviezen over hoe zij de angsten die haar tegenhielden (ja, die had zij ook!) de baas is geworden. Zo biedt zij positieve, meteen toepasbare alternatieven voor alle excuses om niet in actie te komen, leert ze je hoe je succesvol en zonder onverantwoorde financiële risico’s een parallelle droomcarrière kun opbouwen en deelt ze wat haar drastische carrièreswitch haar aan moois heeft gebracht.

Wil jij nu ook eindelijk eens concrete stappen zetten naar jouw nieuwe toekomst zodat je passie, zingeving en geluk kunt (her)vinden? Geef je dan op voor deze inspirerende lezing!

Trainer: Pascale Bruinen

‘Lééf-tijd: gezond, vitaal en jeugdig oud(er) worden’

In verband met de coronacrisis is momenteel geen datum voor deze lezing gepland.

yogastudio Yoga & More – Maastricht

Wie wil dat nu niet, oud(er) worden zonder het te zijn? Maak kennis met Pascale’s verfrissend positieve kijk op het klimmen der jaren!

In onze Westerse cultuur is ons aangeleerd dat ouder worden zowat gelijk staat aan bittere eenzaamheid en totale afhankelijkheid alsmede lichamelijke en geestelijke aftakeling. Kijk voor dit laatste maar naar het bekende spreekwoord ‘Ouderdom komt met gebreken’.

Maar wat als dit schrikbeeld niet per se waar is? Wat als er ook een alternatief – mooier en optimistischer – toekomstscenario is waar je naartoe kunt leven?

Kosten: € 20,- per persoon inclusief 21% btw (€ 16,53 exclusief btw).

Trainer: Pascale Bruinen

Het Jaar van de Uil: een reis van het hoofd naar het hart

yogastudio Yoga & More Maastricht

In deze lezing vertelt Pascale openhartig over haar rouwverwerking en transformatieproces na de dood van haar vader zoals beschreven in haar boek Het Jaar van de Uil. Hier deelt ze hoe uitgerekend zij – als ervaren en nuchtere officier van justitie die niets moest hebben van spiritualiteit en die letterlijk haar brood verdiende met alles onomstotelijk te willen bewijzen, een even betoverende als wonderbaarlijke gebeurtenis heeft meegemaakt die haar hele leven voorgoed heeft veranderd. Was haar credo eerst ‘Zien is geloven’, sindsdien heeft Pascale geleerd dat het precies andersom is: je moet eerst iets geloven voordat je het kunt zien.

Kosten: € 20,- per persoon inclusief 21% btw (€ 16,53 exclusief btw)

Datum en locatie: op aanvraag

Trainer: Pascale Bruinen

Maatwerk

Uiteraard is, afhankelijk van de concrete wens van de opdrachtgever, ook een andere invulling op maat mogelijk. Alle lezingen worden ook in de vorm van een workshop  aangeboden.

Geïnteresseerd in meer informatie over een van Pascale’s lezingen, workshops of de mogelijkheden om haar in te huren als gastspreker of gastdocent? Stuur haar dan een mailtje via info@pascalebruinen.com of neem rechtstreeks contact op met een van de sprekersbureaus waar ze staat ingeschreven:

SA-logo-zwart

Speakers Academy, tel. 010-4333322, https://www.speakersacademy.com/nl/spreker/pascale-bruinen/  mart@speakersacademy.nl

logo zijspreekt

ZijSpreekt, sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen op congressen en in de media, contactpersoon Marga Miltenburg, 06-53148796, info@zijspreekt.nl,

https://www.zijspreekt.nl/sprekers/profile/Pascale-Bruinen/639/

HBA met foto

Huibers Booking Agency: helpt en adviseert bij het vinden van de perfecte spreker bij elk evenement en staat bekend om de persoonlijke benadering en snelle en goede service. Contactpersoon: Marjolein Huibers, bel 06 – 48 676 525 of mail naar m@rjolein.info, zij helpt u graag.

Maatwerk

Uiteraard is, afhankelijk van de concrete wens van de opdrachtgever, ook een andere invulling op maat mogelijk. Alle lezingen worden ook in de vorm van een workshop  aangeboden.

Geïnteresseerd in meer informatie over een van Pascale’s lezingen, workshops of de mogelijkheden om haar in te huren als gastspreker of gastdocent? Stuur haar dan een mailtje via info@pascalebruinen.com of neem rechtstreeks contact op met een van de sprekersbureaus waar ze staat ingeschreven: